• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRADA_CZSublimace, transferovy tisk
    Rady, tipy, triky - tisk na textil, koberce...
    rozbalit záhlaví
    ANYNA
    ANYNA --- ---
    SANOUK: Co máš na mysli?
    SANOUK
    SANOUK --- ---
    ANYNA: Jakej používáte druh lisu?
    ANYNA
    ANYNA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s celo-potištěním sublimačních triček? Už ušité. Stalo se nám, že v kritických místech (u švů a pod pažemi vznikli sklady a tak se tam motiv nenasublimoval. Někdo nějakou radu? nebo se tomuhle prostě vyhnout nejde pokud už sublimujeme na ušité triko

    KRTEKJR
    KRTEKJR --- ---
    Ahoj, chtěl bych se zeptat zda se někam pohnul problém se sublimačním tiskem přes Epson l110 - plánuji ji právě pro sublimaci pořídit, ale nevím jestli je tedy vhodná. Může někdo poradit funkční spojení l110 + odkud nakupovat inkoust + nějaké zkušenosti se subliflexem. Děkuji za případné rady.
    ANYNA
    ANYNA --- ---
    pokud je tiskárna nová tak ji zkus vyreklamovat, třeba je špatná. Zkoušel si kontaktovat výrobce? Mě většinou poradili
    ORI23CORE
    ORI23CORE --- ---
    Diky za rady, hustota me napadla taky ale krom zmeny nastaveni typu vkladaneho media( papiru) me nenapado jak to udelat. Snizil bych tiskovou hlavu a tim bych to mozna obesel, ale nevim zda to zvladnu udelat mechanicky tak jsem se do toho radsi nepoustel..
    A tiskarna je nova.i inkousty jsou leta overene v epsonkach tak by to tim nemelo byt. Zkousel jsem i jineho vyrobce inkoustu, ale ty to delaly taky. A s tou statikou by mi prislo divne ze to dela u vsech moznych typu subli papiru co jsem kupoval..
    ANYNA
    ANYNA --- ---
    mozna bych zkusila snizit hustotu tisku kdyz uz nic...
    SANOUK
    SANOUK --- ---
    Kdyby to byla statika tak je to nahodilý, tohle se objevuje převážně v okolí tisku, takže jasná hlava. Pak mě teda ještě napadá vliv prostředí, třeba průvan, ale v tomhle ročním období a při formátu tiskárny to moc nehrozí.
    MIK23
    MIK23 --- ---
    no v zasade to muze byt jen: spatny toner, odchazejici hlava, moc staticky material (el staticky naboj preskakuje na hlavu a tim hlava "práší". zadny jiny faktor by v tom nemel hrat roli...
    ORI23CORE
    ORI23CORE --- ---
    No, tisknu na papír určený pro sublimaci. Ať tam dám dražší s vyšší gramáží, nebo levný čínský 70g/m2, je to vždy stejné. Objeví se to již při tisku na papíře. A dokonce to nemusí být ani vidět moc na tom papíře a například na hrnku je to pak vidět daleko víc. Fotka je konkrétně sublimační papír. Aplikací na předmět to určitě není.

    Díky moc za reakci
    MIK23
    MIK23 --- ---
    A dělá to na všech materiálech stejně?
    ORI23CORE
    ORI23CORE --- ---
    Ahoj, rád bych se zeptal jestli jste se někdy nesetkali někdo s problémem, že malá tiskárna Epson L110 s nalitými sublimačními inkousty chvíli tiskne bez problému a po nějakém čase začne jakoby špinit v okolí tisknuté grafiky viz foto. Pak je jí třeba pročistit manuálně čistidlem na subli inkousty a sofwareovým čištěním hlavy aby tiskla opět chvíli bez problému. Trápí mě, že po čistění se problém opět vrací. Už se mi to stalo i u Stylus photo 1500W, ale tam ani čištění nepomohlo. Nenašli jste někdo řešení? Inkousty jsou skvělé, mají dobrou barevnost a jsou léty ověřené v jiných Epson tiskárnách, takže je měnit nechci. Napadla mě upravit výška tiskové hlavy v tiskárně, ale s tím zkušenosti nemám. Díky předem za jakékoliv info

    ANYNA
    ANYNA --- ---
    tak ono chytne na více materiálů, ale jak píše Sanouk denzita a životnost nestojí za nic. Zkoušeli jsme takhle i sublimovat i na kůži a taky to jde, ale barvy nic moc
    SANOUK
    SANOUK --- ---
    WIZZIAN: Na firmě jsme kdysi měli vzorky, kdy vnitřek trika byl z bavlny a na vrchu byl PES. Jinak na bavlnu jde tisknout sublimačně, ale denzita a životnost nestojej za nic.
    WIZZIAN
    WIZZIAN --- ---
    ANYNA: Vraj existuje aj sublimacia na bavlnu. Nic moc o tom neviem, pocul som o to rozpravat jednu modnu navrharku, a tak som to hladal na nete, a existuje to.
    ANYNA
    ANYNA --- ---
    černý šátek sublimací nic nenatiskneš, protože sublimace nemá bílou barvu. proto všechyn sublimační předměty jsou bílé. A co se táče té bílé, tak sublimací lze potisknou pouze polyester, když nepočítám spešl produkty, jako jsou hrnečky, kryty na tel apod.
    CHUCKEBONO
    CHUCKEBONO --- ---
    Potřeboval bych radu / doporučení. Chci potisknout 3 PE šátky (viz. http://www.adler.info/cz/CZ/eshop/cepice_cepice/unisex_unisex///satek-twister_328/) po celé jejich lícové ploše tak, aby výsledek vypadal nějak takhle: http://cdn.blogs.sheknows.com/realitytvmagazine.sheknows.com/2011/04/MurlonioBuff.jpg . Poradíte mi kam se v Praze obrátit? Pokud jsem se dobře informoval, ideální technikou je pro tenhle účel sublimační tisk, jen si nejsem jistý jestli tisknout na bílý šátek motiv s černým podkladem anebo jen natisknout motiv na černý šátek...
    ANYNA
    ANYNA --- ---
    super díky :)
    SANOUK
    SANOUK --- ---
    ANYNA: Eleven sportswear. Na kusovou výrobu oblečení a podobně je asi lepší piece-piece lis, pro větší zakázky určitě kalandr a pro metráž (bannery a spol.) jedině ten.
    ANYNA
    ANYNA --- ---
    naše firma se rozhoduje jestli do toho jit nebo ne. Zvažujeme jestli bude lepší velký plochý nebo ten valcovitý v jaké pracuješ firmě?
    SANOUK
    SANOUK --- ---
    O co jde? Můžu napsat na servis. Jinak u nás bude kalandr až v září, ale něco málo o tom vim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam