• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    S vice nez 1.000.000 prodanych zarizeni denne je Samsung nejvetsim vyrobcem mobilnich telefonu soucasnosti.
    Klub pro vsechny majitele.

Friends: [ Android ] | [ Google Nexus ] | [ MOTOROLA ] | [ Sony Ericsson ] | [ Windows Phone ]
    Twitter: @SamsungMobile | @SamMobiles

Pokud se otazka tyka zasadne a pouze pouziteho OS, zvazte jeji polozeni v prislusnem auditku.
    rozbalit záhlaví
    SATAI
    SATAI --- ---
    HULIK: takže co rok
    HULIK
    HULIK --- ---
    SMOKY: Říkám po novém OS, tedy jen když se mění ze 14 na 15 na 16 atd ...
    HULIK
    HULIK --- ---
    SMOKY: Předcházení problémům a vyčištěný systém také bude svižnější ...
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Pozadovat po uzivateli po kazdym major update delat factory reset, to je naprosto zcestny a pro 99% procent uzivatelu je to neco co nechtej delat nebo ani nedokazou. Nicmene ja to teda u Androidu nikdy nedelal a nepamatuju, ze bych mel nekdy nejakej zasadni problem.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Dokud nebudou aplikace zcela zálohovatelné bez nějakých "nechci aby mne zálohovali" flagů a tedy přenos nastavení všeho na nový telefon, tak to není feasible - příliš mnoho práce po každém takovém resetu.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    HULIK: ja chapu proc je to potreba, ale nechapu, proc jako uzivatel bych vubec mel neco takovyho resit - pokud je tohle z nejakyho duvodu nutny delat, tak je to spatne
    HULIK
    HULIK --- ---
    SMOKY: Je to nová jiná verze operačního systému. Mohou v něm být nové věci co ve starém nebyli, pak tam muže být plno věcí co ve starém sice byli ale tady mají buď více možností nastavení, nebo vůbec fungují trochu jinak. A ten programátor co programoval upgrade se sám nějak rozhodl jak se to v takovém případě nastaví. třeba ty jsi to měl nastavený do volby, která v nové verzi už buď vůbec není, nebo se chová jinak a programátor se rozhodne do čeho se to podle něho "logicky" pro něho přepne, což ale nemusí tobě vyhovovat a hned se ti to chová jinak. A to se ti může násobit s tím že nějakou funkci kterou měla stará verze OS používala nějaká tvá nainstalovaná aplikace a zase ta aplikace to při upgrade musí něčím nahradit a bůh ví jak to udělá. Prostě nad tím "upgrejdem" nemáš prakticky žádnou kontrolu.
    Za starých času když jsi šel z win95 na win98 byla přeinstalace jasná věc, jinak to nešlo. Od nějakých win8 dál se začalo s upgrady, aby to bylo jednoduché pro uživatele a nezatěžovali servisy a IT s každou novou verzi OS, ale jak říkám ztrácíš kontrolu na tím co ten upgrade vlastně dělá s tvým nastavení a tvých aplikací.
    Takže to uděláš protože je to pro tebe jednoduché, ale nikdy to nebude dokonalé a může se tam nějaký problém vyvrbit, který bude obtížně dohledatelný. Prostě to uděláš a doufáš že to v pořádku poběží dál. Je to tvůj kompromis výměnou za jednoduchost pro tebe ....
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    HULIK: ja nevim, mne to teda logicky vubec neprijde, proc bych to mel delat ?
    HULIK
    HULIK --- ---
    LAUNCHER: Měly by být rádi že aktualizuješ a udržuješ přístroj v bezpečném stavu, tak by jednou ročně ti mohli dát trochu svého času na součinnost :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HULIK: Mam tam mmj 3 ruzne 2FA, ktere vyzaduji soucinnost druhe strany. Kdyby to bylo jen na me, tak si to umim predstavit. Takhle ne.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    HULIK: Jako ano, ale jsem na to příliš línej, takže to řeším až když je to nutné :-D
    HULIK
    HULIK --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Já u nové verze androida, vždy dělám tovární nastavení, přijde mi to logické ....
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    Nemám teda možnost tak velkýho porovnání jako Launcher, ale na S24U jsem taky po aktualizaci nezaznamenal pokles výdrže. Mám nastaveno max 85% a podle situace a využití s tím jsem schopen dát dva dny. Večer mívám mezi 40-50% Ale jinak nabíjím denně přes noc. Nicméně už předtím jsem rapidní pokles řešil na Foldovi. Po nějaké aktualizaci byl najednou velký skok v úbytku baterie a pomohlo tovární nastavení a opětovná aktualizace (chápu, že do toho se mnohdy nechce).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAVARA: To na telefonu nepouzivam, ani proto nemam use-case.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Always on display také dá dost :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Mám tu 1x S25U, 2x S24x, 1x S23U, 1x S22U. Vše na poslední dostupné verzi OS. Vše nastaveno na "nenabíjet nad 80%". U žádné z nich jsem se nesetkal z nějakým drastickým vybíjením. Naopak, když to děti nepoužívají, nebo já nepoužívám, vydrží to 4 dny+.

Co se výdrže týká, nezaznamenal jsem jiný vliv, než:

* Jak velkou to má baterii.
    * Jak moc to člověk používá.
    * Jak ta baterie stárne.
    * Jak moc musí svítit display (léto outdoor mapy vs zima), jak náročné apps se provozují (hry).

Ta S22U touhle dobou může být i na 85% své původní kapacity, ale ne níže. Že to u někoho jiného muže být jinak, věřím. U mě takto.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Teď se mi objevila nová aktualizace, tak doufejme že se ta situace s baterií zlepší...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Já to měl před UI7 (launcher mám novu)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LAUNCHER: To by bylo něco jako dřív Nokia. Záda nebo kryt :⁠-⁠)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SONIC: jasný, to je trochu něco jiného, tohle dělám pravidelně tak jednou za měsíc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam