• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOY_BOXKompostovani
    VEVER
    VEVER --- ---
    Nabízím násadu hnojních žížal, nějak se mi to množí...za odvoz, případně bych byla vděčná za nějakou starou hlínu zbylou po přesazování, potřebuju ten kompost něčím naředit :)
    Praha 5
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Trocha listovky. Většina z ořešáku, něco z jabloní a stromů okolo...

_BENNY
    _BENNY --- ---
    VEVER:
    ZRZKA:

vylit to do zachodu rozhodne v planu nebylo, neni a nebude :) na spolecne dvorni zahrade mame otevreny kompost, prinejhorsim to skonci tam.

ono taky slozeni zizaliho caje je dosti promenlive a nerad bych nekomu v dobre vire znicil jeho rostliny, a s barelem s redenou vodou nikde chodit nebudu. a sam bych nebyl nadseny z toho ze mi kdosi cimsi poliva muj zahon :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ZRZKA: nebo tím polit slámu, umožní to rozklad
    ZRZKA
    ZRZKA --- ---
    VEVER: souhlasím, zalít trávník v jakémkoliv vegetativním období je rozhodně lepší, než do záchodu kde to akorát přidá práci čističce..
    VEVER
    VEVER --- ---
    _BENNY: proč ne? Vegetační sezona ještě úplně neskončila a i kdyby, tak tam ty živiny prostě počkají...a nějakých parků a trávníků je taky hodně :) Brala bych to minimálně jako lepší variantu než to lit do záchoda, no.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VEVER: ted na to asi neni to nejlepsi vegetacni obdobi. navic toho budu mit asi fakt hodne :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    _BENNY: jo, a taky se tím dá "kreslit" po trávníku :)
    VEVER
    VEVER --- ---
    _BENNY: nebo tím můžeš zalít nějake pouliční rostlinstvo, počítám že to ocení.
    ELENFANT
    ELENFANT --- ---
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    _BENNY: stačí trocha reklamy a stojej na něj zástupy ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    asi mam jaksi radove vic zizaliho caje nez kolik zvladnu upotrebit. kde se to da udat? :)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    LINKOS: Growshopy toho maj obecně dost v bio kvalitě, já mám docela dobrou zkušenost s Biobizz, na květ mají Bio-Bloom
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    AUDIAC: a můžeš jako zdroj fosforu něco doporučit v bio?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    LINKOS: Hnojení je dobrý i v době květu / plodu, akorát není potřeba tolik dusíku, ale fosfor. Žížaly moc fosforu asi nevyprodukujou, takže bych hnojil spíš něčím bohatším na P.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Si tak říkám, je možné prihnojovat rajčata vermikompostem/vyluhem z něj když rostlina plodí? Obdobně okurka a dýně. Vždy jsem se tomu hnojení pri plození vyhýbal, je to potřeba?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    VEVER: jaký má rozměr? Nedá se tam přidat přepážka? Otázka je jestli by nestálo za to třeba spodní polovinu vybrat a prosít, případně použít jak je. Vrch pak přecházet, záleží tak to je rozložené, ale na to pak až nakonci vybírám lopatou.
    Když není prostor pro více komor dá se teoreticky udělat kontinuální, ale většinou jsou dost malé, aby se člověk dostal i dozadu. Takhle bych asi jednou za rok odcházel z vrchu čerství materiál a následně spodek vybral. Nevím, ten cihlový jsem zkoušel na začátku a nakonec jsem všechny dělal že dřeva.
    VEVER
    VEVER --- ---
    Máme na zahradě jako kompost takovou tu klasickou cihlovou ohradku, jednokomorovou... a je nějak složité zjistit co s tím, všude počítají s více komorama. (Což je fajn, ale k nám se to nevejde)
    Takže bych se chtěla zeptat jestli s tím někdo máte zkušenosti...co jsem zjistila, asi by se to mělo párkrát za rok přeházet aby se promíchaly vrstvy a já ani pořádně nevím čím :) Jakože lopatou to bude hrozně práce, vidle nemám a nevím jestli se k tomu zvlášť hodí a tak.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Denisa Lešková: Možností kompostování je hodně. Třídění bioodpadu u nás potřebuje více osvěty
    http://www.youtube.com/watch?v=imZLUSHXEDg
    NOZIMED
    NOZIMED --- ---
    _BENNY:
    AUDIAC:
    VODOMERKA:
    VEVER:
    diky vsem za odpovedi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam