JENNE: to co pises je pomerne dost obecne, muzu poprosit o konkretni nazvy her, ktere bys doporucil [s ohledem na vek a na edukativni uziti, ne na prostou zabavu - typicky Anglictina, Matematika, vyuka psani na klavesnici vsemi deseti a pod.]
Jake stranky bys doporucil - opet stejne jako u her, tedy edukativni zamer, ne jen prosta zabava
Otazka do plena:
at uz pouzivate linux nebo wokna / mac, co deti ucite?
ja si pamatuju sve detstvi s textovym editorem t602, norton commanderem a MS-DOSem... kdyz jsem tedy chtel, aby mi bezela nejaka hra, musel jsem se ji naucit zkopirovat nekam, zpustit, nekdy upravit nejake veci v systemu [nastavit erozsirenou pamet napriklad, nebo treba rozbaleni hry z nekolika az nekolika desitek disket].... tenhle pristup uz dnes neni uplne moc potreba. proste strcis DVD do mechaniky, clicknes na nejakou ikonu a ono to installuje, udela nekam nejake ikony a bezi to... tenhle zpusob leta, zda se mi ponekud nestastny, pokud by clovek napriklad chtel, aby se dite dostalo i k tomu, ze na pocitaci umi samo o sobe neco udelat. proto me zajima, jakym zpusobem ditko dovest k tomu, aby se ucilo primo zachazet s pocitacem jako takovym.