KOUDY: Ja uz jsem ti napsal, co me na tom sralo, a fakt to nema nic spolecneho s tim, ze comicsy od DC jsou dospelejsi (to je ted nejaka universalni obrana proti kritice?). O absenci akce ani o prilesne temnosti to fakt neni.
Je to o spatnem scenari, ktery ma v zasade dva druhy problemu:
(i) nelogicnosti (napr. Superman prileti zahrnit Lois do Afriky, aniz by ho jakkoliv zavolala, nebo k LexCorp vezi po jejim vykriku X za hodinu nedokaze najit svou matku v Lexove skladu za rekou); a
(ii) spatna scenaristicka rozhodnuti (predevsim smrt Supermana, ktera je na rozdil od comicsu v uplne marnem kontextu (hate Supermana behem vetsiny filmu, absence kolegu z Justice League, kteri by na pohrbu truchli - za vse mluvi vyraz Wonder Woman nad mrtvym Supermanem, ktera proste nevi, jak se ma tvarit nad smrti nekoho, koho zna 10 minut) a pomerne zbytecna (jako by to kopi do Doomsdaye nemohl poslat nekdo jiny... treba nejaka Amazonka).
Problemy ad (i) jsou zkousnutelne, problemy ad (ii) pro me nikoliv, je to promarneny potencial. S odrenyma usima bych tomu dal 8/10, ale nedivim se, ze lide neznali comicsu a kritici davaji mene (a argument, ze to Snyder delal pro fanousky, nefunguje - to by si se Supermanem takhle prdel nevytrel).