• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZRKKlub přátelských rodičů aneb "venčení" ratolestí
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EVIANAIVE: není vůbec bezbariérové! Pokud myslíš krom metra i nástup na vlak.

    Odkud kam chceš? Plošina do metra je tam občas rozbitá. Do vestibulu metra vedou jezdící schody z nádražní haly (od tramvaje ne, tam jsou jen pevné), pak tedy dolů až k nástupu do metra ta plošina.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: ne nemysleli, v Technickém muzeu v Praze je děti vyloženě obtěžují. Těšila jsem se, jak to tam bude vypadat po rekonstrukci, naivně jsem si myslela, že tam právě pro děti doplní nějaké interaktivní prvky (když už je TECHNICKÉ a stát by právě techniku teď u mládeže rád prosazoval). Vypadá to tam úplně stejně, jak za mého dětství, hlídací dědkové budou taky titíž. Běhat se nesmí, hlučet se nesmí, sahat se na nic nesmí, muesli tyčinka se jíst nesmí, chodit se smí, ale jen za ruku. FOTIT se smí jen ZA PENÍZE!!!!! To jako kurnik proč? Abych jim neukradla 100 let starý vynález???

    Ta malá mašinka úplně v rohu je pro děti sice fajn, ale za to vstupné to určitě nestojí. V Liberci na nádraží máme starou parní mašinu zadarmo, děti jí milují.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZRK: bohužel, je to škoda, ale na děti tam moc nemysleli a to ani na ty starší.
    ZRK
    ZRK --- ---
    To jsem chtěla vědět, právě konkrétně technické a zemědělské tady v Praze. Děkuju. Tak pro nás ještě raději opravdu ne :)
    To byl jen takový nápad, že to máme kousek.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZRK:na sahani a mačkání pro 2,5 lete dítě byla fajn liberecka Iqlandia, ačkoli dítě nechápe tu fyziku. B se tam nadchl treba splachováním funkčního průřezu záchodem :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    eply RACHEL|42165}:
    ZRK: technické i zemědělském v Praze jsou pro děti dost na nic, bohužel, nuda a samé schody. Prazska muzea bohužel v tomto směru nic moc.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ZRK: My byli s 19 měsíčním batoletem v muzeu balónů a v jednom malém místním muzeu a bylo to super. Jasně, že nejvíc bavily interaktivní prvky výstavy a potom to, co by člověk nečekal - např. plošina pro vozíčkáře. Ale zvládla i dvě místnosti, kde byly jenom fotky.

    IMHO v pohodě, pokud si člověk neklade nároky "projít to celé, když už jsme si to zaplatili".
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    ZRK: zemědělské nevím, ale technické v praze, které je hned vedle v baráku nic moc, děti můžou na jeden vlak a pak je tam v patře pro ně místnost, kde je hromada kousků stavebnice Merkur a s tou si můžou hrát.
    náš malej ale samozřejmě nejvíc chtěl sedět v těch krásnejch veteránech a to se nesmí...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ZRK: My jsme byli zatím jenom tady v našem místním muzeu, kde byla zrovna výstava angličáků a dalších autíček, my jsme tam s mužem nostalgicky vzpomínali a vzájemně si ukazovali, která jsme jako děti měli, a Malvína šla z náruče do náruče (bylo nás tam na ni 5 dospělých) a koukala. Ale v té době ještě zdaleka nechodila, bylo jí 8 měsíců. Pak jsme byli na výstavě PLAY, která je přímo udělaná tak, že se na všechno má sahat, to si tenkrát moc neužila, to by teď naopak asi bylo lepší, když by s tím mohla sama hrát, tenkrát z toho neměla rozum. Teď v roce a půl bych si s ní troufla možná do Technického muzea (brněnského, pražské neznám), kde je spousta věcí, na které se smí sahat, a technická herna. A možná do nějakého minimuzea, které bych měla prošlé za půl hodiny a moc by mě nemrzelo, kdybych musela odejít předčasně. Do většího muzea, kde se jenom kouká na exponáty za sklem nebo provázkem bych ji netahala, to by bylo utrpení pro všechny zúčastněné.
    ZRK
    ZRK --- ---
    Byli jste s hodně malýma dětma v muzeu? Já mám děti 1 a 2,5 r a dneska má být fakt hnusně. Tak mě napadlo třeba jen se konečně kouknout do zemědělskýho, Maxík má rád traktory a tak... Ale muž namítá, že to s tak malýma dětma bude horor. Jak je to konkrétně zrovna v tom zemědělském? Mohou děti na něco sahat? Na čumendo by to horor opravdu byl, ale pokud je umožněno dětem na něco sem tam sahat, tak by to mohlo být ok...
    REONA
    REONA --- ---
    SUCUBIS: Jj, klasická salátovka, když tomu dáš třeba 30 minut, už je to pěkně ochucené a většina lidí ji naprosto v pohodě snáší.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    REONA: jejda ja to dala semhle ? jsem truhlik ... prave mam doma uz jen kafe, cerny caj a obyc vodu z ktere je me spatne ... okurku ?
    REONA
    REONA --- ---
    SUCUBIS: Neznám, ale pokud netrváš na sladkém či teplém (jakože nevím v jakém rozsahu Ti došlo všechno pití :), tak já se v těchto dnech prolévám litry vody s okurkou - tak třetinu salátovky nakrájím na kolečka, dám do litrového džbánku a nechávám louhovat a průběžně piju. Jednu dávku okurky zaliju tak 4x. Pro mě je to ideální z toho pohledu, že samotná voda mi nechutná, takže jí dodám chuť a zároveň v tom není cukr (ani citrus, kterému se vyhýbám kvůli kojení). Není špatné přidat bazalku, ale ta není dobrá na více nálevů.
    REONA
    REONA --- ---
    SEBIEN: Nejsem si jistá, jak to s Tondou je ohledně hraní bez dozoru, ale pokud mají kafe s sebou, tak je myslím vyřešeno :) A když nás chytne bouřka, tak se tam přesuneme a budeme doufat, že to děti nějak zvládnou :) Celkový čas je ca 2,5 hodiny, z toho část zabere cesta, takže snad v klidu.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SEBIEN: teda, ani Krok ani Bazaar nemaji detsky koutek, ale mimo poledni menu tam nebyva narvano, je tam mila obsluha a dobre vari, deti bych tam vzala, kdybych tam nechtela travit hodiny, ostatne Cafe Terapie je taky moc fajn, ze Zorkou jsem tam byla nekolikrat, nase domovska kavarna :-), muzete si tam vzit kafe s sebou na hriste, i bezkofeinovy je vyborny. A pokud jsou deti mimoradne hodny, skoro by se tam dalo sedet venku a koukat na hriste odsud ;-).
    REONA
    REONA --- ---
    Už to vidím, díky :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    REONA: Najdi si Cafe Terapie a ulici Svobodova a cesticku mezi nima, na Seznamu tam to hriste znaceny je. Dobra myslenka pak je v Trojicky. Jeste muzu doporucit Rozmar, tedka teda Cafe Bazaar nebo U Kroka ve Vratislavce, smerem na Vysehrad
    PETATA
    PETATA --- ---
    REONA: jestli myslis to hriste, tak hned za restauraci, co je primo u zastavky, v takove dire :) takze od zastavky tram cca 150m
    REONA
    REONA --- ---
    HABRENKA: Můžeš mi, prosím, přiblížit, kde to tam je? Když koukám na mapy, tak se nabízí asi ten jižní slepý konec?
    TREZKA
    TREZKA --- ---
    MONI: jé kecám se mi to plete..Náměstí republiky..naproti paladiu pardon a díky za všimnutí
    a ten čas je od 17:45 dm19:15 dítě mi tu do toho skákalo po hlavě..už díky bohu spí.ještě jednou se omlouvám!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam