• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TEKKIT: Jako pokud bys tam z nějakého důvodu potřeboval něco vidět, tak fajn. Jinak ten noční režim hlavně přidává hodně šumu, taky raději fotím bez něj protože to vypadá tak nějak víc přirozeně...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: se mi to skoro více líbí bez toho nočního režimu...na nočních fotkách má být tma imho, nebo jak to říct
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Jak si vedl Samsung Galaxy Note10+ oproti Galaxy S10+ v disciplíně nočních fotek? | mobilenet.cz
    https://mobilenet.cz/...si-vedl-samsung-galaxy-note10-vs-galaxy-s10-v-discipline-nocnich-fotek-38668
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TEKKIT: FAA nezapomíná.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    tvl věřili by jste, že mi přišli pokyny od cestovky a v nich je, že je zakázáno přepravovat Note 7 kvůli riziku samovznícení?:))))))

    já už na tu kauzu úplně zapomněl
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    DRAGON: viděl jsem něco z tý sedmičky a je to fakt pecka!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    a ma hlavne skvelej vystup, ta sedmicka se strasne povedla. Doufam ze osmicka bude stat totalne za hovno, nechci upgradovat kazdej rok :)))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KRYGLIK: gopro tohle nedela, ma tu cocku linearni :)
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    DRAGON: vic gopro, vic sexy, ne? :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KRYGLIK: jo, protoze ma horsi clonu, tak zvysuje iso. Jinak ten crop je prave videt dost, to je pro normalni video nataceni nepouzitelny, mozna tak na blbnuti na skejtu a tak, tak ten barel nevadi.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    DRAGON: supersteady prepne na super-wide a cropne ... za svetla fajn, jinak to dost sumi (super-wide ma horsi svetelnost)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TEKKIT: aha uz to jde. Ale je to nejakej fake. Vsimni si, jak kdyz zapnes supersteady, tak se strasne zvedne deformace optiky v rozich, ale jako fakt brutalne... to by me zajimalo, co to supersteady dela ze toma vliv na soudkovitost obrazu.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    DRAGON: no přesně:))

    To je divný s tou ručičkou, měla by zežloutnout a objeví se nápis "super stabilní: zapnuto"

    Musíme počkat až přijde NEVILL, ten prošel i ta nejtemnější zákoutí toho telefonu, ten to bude vědět hned:)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TEKKIT: fakt se ptas proc to tam neni ted? :) proc by melo? musej si nechat neco na dalsi generaci :)

    ta rucicka je zasedivela a nejde zapnout
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ale už obraťme list, už se opakujem a my to tady od klávesnice nevypovídáme:)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    DRAGON:
    - zapni si foťák, klikni na video a nahoře prostřední ikonka je taková "ručička", když na ní klikneš, tak se video automaticky přepne do FHD (30fps), ale telefon je stabilizovaný v TOPu (běhal jsem s tím lesem, po schodech atd). Myslím že to tam nebylo od začátku, ale přidali to s nějakou aktualizací "super steady shot"?

    - běžná stabilizace se přitom zapíná normálně v nastavení a jede při všem krom 4K (60fps)

    - to právě nebude! Protože proč to teda nefunguje už teď při FHD (60fps), to by mohli "řezat" to 4K ne? Oni budou jásat že mají 8K v mobilu ( i když to bude pro 5% populace), ale přitom neřeknou že u 4K pořád nejede superstabilizace a širokáč (protože koho bude zajímat 4K že jo:))

    Takhle to teď je a o tom celou dobu mluvim
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TEKKIT: prosimte, jak se zapina superstabilizace? kdyz to prepnu na fullHD tak mi to nabizi porad jenom zapnuti stabilizace, stejne jako uplne u vsech jinejch modu.

    Na zpomaleni mam proste gopro, no, tohle neberu jako regulerni camera tool, je to mobil, na blbosti. Ale chapu pokud to nekdo potrebuje, ok. imho SXI to co chces mit bude.

    jinak 8K je nesmysl :) ale pokud budou mit 8K, tak to bude mit v 4k tvoji super stabilizaci, protoze budou tech 8k rezat a stabilizovat z toho 4K obraz, coz funguje skvele viz to jak to maka na gopro, ten obraz se ani nehne i kdyz děláš salto na prkne, pujc si to nekde a uvidis (gopro 7 black)
    na nataceni v 8K je jeste brzo, nejsou na to karty ani rychlost, poustet 8K si muze pustit tak 5% populace. Mozna ani to ne. ale v 5K uz se veci normalne delaj a nevidim duvod proc to zatracovat. Muj snimac na dronu taky umi 5K ale je softwarove omezenej, coz me trosku stve.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    DRAGON: no,

    - já vlastně nějaký zpomalování používám při editaci prakticky vždy. Zpomalení je pro mě úplný základ úpravy videa. To i když děláš video z dovolený od moře, tak se hodí některý věci zpomalit
    - se základní stabilizací nemám problém. Mám problém s tím, že superstabilizace (která je btw suprová), nemaká u FHD60, 4K30 ani 4K60 (čili prakticky u ničeho, jen FHD30). A k tomu si připočti že 4K60, nemá ani základní.
    - "když se ti to nelíbí, nos si u sebe Gopro - mohlo by se hodit"...

    začíná mi docházet, že je to v zásadě asi jen můj problém, nicméně zkusím poslední praktickou:

    kdyby Samsung oznámil že SG S11 bude mít:

    a) 8K videa (30fps, bez stabilizace)

    b) 4K (60fps, s možností superstabilizace a on/off HDR)

    ..tak já bych si vybral "b", protože pro mě je ta možnost "a" prostě nepoužitelná...já bych neměl ani kde si to přehrát a kolik by takových lidí bylo?

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TEKKIT: no to zas ja rozlisuju, protoze 4K a fullHD je sakra velkej rozdil. Natacim na mobilu 4K a vypada to skvele. To samy dron, radsi sem omezil framerate (ono uprimne, k cemu potrebujes na bezny toceni vic jak 30fps? k nicemu, pokud netocis nejakou akci, kterou pak budes chtit zpomalovat, tak staci na lidsky oko 24fps) nez abych omezoval rozliseni. Takze ja si dovedu predstavit, ze pokud bude snimac nastavenej tak, ze bude to 6K zvladat dobre, tak bych to celkem uvital (kvuli cropu pri postprocesingu).
    Jinak proc mas problem s tou zakladni stabilizaci? Je uplne v pohode i kdyz jdes lesem a tocis s mobilem v natazeny ruce, tak na co si stezujes? Na snowboardu pri skocich to asi neni, ale na to ten mobil neni, k tomu slouzi zas gopro ;)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    to bychom si asi srozumitelněji řekli u piva někde:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam