Tak moje zkušenost s Jiayu 4gs
Zakoupeno v mironetu - Android 4.2
Po zapnutí čínština, přes youtube jsem tam dal češtinu - nepoužitelná (tak 20% textu přeloženo).
Tak jsem tam dal angličtinu a to už bylo lepší. Akorát se musí přeinstalovat klávesnice, která má pořád čínské znaky, ale GPS nepoužitelná. Ve měste výborná mimo město uplně mimo.
Problém je, že je tam hodně čínskýho softu a neměl jsem tušení k čemu. AVG to bere jako malware a nejde to odinstalovat.
Tak jsem s tím přišel do Mironetu (toto není reklama na mironet), ale na servisu mi za 30 min zdarma přehráli sw na 4.4 CZ.
GPS to fixuje rychleji než Acer Liquid E3 co jsem měl.
Čeština je výborná. Bez čínských aplikací.
Celkově je telefon super. Rychlost atd. Akorát ten foťák. Pokud je světlo, jde to, ale pokud je šero, nebo jsme třeba na bowlingu interieru, tak tam jsou ty foky příšerný. Srovnávám třeba s HTC Desire S a Acer Liquid E3 které teď ještě mám.
Blesk zapnutý jako světlo svítí asi tak 3x víc, než jsem u ostatních telefonů viděl, ale něco podobného má i notifikační dioda. Takže pokud Vám večer něco přijde, bliká půlka pokoje, takže mobil otáčim sklem na stolek.
To, že má baterie 3000mah, neznamená, že vydrží 3x tolik. Musim říct, že vydrží tak o 20% víc jak HTC Desire S. Používání stejné.
Za ty prachy je to asi dobrý mobil, akorát prostě ty fotky jsou v šeru dost ošklivé (zrno a rozmazané :(