• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TEEAKStrašilky
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    samec extatosomy - lítá

    TEEAK
    TEEAK --- ---
    okurka ;-) - Diapheromera femorata

    TEEAK
    TEEAK --- ---
    nějakou kytičku by to chtělo, třeba tu prostřední :-)

    TEEAK
    TEEAK --- ---
    a ještě zelená psg9

    TEEAK
    TEEAK --- ---
    a jedna růžovka - Marmessoidea rosea
    phasmatodea.com - Marmessoidea rosea
    http://www.phasmatodea.com/web/guest/marmessoidea-rosea

    TEEAK
    TEEAK --- ---
    školní autobus - Achrioptera fallax

    SUMI
    SUMI --- ---
    TEEAK: já jsem asi myslel, že ty vajíčka jsou hovínka :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    XIFF: to bych asi nezvládla dát je někomu sežrat :-/ dobře jsi udelala :-) kudlanky se mi líbí vzhledově, ale právě tohle krmení by mi dělalo velký starosti
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SUMI: jak to že se ti množí tak rychle? někde jsem četla, že inkubační doba vajíček je i několik měsíců ..
    XIFF
    XIFF --- ---
    KUBOU,TEEAK,SUMI: ja se teda taky nepovazuju za nejakého zkuseneho chovatele, zacla jsem stím teprve nedavno a uplnou náhodou.. kamarád mi daroval 7 pakobylek rohatých at je zkrmím kudlankám.. když jsem se na ne podivala nemohla jsem jim to udelat i kdyz vypadaj jen jako vetve :) takze tu u nás zustaly, ted jsou vsechny uz dospelý a jen čekáme na vajíčka.. při hrozbě přemnožení je můžem pak kdykoli zkrmit, hladovejch kudlanek tu mame dost.. :) no ale nejak nás to chytlo a pořídili jsme si ještě ty Peruphasmy.. ani jeden druh mi zatím neprijde nijak extra naročnej na chov.. jen se nesmí zapomínat sbírat ostružiní a ptačí zob.. ale je fakt ze si občas radi zobnou i nečeho jinýho, třeba tem dabelskejm davame ptačí zob jak radil pan google ale i jim tam dáváme vetvičku ostružiní a to si daj taky moc radi.. zaloha jídla v mrazaku je dobrej napad ale ne vsechny rostliny jsou po rozmrazení ok a hned zvadnou... co se týče tech zavařovaček, tak jsem taky pro víc prostoru i kdyz, co jsem videla u kudlanek v jak malym prostoru se dokazou svléknout předpokladam že strašilky na tom budou podobně.. kazdopadne je mam taky radsi v něčem větším..
    SUMI
    SUMI --- ---
    Jo ještě jedna věc. Sry za spam! Tu australskou jsem ani neměl v terárku. Měl jsem v pokoji vázu s vodou do které jsem dával celé větvičky a ona si na tom spokojeně žila, když to sežrala nebo to uvadlo, tak se to prostě vyměnilo.
    SUMI
    SUMI --- ---
    TEEAK: můžou jíst i ibišek, malinovníky atp. Dost se mi osvědčilo si na zimu a pro jistotu dávat pár "větví" do mrazáku..Na přemnožení fakt pozor, nestačil jsem se divit, když jsem ráno měl šest strašilek místo jedný a pak se množí fakt rychle..:D
    SUMI
    SUMI --- ---
    TEEAK: Tu jsem měl :) pak jsem měl ještě Vietnamské, ale ty se mi šíleně přemnožily
    KUBOU
    KUBOU --- ---
    TEEAK: díky za info:)) příště se pochlubim už zvířátkama, ostružiník maj naši, takže no problemo:))
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KUBOU: já teda nejsem úplně odborník (auditko jsem zakládala jako "studnici informací" pro vlastní vzdělávání :-) ale z toho co jsem zatím od stašidel pochytila, tak:
    druhů je hrozně. jelikož mám doma dvě australanky (psg9) a začínám, tak se zatím chov zrovna tohohle druhu jeví jako dobrá startovací čára ... (a jak vidno těch je taky spousta barevných variací)
    velikost toho kde budou bydlet se liší druh od druhu ... spousta lidí říká, že pro začátek stačí i pětilitrová zavařovačka, ale když jsem tak pozorovala to svlékání, tak se odhodlám nesouhlasit
    jo a potřebuješ určitě někde v okolí vypátrat zdroj ostružiníku (neboť je to nejčastější krmení) zatím jsem ho neviděla nikde v obchodech (jednak je to plevel a druhak v by v nich mohla být chemie) .. já našla u babičky na zahradě (normálně to několikrát do roka kosila :-)
    jinak s pořizováním nemám vlastně vůbec zkušenost, neboť ty svoje jsem dostala darem ... ale určitě od někoho kdo doma chová (to už určitě bude chtít strejdu googla)

    http://www.strasilky.cz/zaciname.htm - tady jsem zatím našla hrozně moc informací
    http://phasmatodea.cz/?stranka=clanky&id=8 - určitě stojí za okouknutí
    KUBOU
    KUBOU --- ---
    zdravím, po projetí fotek tady mě tyhle příšerky docela zaujaly...a začínám přemýšlet, že bych pro začátek něco pořídil.... nějaký rady, jakej druh (kterej nepotřebuje pro začátek uplně profi přístup) pořídit, jak velký terárko a co to potřebuje...vím, google je tu taky, ale rady s osobních zkušeností jsou lepší a proč nevyužít nové auditko:)) díky.))
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    XIFF: mám cca v40 h40 š50 je to silnej plast a víko zatím taky plastové s hodně otvory pro vzduch. plast jsem ocenila v momentě, kdy se "malá" vydala na průzkum a suveréně začala na svislo lézt po stěně (jako by nic) koukala jsem jak husa do flašky, neboť stěny jsou opravdu i na detailní pohled hladké a nechápu jak na tom drží (občas jí chvilku trvá než se zadrapne, ale nijak problémově :-) časem plánuju vyměnit víko za pletivo, ale zatím připravujeme tábor a rukodělná divize nestíhá :-)
    XIFF
    XIFF --- ---
    TEEAK: ja sem zatim nemela tu čest seznamit se stím jejich sekretem.. :) manipuluju snima radsi opatrně.. :) ale nezdaj se, jsou pekně rychlý když chtěj.. jinak tyhle mám v takový vysoký elementce s sítovým víkem..
    co se týče australanek tak sem nedávno videla nekdo inzeroval právě ty maskáčový na ifaune, ještě štěstí že sem na ně neměla v tu chvíli místo.. :)
    včem chováš ty?
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Jéé, parádní klubík. Strašilky jsem měla cca před 15 lety a skoro jsem an ně zapomněla. :-) Máte krásný kousky!
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    právě jsem se vrátila domů a moje (větší) se svlékla. je až obludně obrovitá :-) až jsem se na chvíli lekla :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam