• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYSHAAirbnb.com
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SUSMEN: sem zvedavej, jestli se ti to jeste pak vyplati, pokud pojedes koser.

http://www.policie.cz/clanek/hlaseni-pobytu-cizincu.aspx
    Ubytovatel a jeho povinnosti
    Ubytovatelem se rozumí každý, kdo poskytuje ubytování za úhradu nebo ubytovává více než 5 cizinců, s výjimkou případu, kdy lze ubytované cizince a ubytovatele považovat za osoby blízké.

Ubytováním se pro účely cizineckého zákona rozumí vztah založený smlouvou o ubytování, nájemní smlouvou, podnájemní smlouvou nebo smlouvou s obdobným obsahem.

Ubytovatel je povinen:

neprodleně policii oznámit úmrtí ubytovaného cizince,
    umožnit policii vstup do míst, kde se může cizinec zdržovat, jde-li o místo užívané pro podnikání nebo provozování jiné hospodářské činnosti, pokud tímto vstupem nebude porušeno právo cizince na soukromí nebo rodinný život,
    oznámit policii ubytování cizince,
    zajistit cizinci ubytování, které není zjevně nepřiměřené úrovni ubytování poskytovaného ostatními ubytovateli v objektech obdobného určení v obci, popřípadě okresu nebo kraji. Srovnání úrovně ubytování se provádí zejména posouzením přiměřenosti počtu ubytovaných osob s přihlédnutím k zajištěným hygienickým podmínkám a k podlahové ploše místnosti pro ubytování, která musí činit nejméně
    a) 8 m2, je-li ubytována jedna osoba,
    b) 12,6 m2, jsou-li ubytovány dvě osoby; na každou další ubytovanou osobu se k podlahové ploše připočítává 5 m2,
    cizinci na požádání vydat potvrzení o ubytování s uvedením jména, příjmení, ulice, místa a doby ubytování,
    vést domovní knihu a na požádání policie ji předložit ke kontrole; při zahájení kontroly je povinen předložit domovní knihu obsahující údaje k cizincům ubytovaným v té době.
    KERB
    KERB --- ---
    BABBA: zajimavy info o EET
    BABBA
    BABBA --- ---
    Krátkodobé pronájmy se v Česku šíří jako lavina. Ani EET je neohrozí - iDNES.cz
    http://bydleni.idnes.cz/...odobe-pronajmy-dvu-/dum_osobnosti.aspx?c=A161115_121456_dum_osobnosti_web
    KERB
    KERB --- ---
    EU chystá povinnou registraci turistů, do Schengenu je pustí za pět eur - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...ovatelu-evropska-unie-dxj-/zahranicni.aspx?c=A161116_092011_zahranicni_mlb
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    The Sharing Economy’s Dirty Laundry | Jacobin
    https://www.jacobinmag.com/2016/03/uber-airbnb-sharing-economy-housing-tech/
    Britský soud odmítl pohádku o hodném Uberu | A2larm
    http://a2larm.cz/2016/11/britsky-soud-odmitl-pohadku-o-hodnem-uberu/

LUUCA
    LUUCA --- ---
    Vcera jsem byla v Louvru na te akci predstaveni co-hostingu, strhla se diskuze o eet, zastupce z airbnb rikal, ze to intenzivne resi s pravniky, nicmene zatim netusi jak si zakon v tomhle pripade vylozit - bud bude muset mit eet samo airbnb, nebo hostitele. Na financaky a ministerstva psat dotazy nema smysl, pac ti taky nevi.
    Rekl, ze az se doberou vysledku, tak vydaji oficialni stanovisko.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Nahodou nepronajimate nekdo v Brne? Potrebuji 2+kk na pa so ne.
    SUSMEN
    SUSMEN --- ---
    ahoj, chci zacit pronajimat pokoj na airbnb aby to bylo koser. uz mam zivnost na ubytovaci sluzby, pak sem slysel ze se musim prihlasit na cizinecky policii a na urade mestsky casti. Je potreba jeste neco?
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    TUILE: Díky. Tak to budu muset nějak vyřešit..
    TUILE
    TUILE --- ---
    ZYAN: no ja puvodne taky, ale platba kartou se bere jako platba karotu a Airbnb pry jen jako platebni brana.
    resila sem to tu s danarema par dni/tydnu zpet. sedeli sme nad realnejma uctenkama, co sou uschovany v airbnb a nakonec z toho vzeslo, ze EET by se nas tykat melo.
    (mne to nevadi, dane z toho platim, pokud bude existovat funkcni reseni, klidne ho budu pouzivat, ale tyhle zacatky a tapani v neznamu me nebavi :))
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    TUILE: Proč si jen nezměníš způsob výplaty na bankovní účet?
    Myslel jsem, že to stačí?
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    TUILE: taky by mi prislo na hlavu vystavovat hostovi uctenku jinou castku, nez zaplatil, cely to nejak nedava smysl.. (Nebo by se vystavovala pro Airbnb?)
    TUILE
    TUILE --- ---
    Mam jeste jeden dotaz k eet.

