Asi tři týdny mám Samsung Galaxy S5 mini (SM-G800F) a přestal mi o víkendu jít úplně mikrofon. Jde nějak vypnout nebo odstřihnout to, že při připojení sluchátek se odpojí mikrofon? Zatím to totiž vypadá, že i bez ničeho zapojeného do jacku si S5 mini myslí, že má připojená sluchátka a neumím ho přesvědčit, že tam nic neni. Resp. možná tam je někde nějaký kousek bordýlku, kvůli kterému to zlobí? :/
Zatím jsem zkusila:
- Bezpečný mód (nebo tak nějak - při startu držet tlačítko hlasitosti dolů), což celkem záhadně pomohlo na jeden hovor
- Reset do továrního nastavení, bez výsledku
- Profouknout jack, bez výsledku (zatím jen per huba, takže možná malá síla?)
- Připojit sluchátka s mikrofonem - hovor proběhl v pořádku, druhá strana mě slyšela jasně a čistě
Z toho všeho hádám, že bude problém v jacku... jediné, co mě napadá, je buď ho ještě profouknout stlačeným vzduchem (nebude to moc silný proud vzduchu?), nějak softwareově jack odpojit (nemám šajna jak), odnést do servisu, nebo hodit na hlavu prodávajícímu. Rýpat do jacku špendlíkem, jak se porůznu radí na internetech nebudu a nechci kvůli možnému porušení ochrany proti vodě. Má ještě někdo nějaký jiný nápad? Ne že bych potřebovala telefonovat nějak zásadně často, ale když už, tak bych potřebovala, aby mě na druhym konci bylo slyšet :)