Ahoj, repastuju dotaz z auditka Zahrady :
Ahoj, chci se zeptat vás, co máte zkušenosti s vermikomposterem. V lednu jsme nadšeně zakoupili nekolikapatrový, založili dle návodu, žížalek bohužel značná část doručování nepřežila, ale pár ano.. Snažila jsem se načíst co se dalo, snad jim tam nic pro ně nevhodného nedáváme, jednou za týden na ně mrknu a něco málo se tam hemží (v tom základním patře) , rozhodně už trochu víc, než po zakoupení. Základní vrstva je vlhká docela dost, do zatím jen prvního patra evidentně trochu lezou, ale nic moc se s tím neděje, žádné žížaly nahoře vidět nejsou, jenom jich vždy pár vidím viset ze spdku dalšího patra, když to zvednu. Neplesnivi to, nesmrdí, ale rozmnozili se tam docela hojně nějaký mrňavý bílý věci, jsou to jen takový malý bílý lezoucí potvory asi milimetr dlouhý, je jich tam mraky. Nikam neexpandujou. Žádný tekutý hovinka netečou. Je mi jasný, že ty žížalky chtěj nakou dobu na adaptaci, ale už je to dva měsíce a nemám představu nakeho časového horizontu, kdy teda začnou produkovat to co maj. A ty bílý potvory, jestli jim nak nevadej a ten proces nějak nebrzděj. Máte s tím zkušenost? Mám to nechat tak a čekat nebo nějak vetřelce eliminovat? Předem dík za odpověď.