• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OKRAMvysílačky / radiostanice
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    ZETOR_13: podle popisu to vypada, ze je mit nebudou. Jinak moc dobre v testech vychazeji pmrka z Lidlu. Rada radioamateru je ma dokonce jako etalon a maji 16 kanalu.
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    PSYTRANCE007: oni toho prave prodjeci moc nepisou, casto se neobtezuji ani s frekvenci a buh vi co prodavaji. u vyrobce jsem nasel alespon zakladni info treba tady
    Vysílačky GoGEN MAXI VYSILACKY, tmavě zelená barva | Gogen.cz
    https://www.gogen.cz/gogen-maxipes-fik-maxi/
    to uz me trochu uklidnilo. skoda, ze to nema akumulator a dobijeni pres USB. Mozna nakonec detem koupim ty dewalty, to jen tak nerozbijou a vyuzijeme i jinde a jinak:-D
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    ZETOR_13: To musíš napsat typ. Pod pojmem dětské PMR nevím co si představit. Některé subtón mají, jiné ne. Jinak co jsem se já setkal tak ne vždy sedí číslo subtónu jednoho výrobce s číslem subtónu druhého výrobce. Je to buď potřeba vyzkoušet nebo zjistit například pomocí pluginu do SDR.
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    PSYTRANCE007: ja to myslel tak, jestli ty detske nemaji prednastavene nejake subkanaly, ktere bych pak slozite lustil, ale nejspis ne.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    ZETOR_13: Jak je myšlený ten dotaz propojení? Pokud je programovatelná tak nastavit krok 6,25kHz,modulace na narrow, nadatlit kmitočet a uložit do paměti. Přes kabel rovnou zadávat kmitočty do programovací tabulky.
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    jo a jeste muj dotaz, ma nekdo zkusenosti s propojovanim baby PMR vysilacek s dualem? Ja jedu zatim spis v CB. Deti by to bavilo, ale bojim se to koupit, aby to tam nebylo nejak na pevno nastavene a ja to nedokazal rozklicovat.
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    neni tady nejake funkcni forum? Prisel jsem se poradit, ale mam pocit, ze tady par let nikdo na nic neodpovedel. Tak alespon na posledni dotaz:
    IRA_PALMOVKA: Buh vi, jak to tam maji se sifrovanim a odposlechy. Nevim, jaka pasma pouzivaji, ale pokud to chteji jen pro sebe, tak na vydrz a odolnost jsou dobre treba dewalty, jsou delane na stavby a nejakou tu ranu vydrzi. Na dobijeni i bez zakladovky staci kabel.
    HEAVY DUTY WALKIE TALKIE - DXPMR800 | DEWALT United Kingdom
    https://www.dewalt.co.uk/products/dxpmr800--heavy-duty-walkie-talkie
    Skutecny dosah zalezi i na terenu a mozna mensi dosah znamena mensi sanci odposlechu. Ale na vzdalenost je nejspis lepsi koupit nejaky dualband, kde jde ohulit vykon. Vetsina standardu je omezena o rad a to je znat. Pokud penize nejsou problem, tak nejakou zakladni stanici s poradnou antenou a k ni patricne kusovky...
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    IRA_PALMOVKA: a na jakých kmitočtech fungují? Mne poslední dobou zaujala radiostanice Baofeng UV-13 (tváří se to jako okopírovaná tyt th-uv88, se kterou jsem spokojený ale nemá tedy nabíjení přes USB. Tento Baofeng má.
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    dobrý večer radistům, obracím se na vás jakožto úplný laik s pomocí. Manžel Ukrajinec mi narukoval do armády a budu posílat balík směr jeho jednotka... shání se po sadě optimálně 4 vysílaček, dostřel min 5km, a nejdůležitějí aby se daly nabíjet přes USB. Baterie či akumulátory či nabíječky na akumulátory jsou tam bohužel nedostupné. Pokud mi můžete poskytnout nějaký tip budu vděčná, kdyžtak pošta díky moc
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim.
    Teď jsem měl na táboře půjčené vysílačky a shledal jsme je jako více než užitečné. Přemýšlím o jejich pořízení, mohl bych dostat nějaké doporučení? Měl jsem půjčený Baofeng UV-82, takže ten připadá v úvahu, popřípadě jsem teď ještě našel Baofeng UV-9R Plus.. Nevím moc ale podle čeho porovnávat..
    TOXYGEN
    TOXYGEN --- ---
    Nemate niekto z prahy pozicat nejaky basic scanner na letecke frekvencie na tyzden? Idem na dovolenku a radi by sme pocuvali lietadla nad nami
    KING_JOHN_KILL
    KING_JOHN_KILL --- ---
    Nemáte někdo na prodej Motorola T80 extreme? Ztratil jsem 1 kus a potřebuju sehnat novej. Klidně celej pár.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s WLN KD-C1?
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    PSYTRANCE007: no ty prave nechci
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    RENDALF: detske chuvicky:)
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    Zdravim ve spolek, nevedel by nekdo, zda existuji vysilacky, ktere umi hlasit vypadek spojeni mezi sebou?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    udělal jsem si radost a koupil jsem si před časem dvě takový ty vysílačky co se jim říkalo walkie-talkie. ale nedaří se mi o nich nic zjistit. chci to nastražit jako buducí hračku pro synka na půdu :D

    Výrobce je Great a model GW-228
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    GOLDEN_TEACHER: na tyhle ucely ti postaci pmr ovsem muze byt problem s poctem kanalu. Na pmr pasmu jich je jenom 8. Sice se to da resit castecne pomoci ctss ovsem reseni to uplne neni protoze i kdyz mas na nejakem kanalu nastaveny ctss a nikoho jineho neslysis neznamena, ze ten kanal je volny takze se stejne muzete mazat s protistanici. Ja osobne presedlal na profi radiostanice Motorola. Pouzite se daji sehnat do tisicovky ovsem je potreba pocitat s pripadnou vymenou akumulatoru a datovy kabel na preprogramovani se da poridit pres ebay za petistovku, sw byva volne ke stazeni. Jakou uz pak poridis je celkem jedno. Delaji se v pasmu uhf a vhf, obcas se nejaka objevi na 66-88mhz ale to je vicemene vzacnost. Funkce mivaji vesmes obdobne a lisi se tim, ze nektere maji displej,jine klavesnici a dalsi jenom obycejny otocny prepinac kanalu. Kanalu mivaji 8-16 podle typu a vykon prepinatelny 2/5W.
    GOLDEN_TEACHER
    GOLDEN_TEACHER --- ---
    Čaute, bohužel to tu moc nežije, tak doufám že se někdo chytne.
    Kupujeme vysílačky víceméně pro pořádání festivalů (tzn déšť, vzdálenosti do 2km, ale kopce, hluk). Prozatím máme vyhlídnuto: http://vysilacky.heureka.cz/sencor-smr-600-twin/
    Máte někdo postřeh, lepší typ ?
    EXX
    EXX --- ---
    nazdar, shanim se po nejakych vysilackach . Dostal jsem typ na baofeng.

    Potreboval bych poradit z hlediska dosahu a frekvenci.

    odjizdime na delsi dobu vetsim autem, predpokladam ze ne vzdy bude mozne zajet si vsude kde je potreba , budeme mit jeste motorku a bylo by fajn kdyby kdyz jeden hlida auto na periferii mohl byt v kontaktu s nekym kdo jede na nakup (napriklad "hele prudej benga musim preparkovat tam a tam"). Dalsi pouziti k "nahaneni se" na festivalech apod.

    nechcem si v kazdy zemi kde jsme na chvili hned kupovat simkarty pokud to nebude bezpodminecne nutny.

    Dosah a slysitelnost samo co nejlepsi, a dalsi vec co by byla fajn kdyby to slo sladit s CB ktery mam v kabine ridice (to je nejaka staersi klasika, typ dyztak upresnim).

    Mam zkusenost z festivalu s nejakyma 9ti kanalovyma motorolama, ale cena je dost neprimerena.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam