• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JASONEKKBrumle - Oficiální skupina na podporu brumle v Česku
    SMOKINGVENCA
    SMOKINGVENCA --- ---
    JASONEKK: jj myslel sem ten labyrint děkuji :)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    SMOKINGVENCA: a nebo to co je tady... tam v tom Labyrintu... to bude "F" Szilagyi Black Fire....
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    SMOKINGVENCA
    SMOKINGVENCA --- ---
    JASONEKK: nevím jestli odpovídám přímo autorovi ale po zkušenosti z freezu myslím že ano :D podle mě je to ten největší požitek který může být ze spirituální musiky dost by mě zajímalo na jakou brumli to tam přesně hraješ :D začne to zhruba 1. minutou a je to největší mazec co se týče libozvučnosti...
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    jedna expost pozvánka do mé koupelny :)
    Birthday-bath-improvization
    https://soundcloud.com/petr-jasin-uk/birthday-bath-improvization
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    Tak ještě jednou!
    WSB Labyrint Kladno - tentokrát super kvalita (na poměry)
    Workshop brumle - Labyrint Kladno
    http://www.youtube.com/watch?v=QrNvwRpNkxU
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    Tak už mám další "nález". Jde o rokštejnskou brumli, datováno 14. století ;) Více info časem... Existuje replika !
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    TROLLILA: zatím víc než tohle nemám :/
    TROLLILA
    TROLLILA --- ---
    Děkuju. A období, z kterého to pochází?
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    Naleziště Bojná:
    TROLLILA
    TROLLILA --- ---
    Já jsem k jednomu pracovníkovi z Etnologického ústavu AV chodila tento semestr na přednášku - ten se taky občas pouštěl do rozumování o věcech, o kterých neměl ani páru, případně čerpal z naprosto pochybných zdrojů. A ještě k tomu byl příšerně arogantní... Tak asi to je na tom ústavu zvykem. Každopádně právě proto, že je vědec by si tohle neměl vůbec dovolit. Pak prosím dej vědět, jak to dopadlo. A můžeš mi prosím někam poslat tu fotku?
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    TROLLILA: Taky si to myslim. Pan bohuzel nekomunikuje. Uz jsem mu dvakrat psal. Dam tyden na reakci a pak volam. On jako vedec trousi celkem vykonstruovane teorie. I puvod zvoral. Pokud nemyslel opravdu odkud se dostala brumle do cech. A ze je jedna pisen, kde se zpiva cigane ukovej mi grumlu... Neznamena, ze je delali. To je nazor jineho cloveka s blizsim vstahem k nim. No aktualne lovim u archeologu. Mam jeden kus ze Slovenska. Jako fotku.
    TROLLILA
    TROLLILA --- ---
    "Myslím si, že je to jeden z primitivních nástrojů".... No asi záleží na tom, kdo na něj hraje - a pán na to skutečně hraje naprosto hrůzostrašně.
    Je opravdu tragické, že tohle někam dávají...
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    TROLLILA: V podstatě máš pravdu. chtěl jsem ti oponovat ohledně dan moi a tremola, ale při troše cviku to asi musí jít. Neumím posoudit jestli je dan moi snažší na hraní. Skoro se obávám, že neni :) Tím jak není fixní místo pro umístění v puse a je tam tím pádem více bodů volnosti, se nám zase otevírají možnosti pro různé vychytávky. Osobně mi jen nesedí styl hry a ten šílenej úchop palec a ukazovák. Pokud budu hrát víc na dan moi, tak si musim udělat ten držáček :)
    TROLLILA
    TROLLILA --- ---
    K tomu tremolu s danmoi - já bych dokonce řekla, že je snadnější než s klasickou brumlí, protože danmoika má jazýček z obou stran stejný, a proto je jednodušší vyloudit stejný zvuk oběma směry. Já jsem hrála "oboustraně" nejdříve na danmoiku a až pak jsem se to naučila na normální brumli.
    A mám pocit, že pro lidi, kteří si poprvé zkouší hrát na brumli, je jednodušší vyloudit nějaký přijatelný zvuk na danmoice. Pro mě taky byla v začátcích dobrá proto, že se na ní daly zkoušet nějaké techniky s dechem, které se Schwarzkou prostě udělat nejdou... To je zase moje zkušenost :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam