musím se pochlubit s mým prvním letem. Nakoupil jsem si hezkou výbavičku.
Wizard X220, fajnový brejle Eachine Goggles Two a další serepetičky k tomu. Na velikonoce jsem chtěl udělat první testovací let.
Nejdřív jenom LOS na omakání... pohoda, lítá jako drak. Pak šup brejle a jde se poprvé na FPV. Zjišťuju, že je to uplně o něčem jinym, nějak panikařim, dron se vzdaluje, signál z brejlí slábne, sundávám brejle, hledám tečku na obloze... kurva tečka se vzdaluje, kterým směrem kotlit aby se vrátil? hop nebo trop... nevim, kotlim někam, dron v píči, ztrácí signál, failsafe vypíná motory kdesi nad nějakejma zahrádkama, Wizard padá jako šutr k zemi. Následují 3 hodiny zvonim na baráky a somruju jestli by mě pustili se podívat na jejich zahradu, většina mě pouští, někteří nejsou doma, vloupávám se na jejich pozemek abych pokračoval v hledání leč neúspěšně.
Mám z toho několik krásných pounaučení...
1) když umim prd a ne FPV pilotáž, neni dobrej nápad začínat s tim mezi hromadou oplocených pozemků
2) když umim prd a ne FPV pilotáž, neni dobrej nápad lítat když je takovej vichr
3) když umim prd a ne FPV pilotáž, je dobrý si s novým dronem objednat i bzučáky a nějakej gps tracker
4) když umim prd a ne FPV pilotáž, je dobrý si to nejdřív zalítat v simulátoru.
Takže novej dron je už na cestě já si vesele lítám zatím alespoň ve Velocidrone :D přičemž teda zjišťuju, že jsem fakt neměl šanci, bo ani v tom simulátoru jsem to na začátku nebyl schopnej nějak rozumě ovládat. Doufám ale že než z bangood dorazí novej, tak už budu trochu víc ve skillu abych se pak mohl chlubit s hezkýma videjkama :)