Trzba mi vznikne az pripsanim penez na ucet. Ja vlastne az do prijezdu hosta nevim, kolik mi prijde a nemuzu tedy vystavit doklad driv.
    Je toto spravna uvaha? Ze vystavim doklad az v momente pripsani penez?
    Muzu vystavit uctenku driv, kdyz nevim, kolik mi bude zaplaceno?

Diky za odpoved.
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    Poveste ho vejs, at se houpa..
    Konec Airbnb v New Yorku. Zachránit levné ubytování pro turisty může už jen guvernér |
    http://archiv.ihned.cz/...bnb-v-new-yorku-zachranit-levne-ubytovani-pro-turisty-muze-uz-jen-guverner
    KERB
    KERB --- ---
    HHANULKA: ano, to můžeš, ovšem to s sebou nese například to, že bys měla na každý pobyt uzavřít písemnou smlouvu s klienty
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    Se zavedením EET ale nemusím mít IČO na to, abych pronajímala přes airbnb nebo ano? Příjmy v daňovém přiznání zdaním jako přijmy z pronájmu jako soukromá osoba. Nebo se pletu?
    KERB
    KERB --- ---
    Pronajímáte přes Airbnb? #EET se od letošního prosince týká i vás - Podnikatel.cz
    http://www.podnikatel.cz/clanky/pronajimate-pres-airbnb-eet-se-od-letosniho-prosince-tyka-i-vas/
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    takze podle toho, co jsem mel moznost videt, se ma vec takto. kazda transakce probiha mezi hostitelem a hostem. airbnb je jen zmocnenej k vymahani pohledavky prostrednictvim jeho technologie, za coz si vybira poplatky od obou zucastnenych stran. pak uz by melo byt jedno, jestli prijimate vyplaty z airbnb pres ucet nebo paypal, protoze dilci castky od hostu budou v EET zaevidovany.

KEPASO
    KEPASO --- ---
    KEPASO: *pak by se jednalo o system, podle kteryho jedou klasicky cestovky, prijmou prachy od hosta, host prijede k hostiteli, ukaze nejakej voucher, nebo doklad o tom, ze uskutecnil obchod s cestovkou, pak hostitel fakturuje cestovkam castku snizenou o provizi cestovky. tohle je asi vhodnejsi priklad, nez fotobanky...
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KERB: byl jsem presvedcenej, ze airbnb je zalozeny na zprostredkovani pronajmu, kdy ty jako hostitel pronajimas byt airbnb a airbnb pronajima prostor hostovi. jenze TUILE mi vcera ukazala faktury hosta. na te se servisnim poplatkem figuruje primo airbnb (s inicialama, ktery uvadis), ale na te, co se tyce primo pronajmu, se dole pise, ze airbnb je inkasnim agentem, coz jestli dobre chapu, by asi znamenalo, ze jen poskytuje technologii, inkasuje poplatky a je jen jakousi platebni branou, ale pronajimatelem nemovitosti jsi ty, takze navazujes primej obchodni styk se zakaznikem. v tomto pripade by airbnb opravdu spadalo pod EET. pokud bys ale nebyl (jako hostitel) primo spojenej s hostem, ale jen s airbnb (a nechal si penize posilat primym bankovnim prevodem, ne paypalem, to je dulezity), pak by se jednalo o system podobnej vetsine fotobank (v nich ani nevis, komu jsi fotku prodal, kupujici je anonymni), nebo treba adsense od googlu, a EET by se na tohle nevztahovalo.

zkratka dulezity je vedet, jak jsou v airbnb nastaveny vztahy, co komu kdo poskytuje :).

inicialy co uvadis, jsou urcite uvedeny na fakture hostitele? mohl bych fakturu videt? zacernenou, klidne v poste.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam