• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HANOUCHcirkevni restituce v Cesku. Pro nebo proti ?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tomáš Halík: Na téma restituce církevního majetku jsem totálně alergický | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/...tomas-halik-na-tema-restituce-cirkevniho-majetku-jsem-totalne-alergicky.html
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    SHPAGIN: ten článek je nemocnej česky nacionální blábol. Navíc hodně těch věcí, co tam zmiňuje tak trochu ani neexistuje :D
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    "About priests"

    Про жрецов 2012 HD [UNCENSORED]
    http://www.youtube.com/watch?v=RopvPNiPiT0
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    DOCKINEZ: o protestanty nebo pravoslavné v této taškařici přece vůbec nejde
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    Literarky.cz: Ministr kultury Herman, je členem sudetoněmeckého spolku s vazbami na nacisty

    Klikatá brázda Oráče z Čech
    http://www.literarky.cz/civilizace/89-civilizace/16728-klikata-brazda-orae-z-ech-
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    VIRIK: jsem pohorsen, prvni vec co od tebe ctu a da se docist do konce, neobsahuje zadne osobni napadani, trockisty bolseviky, zadne uskocne finty atd. a dava to i smysl a da se s tim i souhlasit, doufam ze uz se to nebude opakovat
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    DOCKINEZ: si všímám toho, že na Sobotku útočej hojně s tím, že je katolík.
    Tyjo a hlavně to tvrdí lidi, co prej jsou pro tu svobodu a ať si doma každej věří čemu chce – copak ale Bohuslav se někde veřejně modlí? COpak se fotí s kardinálem? Pokud vím, ani jedno.
    A copak je tohle regulerní levicová politika? Vždyť je to obyčejná lůzrovina, řev nesnášenlivců. Předsudky, nic víc.
    Prej a proto je procírkevní.... notyvoe, ještě že to není černoch....
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Chochocho

    První zprávy - Komentáře - Nová rekatolizace za dveřmi?
    http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/nova-rekatolizace-za-dvermi/

    Tedy postupná a oprávněná snaha napravit zločiny církve na české společnosti. Pokud bychom měli vyúčtovat někdy církvi vše, co zde naloupila a spotřebovala v podobě zisků z užívání nakradených majetků, byl by to – podobně jako v případě vetřelecké pobělohorské šlechty - mnohonásobek toho, co si teď nárokuje. Jinými slovy: kdyby se použilo heslo „vraťte nakradené!“, církev by se nedoplatila!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Církve narazily s prvními žádostmi. Kolik pozemků se už vrátilo, ale zatím neví ani ministerstvo | zpravy.ihned.cz - Česko
    http://zpravy.ihned.cz/...vnimi-zadostmi-kolik-pozemku-se-uz-vratilo-ale-zatim-nevi-ani-ministerstvo
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HUGO: pšššt, vatikansky spiknuti neasi. Visjak, nechaj majetky vatikanu, a ten nas bude vsechny ovladat. Dokonce prej to plati i o majetku vydanym protestantum a pravoslavnejm...
    HUGO
    HUGO --- ---
    SHPAGIN: co má být ten "plán oslabení státnosti"?
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    DOCKINEZ: ano. vzdyt restituce jsou soucasti planu oslabeni statnosti. podporovaneho zleva zprava. a hlavne zvenci.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ostře konzervativním katolickým kruhům, skeptickým k naší státnosti a pěstujícím ideu "Panevropy"

    Takze vlastne idealni kamos do mariase se socanama a dalsima eurohujerama, hm? Nemela by "moderni levice" jako jeden muz jasat nam tim obratem ods z euroskeptickeho kursu? :-)
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    další klerozmrd a zahraniční exponent v čele české politické partaje
    "Petr Fiala patřil v 90. letech k ostře konzervativním katolickým kruhům, skeptickým k naší státnosti a pěstujícím ideu "Panevropy" (navazující na meziválečného, klerofašismu a stavovskému státu blízkého hraběte Coudenhove-Kalergiho), které zvaly do naší republiky Bernda Posselta, Otto Habsburka a jiné osoby a umožňovaly jim tu agitaci v rámci tzv. Panevropského hnutí (Bernd Posselt byl v Československu v Brně tajně agitovat už v září 1989)."
    http://blisty.cz/art/64567.html
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    //a vůbec nevadí, že řád německých rytířů není součástí zákona o restitucí, pičovat bude porád//
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    Za Jurečkou byl exposlanec, který se hlásí k řádu, jenž chce Bouzov - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...enz-se-hlasi-k-nemeckemu-radu-pe9-/domaci.aspx?c=A140116_134936_domaci_kop
    U budoucího lidoveckého ministra zemědělství Mariana Jurečky, pod nějž spadá Státní pozemkový úřad rozhodující o církevních restitucích, se ve středu odpoledne objevil bývalý poslanec za KDU-ČSL Pavel Tollner. Ten se hlásí k Německému Řádu, jenž od státu žádá vydání tisíců hektarů lesů, ale i třeba hradu Bouzov nebo Lázní Karlova Studánka.
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    VIRIK: slávabohu - k tématu jsi totiž za dva dny nic nenapsal.
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    MANFRED: ale to že to byli (asi ne všichni) antifašisti tu nikdo nerozporuje. tématem bylo, že je nacisti využili k propagandě a předevšém pak to, že chtějí zpět majetky zabavené před rokem 48 - jako řada dalších subjektů. tak co sem pleteš co bylo za války??? bavíme se o restitucích.
    no a když chceš tedy něco vědět, dost těch zavřených např. pilotů RAF tu skutečně mělo za úkol zakládat rezidentury velké británie. byl jsem nedávno na křestu knihy o žijícím pilotovi raf, pak léta seděl, a ten řekl - že s ostatními rezidenturu zakládal. začínala studená válka, tak to bohužel bylo tak. jinak obětí režimu po roce 48 hluboce lituji. ale voják co zakládá rezidenturu nepřátelského státu by měl asi počítat s následky. a teď doufám, že z toho nebude flame... téma, na které bohužel nikdo neodpovídá, jsou požadavky na restituce konfiskovaného majetku před rokem 48, který podle neoficiálních zdrojů činí až 2/3 souhrnného požadovaného majetku. ..
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    aha, ty neumíš pochopit psanej text, to bude ono. Tys měl nějakou mozkovou příhodu nebo jak? Konspiraci jsi tu nabízel ty... Já používám při diskuzích příklady a koukám, že u některejch lidí bych měl používat spíš obrázky.
    A tvé přiznání, že más informace druhu JPP, nebo že Zuzka nemohla něco doložit, navíc něco co sis vyfabuloval, to asi bez komentáře.

    Jo a za trockisty považuju ty, co to o sobě sami rádi říkaj. To není žádná obcese.

    Jinak teda s tebou ukončuju debatu, protože přínosnější je rozhovor s vlastním prdem.
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    milá zuzka nebyla schopná vyvrátit fakt, že česká KC patří pod KC jako takovou (Vatikán) se všemi právními souvislostmi (vyvrátit to ani není možné).

    že sionisté podporují socialisty? souhlasím, to se snad ani nedá popřít - viz Francie.

    že jsem s někým synchronizovanej to je asi náhoda. jinak je to irelevantní - i kdybych byl ten tvůj májíček, jaký to má význam v debatě o restitucích? i kdybych byl nácek nebo já nevím anarchokapitalista nebo ten tvůj trockista, s otázkou restitucí to nemá co dělat, příznivci i odpůrci jsou napříč politicky názorovými spektry a já vůbec nechápu, proč se tím pořád obsesivně zabýváš.

    to že čssd není proti restitucím je snad jasné už jenom proto že jde s prcičkáři do koalice, na to nemusím být májíček, abych to viděl. sobotka je praktikující katolík. celá ta partaj měla x příležitostí účinně restituce napadnout a nepodnikla nic.

    moje konspirační teorie? příbuzná po deset let dělala v horní komoře pčr a udržuje kontakt s jednou prcičkářkou. na tom není nic divného, stejně tak mám jiné exkluzivní kontakty, někdo má, jiný nemá, nemusíš snad z toho hned vyvozovat nějaké konspirace.

    "Též jsem si třeba všimnul chyb v rétorice některých zastánců církevního vyrovnání a říkal jsem si - ajeje, to kritici okamžitě využijí " co na to říci? snad míň přemýšlej o kriticích a víc o restitucích jako takových. ušetří to všechny spoustu otravného OT.

    a ti podle tebe "idioti" z A2 nebo Literárek jdou s kůží na trh a kauzu studují a píší o ní, zatímco ty se jenom ztrapňuješ na internetu.
    snad odtud taková zášť?
    Mojmír grygar není žádný idiot ale asi největší český žijící literární teoretik s rozsáhlou publikační činností.

    Naposledy tedy k prolomení roku 48 - mě nezajímá, že se o tom náhodou začal bavit slačálek nebo majíček nebo kdo, , před dvěma dny jsem tu po měsící nekativního klubu vznesl dotaz. nechceš li se o tom bavit, tak nereaguj. mlčení je taky odpověď.
    Rád bych slyšel věcné argumenty a postoje k otázce prolomení časové hranice stanovené rokem 1948.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam