• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZRKKlub přátelských rodičů aneb "venčení" ratolestí
    Neseďme doma. Nestěžujme si, že nemáme s kým vyrazit ven provětrat svoje ratolesti a že nás to s nimi samotné nebaví...spojme se a vyražme! Na nástěnce je seznam baby friendly míst a bmaminek/tatínků s dětmi v dané lokalitě, klub slouží k poznávání se mezi sebou a plánování společných výletů a procházek ;)

    Hlásit se na nástěnku můžete příspěvkem v diskuzi ve formě: Nástěnka, ID, Kraj, Město (v případě velkých měst i příslušnou část, v případě "pidiobcí" nějaké větší město pro orientaci), jméno, měsíc a rok narození dítěte/dětí.
    Příklad: "Nástěnka, ZRK, Hl. město Praha, Praha 7 - Letná, Maxmilian 12/2011" (dodržujte, prosím, formát - ať to mohu pouze kopírovat a nemusím se s tím u každého přepisovat)

    rozbalit záhlaví
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    EVIANAIVE:
    EDNA_JEDNA:
    SEBIEN:
    tak jak teda ? kdo kde a kam ? dneska se urcite nekam s tou nasi priserkou musi tak at naplanuju cestu :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    EDNA_JEDNA, SUCUBIS: chjo a my byly s kamarádkou právě dneska, protože já musela k doktorovi kousek co ona bydlí, tak mi pohlídala malou a pak jsme prošly snad celý Strašnice a v Malešickým parku jsem i nakojila, a teplo teda fakt nebylo :/
    (ale to už je naše tradice, nikdy nám nevyjde počasí a vždycky potkáme nějakýho mýho bývalýho klienta)
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    Zitra ma byt 20 stupnu? To bych taky nekde odsmradila smradata
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    jeste ze to nebylo dneska, sileny vichr tady
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    EVIANAIVE: tak ctvrtek lepe nez zitra ;)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    EVIANAIVE: smsni i me ;) mozna to vyjde
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    EVIANAIVE: kdyz vyhovuje zopakovani patku, neni problem :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    EVIANAIVE: rekni kdy a kde :)
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    BLANCHE1: jo v Mlsny zirafe moje dvouletacka spadla z te velke skluzavky, ani sem se neotocila a uz byla dole a nastesti jen boule na obliceji, ale jako des pad...:( ale to byla samozrejme i moje vina, byla jsem tam s kamaradkou, ktera nema deti a nechapala, ze bych tam mela u ni furt stat no...:)))) tak sem stala a pak sem se otocila a bylo to:) a krom skluzavky tam vlastne nic neni, jen plysove hracky, cili za me Mlsna zirafa pro deti zase zadna hitparada neni...ale palacinky maji dobry to jo :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SUCUBIS: Ale zase pod kopcem celkem nic není (nějaká ta dráha pro odrážedla) a dítě tam tudíž ani nemůže moc páchat sebevraždu :-) Dcera mi tam ani nechodila, byla plně zaujatá těmi skluzavkami, kolotočem a pískovištěm. Párkrát jsem se přesunovala, abych ji měla na dohled. Líbí se mi tam, že ty skluzavky jsou takové bezpečné, nahoře komplet ohrazené (až na jednu, kde je tyč ke šplhání), takové tobogány (že nemůže vypadnout někde bokem a nemusím tudíž postávat pod tím a hlídat).
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TORUVIEL: jo tohle, tam jsem byla jednou v lete a ono jak je nekolikastupnovy tak je tim neprehledny, utece pod ten kopec a uz ho nedohledam :(
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SUCUBIS: Oplocené to je dobře, je tam jen jeden vchod (co jsem si všimla). Tady je video s fotkami z toho hřiště http://www.youtube.com/watch?v=B4R7qS1MrLU
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TORUVIEL: a maji to oplocene dobre ? to hriste na Folimance ma sice plot, ale jedny dvirka maji rozbity zamek a druhe jsou nonstop dokoran
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SUCUBIS: Zkus jít někdy na to hřiště nahoře v Riegrových sadech, to je teď moje (i dcery) oblíbené, je tam hafo atrakcí a vždy spousta dětí, zabaví se sama a já si můžu číst. Dneska jsem tam přečetla snad přes 50 stránek :-)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    SUCUBIS: Pokud ti cestování s kočárkem nedělá zásadní problém, pak je dost dobrá alternativa, jak ti (myslím) psala Spiraloid, ten park v Malešicích, Gutovka nebo kousek od Gutovky je kavárna Mlsná Žirafa. V Žirafě mají koutek s hračkami a skluzavku (a pro maminky chutné palačinky), tam by se dvouletý mládě mohlo samo na chvíli zabavit a šance, že tam někoho dalšího s dětmi potkáš je minimálně odpoledne dost velká.
    Park a Gutovka jsou super, i když za nimi musíš docestovat, pravdou je ale, že 188 bus jezdí převážně placatej a jen občas vysokej. Z Nuslí by ti tam mohla jet i tram 7, ta taky jezdí dost často nízká.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    XMARGE: ja tu v nuslich zadny nenasla a to bych ho vazne dost ocenila
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SUCUBIS: a nějaký menší mateřský centra? Ty mívaj volný herničky třeba dopoledne, tady na Velký ohradě je jedna za 40, na Lukách druhá za 70 (to už není úplně laciný, ale maj tam nějakej program), tak zkus mrknout na něco u vás v okolí.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    SUCUBIS: U nás to bylo totéž a občas je to ještě i teď venku trochu o nervy. Když to nešlo jinak, jezdila jsem kočárkem až na hřiště a běhal až tam, je taky jak z divokých vajec.
    Po 2. narozeninách se to trochu zlepšilo, už třeba aspoň občas jde za ruku.
    K tomu mamánkovství-už jsem si myslela, že ho to minulo, ale dostavilo se to po porodu. Druhý syn se narodil, když prvnímu byly 2 roky a 2 měsíce a starší pak měl dvouměsíční období, kdy byl úplně hysterickej kdykoli mě půlminutu neviděl, přešlo to cca o šest týdnů později.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ja pro nej ted o to vic potrebuju nejakou spolecnost aby se vyradil, ale zas na hristi jsme vetsinou sami a koutky nejsou zrovna levne :( k tomu z nej je posledni tyden cim dal vetsi maman, no sileny :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SUCUBIS:mně z Tondy taky neustále tvrdlo břicho, ale nakonec mi to museli vyvolat.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    XMARGE: jj, za mesic ma narozky, ja se dozvedela ze jsem tehu kdyz jsem si blokla zada, takze na ruku ho neberu no, uz nejaky ten patek to bude :) aspon se mam zatim pred rodinou nac vymlouvat, dokud mam venku kocarek, tak mu muzu rict ze bud za ruku nebo ho soupnu do kocarku, ale uz i to prestava fungovat :(
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SUCUBIS: Synovi budou dva roky, že jo? To byl Přemek taky hrozný číslo. Otěhotněla jsem chvíli před jeho druhejma narozeninama a fakt jsem si říkala, co s ním budu dělat, až se druhý narodí.. Museli jsme chodit ven s kočárem, protože já ho prostě nemohla nosit (jako dřív) třeba 500 m domů, když nechtěl jít. A o tři měsíce později už je to úplná pohoda. Docela dost poslouchá, jde kam potřebuju, je z něj zlatíčko:o)) a to to byl fakt nezkrotnej divoch:o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam