• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEFDRUHYDvouveličinový vesmír, co mu vytknout
    GRENDAL
    GRENDAL --- ---
    JOSEFDRUHY: porušení symetrie není to samé jako porušení toho nejzákladnějšího fyzikálního zákona, či jakéhokoliv jiného fyzikálního zákona.

    ale to jsme poněkud odběhli od toho varu, o kterém byla řeč.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    GRENDAL: Pane, víte co to je "černá díra nemá vlasy", velký třesk, atd. ,to jsou pomocné lidské asociace, lidská řeč Zpodobňující, aby člověk mající rozum a intelekt ( možná ho máte sám někde pod zámkem ) vyjádřil "co" si o tom daném jevu myslí. Člověk vždy používal asociace" např. červí díra atd.....mám dál pokračovat, anebo už vás to trkne...

    Vyskakování "vlnobalíčků" z pěny čp bylo porušením nějaké symetrie, ano, ale i dnes fyzikové stále nacházejí ona asymetrická porušení ( např. baryonové číslo se nezachovává, spin se nezachovává, a ledascos se nezachovává a možná budou páni fyzikové přicházet na desítky porušování zákonů... a nebude to až tak divné ani GARENDALům ) Vtip je i v tom, že vesmír porušil ten zákon o tvorbě hmoty ( i antihmoty ) v začátku, tj. když vyráběl elektron kvark D a kvark U ( foton není porušením foton je sám sobě antičásticí ) a ty tři kousky "porušení" už stačí na postavení veškeré hmoty ( antihmota se ovšem také realizovala, některá vyskakovala z pěny "ve vedlejším vesmíru" ).
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace : tak proc mi davate odkaz na uplne jiny dokument, ve kterem to vubec neni & nedate mi odkaz na ten, ve kterem to je?
    reakce : jenže já to předminule a ještě víc zpátky udělal, dal jsem dokument kde to je vysvětleno, smysl znaků. Ale vy jste reagoval, že jsem Vám to nedal anebo že tomu nerozumíte. Tak já už nevím jak vyjít vstříc. Já nechci aby jste "nejdříve" nastudoval 10 000 stran, ale když už aspoň něco tak prvních pár stran ano.

    Takže než začnete potřebovat tu mou jednoduchou matematiku chápat, přečtěte si ideu HDV.
    Tady http://www.hypothesis-of-universe.com/index.php?nav=g budete-li číst, i napřeskáčku, musíte za půl hodiny max. za hodinu pochopit ideu.

    Já jí napíši jednou větou : Dnes se fyzikové domnívají, že Vesmír má tři z á k l a d n í fyzikální veličiny : hmota-m = veličina ; Délka-x = veličina ( která má tři dimenze, říkáme jim prostor ) a Čas-t =veličina ( která je skalár ). A z nich je sestrojen celá svět, veškerenstvo.
    Moje HDV se domnívá, že ani hmota nemusí být základní fyzikální veličinou a že je také sestrojena a to z dimenzí veličiny "Délka" a dimenzí veličiny Čas.

    Hotovo. Pokud Vám někdo zadá k maturitě takovéto zadání tj. řekne : za půl miliardy peněz mi na to téma ( dvouveličinového vesmíru ) vypracuj smysluplnou teorii anebo aspoň konzistentní hypotézu, tak co ... co uděláte ?, jak se do toho pustíte ? Je to nadlický úkol pro jednotlivce notabene laika.
    GRENDAL
    GRENDAL --- ---
    JOSEFDRUHY: Když vakuum vře, je v něm neskutečná křivost dimenzí veličin a z té pěny mohou "vyskakovat nejen virtuální páry, ale i skutečné elementární částice

    krom toho ze, tohle nikdy nebylo pozorovano, by to bylo porusenim zakona o zachovani energie. A taky by mě zajimalo, jak vakuum muze vrit...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Podívejte se jak se perou na Aldebaranu s rozpínáním Vesmíru respektive s plochostí čp http://www.aldebaran.cz/forum/viewtopic.php?t=3165&start=15
    a perou se tam s tím už 10 let...stále to není jasné nikomu.

    Dám poznámku : cokdyž to rozpínání deklarované je jen "narovnáváním zvlněním časoprostoru" ? Cokdyž v big-bangu plochý vesmír "naráz" se zkřivil, zvlnil, do pěny a nyní pozorujeme na velkoškálách pseudorozpínání...(?)

    Anebo, cokdyž pozorujeme rudý posuv a on neí vyjádřením "rozpínání" ale je vyjádřením křivosti, zakřivení čp (!) na velkoškálách do "šnekovité" podoby...(?)

    Prostě kde berou fyzikové tu jistotu, že rudý posuv je dobře vyhodnocen ?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Když vakuum vře


    co to znamena, ze vakuum vre?

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: tak proc mi davate odkaz na uplne jiny dokument, ve kterem to vubec neni & nedate mi odkaz na ten, ve kterem to je?


    zajiste uznate, ze vasi HDV nemuzu znat. kdyby se v tech textech dalo orientovat, tak bych tu nemusel travit cas nechanim si vsechno vysvetlovat & mohl bych rovnou napsat, kde vidim chyby & kde slabiny.


    ale vidite sam, ze se neshodujeme uz v uplne zakladnich premisach. vy pouzivate nejakou neproniknutelnou symboliku, ktera sice vypada jako matematicky zapis, ale ve skutecnosti je to neco uplne jineho. stejne tak pouzivate svoje vlastni pojmy, ktere maji nejasny vyznam. & take pouzivate jiz zavedene pojmy, v nejakem jinem (opet tezce srozumitelnem) vyznamu.


    pokud chcete, aby se vasi hypotezou nekdo zabyval, pak ji musite ucinit srozumitelnou. musite se umet s dotycnym domluvit spolecnym jazykem. to za vas nikdo jiny udelat nemuze.


    ja jsem ochoten se hypotezou zabyvat z pozice klasicke fyziky & matematiky (jine neumim). jsem taky ochoten ji podrobit odborne kritice, ci o ni diskutovat, pripadne ukazat, kde se da vylepsit.


    ale pokud mi reknete, ze si mam nejdriv zapsat do hlavy 10 000 stran textu, kteremu nerozumim, tak mi tim rikate, ze o nejakou kooperaci vlastne nestojite. protoze pojmout tu hypotezu (s ohledem na to, jak je zpracovana) neni v lidskych silach. verte, opravdu neni.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: dimenze 3+3 "má" časoprostor. Další dimenze časové i délkové "má" hmota, která je vyrobena-realizována-sestavena-konstituována jakožto "vlnobalíček" dimenzí. Když vakuum vře, je v něm neskutečná křivost dimenzí veličin a z té pěny mohou "vyskakovat nejen virtuální páry, ale i skutečné elementární částice v podobě "vlnobalíčku" zakřivených zktroucených multizmuchlaných dimenzí veličin ( jen těch dvou ) a takový vlnobalíček který z vakuové pěny "vyskočí" a už se dál nepromění, je hmotovým elementem, např. protonem.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: ano, vybral jsem nevhodný dokument. Podívejte se sem : http://www.hypothesis-of-universe.com/index.php?nav=eb
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace : bez vysvetleni je to proste jen nesrozumitelna skrumaz znaku.
    reakce : jenže kdyby přiletěl Mimozemšťan a chtěl pochopit teorii relativity, také by musel začít od první stránky fyziky, matematiky a poznat význam znaků.
    Já význam znaků popsal, ale nemůžu to sem prachsprostě opsat když si to můžete přečíst z originálu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: je to tam, jenže v předešlých dokumentech. V následných dokumentech se předpokládá, že předešlé dokumenty byly přečteny.

    Pokud by jste chtěl HDV vysvětlit, museli bychom začít ale opravdu od pyky a tedy od první stránky a musel bych mít možnost takového serveru, kde bych mohl používat mocniny, indexy, barvičky, a jiné pomůcky. Tady nemám mchuť psát, tady to vysvětlování je složité.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: no jo...já myslel, že mou HDV znáte. ... že jste se trošičku už seznámil...tak to bude dialog na dlouho trať.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: notabene, v tom dokumentu, na ktery odkazujete se nevyskytuje ani jednou symbol x, ani symbol t, dokonce ani zadny index.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: verte, ze jsem se na to dival opravdu dukladne. jenze tem zapisum vubec nerozumim. neni tam nikde vysvetleno, co znamenaji. nejsou vysvetleny pojmy, vyznam symbolu, ani jake operace se s temi symboly provadeji.
    bez vysvetleni je to proste jen nesrozumitelna skrumaz znaku. podotykam, ze nesrozumitelne podani znemoznuje jakoukoliv kritiku, ci prezkoumani, overeni apod.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: Je vidět, že jste mé web-stránky nikdy pořádně nečetl... podívejte se sem :
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_002.doc
    Proč tam nekrátím "t" s jiným indexem s "t" s jiným indexem (?)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: citace : uhlik=x36/t30.
    reakce : Proč jste to krátil ?, kdo Vám to dovolil ? Nemůžete krátit nesourodé dimenze, "t s indexem 27" nemůžete krátit s "t s indexem 14" , tedy dimenze s jiným indexem, viz můj obrázek na mé web stránce vpravo nahoře. Neumím na NYXU psát indexy ani mocniky a nikdo mi to neporadil, mám těžkou pozici při vysvětlování.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JOSEFDRUHY: te vete opet nerozumim. o jakych dimenzich nad 3 je rec? ja myslel, ze s epohybujeme ve 3 dimenzich prostorvych & ve 3 dimenzich casovych. odkud se berou najednou nejake dimenze nad?
    dale neznam vyznam slov vlnobalicek & kompaktifikovane.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Hmotu obecně označuje fyzika písmenkem "m", ta pak má "vzoreček" x^3 . t^1/x^0 . t^3.


    to je podobne jako predchozi dotaz. co ten vzorecek znamena? co je tady x, & co je t? kdyz to upravim, tak dostanu x3/t2. coz nedava smysl, takze to asi nebude konvencni matematicky zapis, ale nejaka skryta symbolika.

    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LUBOB: dimenze tři jsou jaksi "geometrické" stavy, počet dimenzí nad 3 už asi nejsou "geometrické" ale "matematicky kompaktifikované" do "vlnobalíčků" mající charakter a chování hmoty.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    Pro lidi je uhlík 6 protonů + 6 neutronů + 6 elektronů, ale "pro Vesmír" je to ve dvouveličinovém vyjádření : x^48. t^12 / x^12 . t^42 .


    uhlik=x36/t30.


    co to znamena? taky me zarazi pak vysledne jednotky.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam