• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AUTOLOKATOR: to sem nenapsal, ja sem napsal, ze na mne pusobi S9 jako kvalitnejsi hardware svoji stavbou. Jestli toho vydrzi vic to nebo to testovat nehodlam :)
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    DRAGON: Tohle pro mě neni zas tak důležitý. Ty teda tvrdíš, že při pádu toho S9 vydrží víc?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    kdyz sem se na to ptal, lidi mi radili, at to zkusim s nekym jinym, ze mam mozna divny otisky, at to vyzkousi jinej clovek. Tak sem rekl zene, at si na mym telefonu zaregistruje svuj otisk. To samy. Tak sem sel do datartu, kde sem to chtel vyzkouset na jinym telefonu. To samy.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SSTTAANNAA: ecko jo, S10 to ma v displayi. S9 vzadu v krasne pristupne prohlubni pod fotakem, reaguje okamzite. u S10 je to zlo
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    DRAGON:
    AUTOLOKATOR:
    naopak s10e je na tom s otiskem prstu výborně. Je na postranním tlačítku a funguje současné jako scroll...zatím jsem s nim hodně spokojenej.
    S10e mi hodně vyhovuje, je to nadupanej telefon, kterej ti neurve kapsu...ta velikost mi přijde super...
    Poškrábanej ho zatím nemám, ale to jsem neměl nikdy žádnej telefon...
    Baterku nemůžu úplně posoudit, protože ho používám doma s DEX místu PC, tak ho prakticky denně dobíjím...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AUTOLOKATOR: mam doma s9 a s10.
    Mechanicky je imho s9 uplne jinde, pusobi to jako hw mnohem mnohem lepe. A taky nema tak DOKURVENEJ fingerprint scanner.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    AUTOLOKATOR: To si myslím, že je spíš naopak, protože S10e nemá na stranách zaoblený displej, což je dost choulostivá věc, když ti telefon spadne na hranu. Jedinej kompromis u něj vidím v menší baterii, na kterou si pár lidí stěžovalo.
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    OODOOW: Děkuju, tohodle telefonu jsem si nevšiml. A co mechanická odolnost? To je pro mě důležitej faktor. Četl jsem, že třeba odolnost proti poškození při pádu má S9 dobrou a S10e ne zas tak dobrou. Máte na to nějaký názor nebo zkušenosti?
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    AUTOLOKATOR: S10e je už pod 12, to bych si koupil já, kdybych kupoval. Nemá to moc kompromisů.
    AUTOLOKATOR
    AUTOLOKATOR --- ---
    Kdybych chtěl něajkej highend mobil a nechce se mi dávat 20tis., dává vám smysl koupit si teď třeba novou S9ku za 11tis.? Nebo je to ptákovina z důvodu mě neznámých?
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    HORST_FUCHS:
    doma mi to úplně stačí, ale je to o tom, že si vpodstatě musíš vystačit s tím co umí mobil, jen s komfortnějším ovládáním...

    nevím co je teda Ableton, ale jedna věc je jestli to rozchodíš na telefonu a druhá věc je jestli to sežere ten DEX...takhle mě třeba trošku mrzí nekompatibilita aplikace iVysilani s DEX- píše že je napsaná jen pro mobil a ne pro velky monitor (ale treba tohle konkretne resim na webu)
    Nevím taky jak používáš excel, ale nejsem si jistej jestli ta mobilní verze zvládne všechno co office verze...

    PC jsem od té doby nezapnul, ale zůstává v záloze. Je pravda, ze na něm mám ubuntu, tekže občas udělat nějaký ústupek jsem zvyklej:-)

    ntb mám služebni, takže třeba momentálně na homeoffice jedu na něm, ale to je o tom že pro práci potřebuju hodně speciální sw a to jede jen na win
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    CHOTOUCHOVAK: jo a blby je, ze do dokyny nejde dat telefon s krytem. Koupil jsem si k tomu prodluzku, co umi prenaset video, ale to zase nejede klavesnice. Reseni by byla bluetooth klavesnice, ale uz se mi to nechce resit.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    HORST_FUCHS: používám to v dílně. Ale mám to jen na brouzdání po netu a pouštění filmů nebo muziky jako kulisy při práci. Na tohle mi to přijde úplně dostačující a není s tím žádný problém. Byl jsem překvapenej, jak je to svižný a vesměs na nic nečekáš. Internet a excel teda úplně v pohodě. Photoshop si nejsem jistej, jak půjde a ableton neznám.

    Výhody jsou, že všechny aplikace v telefonu máš automaticky v dexu. Zaplý je to během pár vteřin, zasuneš telefon a načte se ti všechno tam, kde si skončil - při ukončení nemusíš nic ukládat, jen vytáhneš telefon a jdeš.

    Nevýhoda je, že když ti někdo volá, musíš vytáhnout telefon nebo volat na "hlasito" (na to osobně nejsem zvyklej a nemám to moc rád ani když jsem sám).

    Klávesnice i myš funguje bez problémů, počítej, že bez ní se neobejdeš, protože i když jde telefon jednoduše aktivovat jako touchpad, použitelný to moc neni, spíš v nouzi. Pokud bys měl dokynu a ne jen kabel, jde připojit bezdrátová klávesnice a myš s přijímačem. Pokud budeš mít jen kabel, měla fungovat bluetooth.
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    HORST_FUCHS: používám tak S10e s dokem, který má hdmi , sítový kabel a dvě USB. Klávesnici, flashku a myš to utáhne...externí disk jedině napájenej...je to překvapivě rychly s tím že občas se nějaký úblb najde, ale nic nepřekonatelnyho...používam teda hlavně na net, video a hudbu...
    Někde jsem četl, že office snad existuje jako placená verze, ale nepoužívám...
    Photoshop a ableton taky ne...
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    Ahoj, mohl by mi prosim nekdo poradir rozumnou "always on display" aplikaci na Galaxy A40? Jde mi hlavne o zobrazeni upozorneni na zpravu nebo ze nekdo volal, hodiny atd. nepotrebuju. Vyzkousel jsem uz NotifyBuddy a Always on AMOLED, ale hrozne zerou baterku (treba 45%). Mozna tam mam jen neco spatne nastaveny...

    Koukam, ze se tu resila tahle aplikace https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jamworks.alwaysondisplay , ale v podporovanych zarizenich rady A je vsechno krome A40. Netusite proc?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HULIK: Děkuji! :-)
    HULIK
    HULIK --- ---
    LAUNCHER: power a volume dolu podrzet 2 sec?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Pratele, jako cenu utechy jsem si vyzvedl tablet Galaxy Tab S6.

    Prosimvas, jak se s tim udela screenshot?

    Power + volume down (zkouseno i up) nefunguje.

    Zarizeni jsem i (soft) resetnul a screenshot stale nejde. Factory reset nechci.

    Ach jo, ja mam na ty Samsungy fakt smulu.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    XINDL: může se to možná maličko lišit, ale v S10 je to v Nastavení - Zabezpečení a biometrika - Instalovat neznámé aplikace
    XINDL
    XINDL --- ---
    Zdravím.

    Mám Samsung Galaxy J5 a potřeboval bych si stáhnout amazon appstore. Na netu jsem našel návody, jak to udělat, ale na mým samsungu nemůžu zaboha najít ty '"unknown sources" (viz odkaz). Mate nekdo nejakou radu, jak to zprovoznit plz?

    How to install Amazon Appstore on your Android device - CNET
    https://www.cnet.com/how-to/how-to-install-amazon-appstore-on-your-android-device/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam