• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OKRAMvysílačky / radiostanice
    KROJC
    KROJC --- ---
    Včera relace až z Brazílie. Přes opakovač satelitu Satcom.
    SWIST
    SWIST --- ---
    VOJTAM: mám, klidně půjčím. Kdyžtak do pošty
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    Nemáte někdo prosím na půjčení USB programovací kabel na Beofenga (ideálně Praha)
    Smazal jsem si tam naprogramované kanály a rád bych je zpět :(
    KROJC
    KROJC --- ---
    Od opakovače na ISS sem chytil relaci týpka z Japonska. Jak je to možný? Když ji mám nad Evropou. Trochu jsem zabádal a jsou experti co dokážou odrazem od měsíce posílat vlny dál. Jinak od 8října na 145.800 MHz můžete moudře pohovořit s posádkou. https://www.reddit.com/user/ARISS_Intl/comments/1fv8p1v/how_about_some_sstv_were_planning_a_slow_scan/#lightbox
    KROJC
    KROJC --- ---
    Tak dobrý. Právě na teď na 437.800 odposlech přelétající ISS.
    KROJC
    KROJC --- ---
    Právě se tu peru s BaofengemUV-5RH přes USB do compu. Než sem našel správný firmware ke kabelu málem šel z okna. Na lazení mám program Chirp. Mám tady v dosahu dva převaděče a je sobota tak zkusím provoz. Žasnu jak je v éteru ticho. Jen včera jsem chytil odlet z letiště K.Vary.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VOJTAM: ja tam mirim dneska
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    RAINBOF: Jo souhlas S**t na Allegro... tak se asi zastavim v Dejvicich :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    hele tam to nema smysl kupovat to allergro je sracka desna. https://www.eshop-yachtmeni.cz/quansheng-uv-k5--8--uv-k6--dualband-vhf-uhf-prijem-air-a-usb-nabijeni/ to vyjde levneji a je to lokalni. to jen btw
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ANARCHY: ja to prave odemykat nechci :). Mas s tim zkusenosti ?
    VOJTAM: no postovne 1000+ pekny.
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    RAINBOF: Kdyby jsi to objednával a byl z Prahy nebo okolí, vzal bych taky jednu( a podělili by jsme poštovné )
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    RAINBOF: v tuhle chvíli asi nejvíc hot stuff pro radio geeky, je to softwarově řízené rádio a existuje k němu nespočet custom firmwarů. Dá se i částečně softwarově (a na něco i hardwarově) modifikovat na větší rozsahy kde může vysílat, existuje i HW mod se kterým s tím můžeš přijímat i HF (včetně AM a/nebo SSB modulace).
    Každopádně ale bacha na vysílání mimo pásma na které je stanice tavěná i kdybys to odemkl, protože to dělá dost bordel na harmonických frekvencích.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Chtěl bych ji provozovat jen jako pmr
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Cau, mate nekdo zkušenosti s touhle lownbudget vysilackou ?

https://allegro.cz/nabidka/vysilacka-quansheng-uv-k6-uv-k58-50-600-mhz-16180409019
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    ZETOR_13: podle popisu to vypada, ze je mit nebudou. Jinak moc dobre v testech vychazeji pmrka z Lidlu. Rada radioamateru je ma dokonce jako etalon a maji 16 kanalu.
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    PSYTRANCE007: oni toho prave prodjeci moc nepisou, casto se neobtezuji ani s frekvenci a buh vi co prodavaji. u vyrobce jsem nasel alespon zakladni info treba tady
    Vysílačky GoGEN MAXI VYSILACKY, tmavě zelená barva | Gogen.cz
    https://www.gogen.cz/gogen-maxipes-fik-maxi/
    to uz me trochu uklidnilo. skoda, ze to nema akumulator a dobijeni pres USB. Mozna nakonec detem koupim ty dewalty, to jen tak nerozbijou a vyuzijeme i jinde a jinak:-D
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    ZETOR_13: To musíš napsat typ. Pod pojmem dětské PMR nevím co si představit. Některé subtón mají, jiné ne. Jinak co jsem se já setkal tak ne vždy sedí číslo subtónu jednoho výrobce s číslem subtónu druhého výrobce. Je to buď potřeba vyzkoušet nebo zjistit například pomocí pluginu do SDR.
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    PSYTRANCE007: ja to myslel tak, jestli ty detske nemaji prednastavene nejake subkanaly, ktere bych pak slozite lustil, ale nejspis ne.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    ZETOR_13: Jak je myšlený ten dotaz propojení? Pokud je programovatelná tak nastavit krok 6,25kHz,modulace na narrow, nadatlit kmitočet a uložit do paměti. Přes kabel rovnou zadávat kmitočty do programovací tabulky.
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    jo a jeste muj dotaz, ma nekdo zkusenosti s propojovanim baby PMR vysilacek s dualem? Ja jedu zatim spis v CB. Deti by to bavilo, ale bojim se to koupit, aby to tam nebylo nejak na pevno nastavene a ja to nedokazal rozklicovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam