• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYSHAAirbnb.com
    Airbnb je nová komunita velmi podobna couchsurfingu - zde ale nenechavate bydlet lidi u sebe zadarmo a nemusíte se jim tolik věnovat, ale pronajimate jim na kratkodobe bazi byt, dum, chatu, zkratka cokoliv, kde se dá přespat. Můžete i vy cestovat po celém světe, vyhnout se unilním hotelům a přespat u někoho doma v útulním bytě za menší peníze. O čem bude tento klub? Už jste někdo vzyužil služeb AirBNB? Jaké to bylo? Co doporučujete? Co se sejít? Chcete pronajmout svůj byt, ale nejste zrovna v ČR, aby se o váš pronájem někdo staral a chcete se zpaojit? Najdě te si zde někoho, kdo se o váš byt postará! http://www.airbnb.com/
    rozbalit záhlaví
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    Nějaký tip na někoho spolehlivého, kdo by byl ochotný předávat klíče a pouklízet po hostech v bytě v Karlíně - Florenc? Nemám Airbnb, ale Home Exchange. Nárazově 3-6 měsíčně.
    KELDA
    KELDA --- ---
    Ahoj, nevíte o nějakém serveru nebo aplikaci, kde by se dalo najít dlouhodobé ubytování zaměstnanců v Evropě? Nyní hledám ubytování pro 10 lidí v Polsku na 3 měsíce. Nejaký tip?

    Dík
    KERB
    KERB --- ---
    PETRAELECTRA: ja vim, diky, uz jsem hostil 4 roky ve dvou bytech, jen ted jsem si dal 4 roky pauzu, ale díky za postřehy:)
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    KERB: neee, neřešim nic, co neni vyloženě daný zákonem. Jednou na mně zkoušela městská část jakýsi poplatek městu za hotelové služby, ale na to jsem se vykašlala a nic se nestalo.
    Spíš řeš, abys měl popsanou dobře nabídku a skvělé fotky. Hosti nejvíc řeší, kde a jak budou spát, jaká je v okolí doprava/spojení a co je kolem za zajímavosti. Vysvětli jim, jak se co ovládá a jaké máš vybavení, co můžou a nemůžou např klid po 22 hod. Seznam tísňových volání, když se něco stane. A čistota, čistota, čistota.
    Dobře fungují tipy z okolí, např. u mně je blízko půjčovna wakeboardů, kayaků a cyklostezka a to už mi přivedlo hodně lidí. Nehraj si při popisu nemovitosti na něco, co nejsi.
    100% hodnocení od hostů je základ úspěchu.
    KERB
    KERB --- ---
    PETRAELECTRA: napada te prosim jeste neco, co je treba? Byvaly to jeste lazenske a rekreacni poplatky, to je jasny.. co ten seznam hostu policii, to resis?
    KERB
    KERB --- ---
    PETRAELECTRA: ok, vím, že jsem to dph musel posílat dřív sám jako identifikovaná osoba, rozdíl je tedy ten, že nyní se jen registruješ a airbnb si to strhává samo a už kolem toho není žádná administrativa?
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    KERB: nemusíš. Ale jak píšeš, tu registraci pro přeshraniční plnění bys měl podat. Mně to prostě strhávaj a neřešim to. Přiznávám jen daň z příjmu.
    Dokonce někdy to dph musí platit i host, což jsem nevěděla.
    KERB
    KERB --- ---
    PETRAELECTRA: to je skvělý odkaz díky za něj. Takže jestli tomu dobře rozumím, tak se to chová jako každé jiné podníkání, tedy když nepřesáhnu 2 miliony za 12 po sobě jdoucích měsíců, tak plátcem DPH být nemusím?
    KERB
    KERB --- ---
    DIRTJUMPER: jj pokud vim, tak člověk se musel přihlásit jak identifikovaná osoba k platbě DPH pro přeshraniční plnění. V ČR být plátcem nemusel.
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    DIRTJUMPER: stanovisko FÚ je tady: https://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/f-novinky/Informace_GFR_k_danovemu_posouzeni_povinnosti_poskytovatelu_.pdf a v aplikaci Airbnb je to v sekci Nastavení-daně.
    Nejlepší je se poradit s účetní, jestli máš další příjmy atd. můžeš se přihlásit k dph i dobrovolně nebo přímo s místním finančním úřadem, což jsem udělala já.
    Dřív se to třeba podávalo každý měsíc s fakturou.
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    PETRAELECTRA: udajne je ale problem v tom, ze airbnb je zahranicni subjekt co odvadi sve DPH v jine zemi nez v CR, a proto je problem i kdyz si ten poplatek strhavaji automaticky
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    DIRTJUMPER: to už si teď strhávají automaticky z výdělku. Dřív se to muselo platit zvlášť a podávat k tomu přiznání resp. dodatek. Plátce dph si být nemusel.
    TUILE
    TUILE --- ---
    DIRTJUMPER: nam financak tvrdil, ze ano, ze musime byt platci DPH.
    platili sme kolem 3 korun meiscne.
    a pak sme meli deset mesicu 0, nepodali sme kontrolni hlasnei a byla z toho pokuta 10*500,-
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    Ahoj, je podmínka při provozování bytu přes airbnb být registrovaným plátcem DPH? Někde jsem už tenhle názor zaslechl... jde prý o platbu daně z poplatků serveru. Jiný názor zase tvrdí, že se stačí na FÚ zaregistrovat jako identifikovaná osoba a nemusí být člověk plátcem DPH. Dokáže mi to někdo polopaticky vysvětlit?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    R4BB1T: tak, ak by som riesil airbnb (co teda nakoniec nebudem), riesil by som to cez spravcovsku firmu, ja na tu obsluhu okolo fakt nemam cas (a ak by som ho mal, stravim ho inak nez robit poskoka turistom). kazdopadne diky za priklady z praxe :-)
    R4BB1T
    R4BB1T --- ---
    RAVNOS: Pocitej s tim, ze kdyz se ti tam budou tocit lidi (ktery k tomu budou apriori pristupovat jako k hotelu) tak se bude vsechno rychlejc opotrebovavat. Resit utrhlej hajzl, protoze se cinan s nadvahou umi vysrat jen na tureckym, takze se na zavesenej klozet postavi, je taky lahudka. Nevypratelny rucniky od makeupu s rozeznatelmym vobtisklym ksichtem dotycne premalovane asiatky je uz pak detail. Takovyhle kratochvile budes nevyhnutelne resit.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    R4BB1T: jj, hodil som to do Excelu, spocital a vyslo mi, ze ak by sa mi podarilo dlhodobo prenajat byt za x CZK, tak sa to oplati viac, nez riesit airbnb (svojpomocne, kde by bol problem prave ten cas kvoli roznym faktorom, pripadne by spadol profit kvoli spravcovskej firme..kde by som zas usetril hodne casu..ale trzby by boli -15-20% atd.).

    Tak to budeme od polky augusta zas ponukat na trhu, kamaratka co nam to uz 1x prenajala v roku 2021, povedala, ze prenajat to za x by nemal byt vobec problem.

    Kazdopadne dakujem vsetkym za rady - ci uz tuto alebo v poste.
    R4BB1T
    R4BB1T --- ---
    RAVNOS: U BnB je imho rohodujici komodita cas. Kdyz mas najemce (pricetnyho) tak v podstate nemusis nic resit. Ac se to nezda tak i pri maximalni automatizaci (predavani klicu, uklid,atd) BnB zere dost casu (resis spoustu nestandartnich picovin jako treba zabouchly klice, zlomenej klic v zamku apod.)
    Zkus si odhadnout - podle podobnejch aktualnich nabidek na platforme - jakej yield to muze mit a pak se podle toho rozhodnout jestli se ti s tim chce srat.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    Ahoj,

    potreboval by som sa nachytrit od niekoho, kto v Prahe prenajima byt/y cez airbnb.

    Po 2 rokoch sa nam vystahoval najomca z bytu na Legerovej (Praha 2) a rozmyslame, co s bytom. Ci dlhodoby alebo airbnb. Snazim sa to dat do Excelu a spocitat si, jak ekonomicky vyhodne by to bolo, ale chybaju mi skusenosti, aby som tam nacvakal vsetky naklady a uskalia, ktore airbnb renting urcite ma...

    Nechcem rady zadarmo, zaplatim v CZK ci naturaliach podla preferencii. Telefon/MS Team video call/pokec pri pive & jedle .. whatever works.

    Dakujem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam