• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Stačí jeden přepínač, a hry poběží na maximum. Samsung vydal záplatu systémové služby GOS – SamsungMania.cz
    https://samsungmania.mobilmania.zive.cz/clanky/samsung-umyslne-zpomaluje-telefony-rady-galaxy-hry-nebezi-na-plny-vykon-na-vine-je-systemova-sluzba-gos/sc-309-a-1354352
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MATEJCIK: to je imho nesmysl. Mas nejaky specifika komponent a jeho vykonnu. A pak mas ruzny metody testovani. A prave tam se muzou generovat rozdily. Jak pise Smoky, je velmi nepravdepodobny, ze by nejakej cip vykazoval ruzny vysledky mereni, to bude spis chyba na vstupu. Predpokladam, ze nikdo ty uzivatele nekontroluje, aby ty testy byly overeny. Spis je to opravdu viz ta tva zavorka: chyba lidskyho faktoru.
    MATEJCIK
    MATEJCIK --- ---
    DRAGON: znova, proč je teda potom Snapdragon verze mnohem víc konzistentní? já se nebavím o rozdílech mezi jednotlivcema, ale o rozdílech v rámci EX skupiny, který nepozoruju v rámci SD skupiny.

    (a jasně, furt ta odpověď může být "lidi mají radši SD a tak ty svoje zkušenosti zaokrouhlují nahoru, zatímco lidi s EX zaokrouhlují náhodným směrem")
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MATEJCIK: protože ho má každý jinak zaplněný resp užívaný, ono udělá hodně i nastavení displeje. To že mají stejné telefony ještě neznamená, že se k němu chovají stejně. Analogie k autu, můžeš jezdit ve stejným autě za 8 litrů a nebo za 12.
    MATEJCIK
    MATEJCIK --- ---
    SMOKY: nemám tvrdý data, ale anekdoticky podle redditu lidi s Exynosem mají velkej rozptyl v názoru na "telefon má dobrou výdrž" a lidi se Snapdragonem ne.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MATEJCIK: Tak zrovna sot je dost nesmyslná metrika, která je závislá na spoustě dalších faktorů. Při focení by bude sot hodina, při zobrazení černý plochy bude obrovskej.

    Že by čip byl kus od kusu jinej ve spotřebě mi přijde dost nepravděpodobný.
    MATEJCIK
    MATEJCIK --- ---
    SMOKY: podle toho co jsem pohledal na internetech, tak problém Exynosu je, že kus od kusu to je významně jinak.
    (buď, a nebo různí lidi používají ty telefony tak moc různě, že "přes den browsím internet" dává kdekoliv mezi 2 a 6 hodin SOT)
    Já třeba mám S21 a mám to s používáním a výdrží hrozně podobně jako DRAGON .... akorát že tam nemám ten power saving a jediný co pro baterku dělám je že mám tmavej režim UI. Na 40 % druhej den ráno teda fakt nejsem, ale na 20 % klidně -- a proč bych to řešil jakkoliv víc.

    Jinak na NotebookCheck.net dělají moc hezký měření idle drain a load drain, a vychází z toho S9 jako nejpovedenější a S10 v těsném závěsu, takže "míň úsporný čipset" není vůbec pravda. Určitě by se z toho dal udělat nějakej hezkej výpočet spotřeba/výkon, a ty nový chipsety (ale včetně snapdragonů) z toho nevychází zrovna dobře.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    Btw. teď alza napsala, že kvůli posunu dodání posunuje i deadline na ty bonusy.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    DRAGON: no jasný, ok.

    hlavne jsem si nezačal. 😉
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JOHN_LENON: hele už stačilo, ok?
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    DRAGON: Jak víš, ze jsem mluvil o tobě? 😀
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LAUNCHER: je to údajně mnohem horší. Z Asie to chodí zcela bez kontroly, neumí skoro nikdy dodat na čas.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JOHN_LENON: tak to zas brzdi, frajere. Já jen nemam potřebu nadávat lidem do čuráků. Není mi 12.
    4PTO
    4PTO --- ---
    4PTO: doufal jsem že jak vyjde nová aktualizace tak že to pomůže, ale nepomohla
    4PTO
    4PTO --- ---
    s21 ultra
    1)existuje nějaký hack aby telefon nabíjel hodinky i když je sám na nabíječce?
    2)od začátku co ho mám, mi občas zamrzne hlavní obrazovka na jednodotykové akce (spuštění aplikací) ale swipy fungují ze všech stran a pokud je v toms swipu pak menu, tak jednodotykové akce v nich fungují (spustit baterku/ vypnout wifi apod). Nepodařilo se mi to nasimulovat. Asi jedině přehrát do továrního nastavení co? Je to moc pruda? jakože asi nemůžu nejak jen obnovit ze zaálohy, to bych zpusobil to samé, nebo se pletu? omlouvam se, na googlu se ptam asi blbě
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Tak jo, myslím že se S22 nějak průběžně učí pracovat s tou baterkou a uspávat aplikace (úsporný režim zapnutý nemám), nabito včera ráno, sem tam nějaké brouzdání na netu přes den, hodinka na Duolingo, trocha nočního brouzdání, dnes ráno asi 45 minut na Duolingo, zůstalo 14%. To už je o fous lepší než u mojí tři roky staré S10, u té už bych se už blížil nule. Každopádně čekal jsem že by to mohlo vydržet tak aspoň den a půl, což teda zatím moc nehrozí.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Prisla mi ta 10Ah 25W Samsung powerbanka. Na Tab S8 Ultra odhad takto. Mam radost.

    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    LAUNCHER: jj. překvapuje mě, že se dneska v lidech pořád drží to socialistické myšlení, že si musí nechat všechno líbit.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: (Dneska uz ma bohuzel Alza odhad na 1. duben pro nove objednavky a ten termin bude jeste delsi, pokud budu na servis od Samsung.cz marne cekat az do 23. brezna a objednavku udelam az pak.)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Chapu nastvani JL, souhlas ze Samsung nemel slibovat kdyz nevedel. Chapu i pohled D. Jen prosim - neslo by to bez tech vulgarit? 😊

    Btw me rovnou rekli, ze to rusit + vracet penize nebudou, i kdyz si to mozna nechaji 30 dnu a penize vrati az pak. Protoze jsem mel rovnou rict ze chci vratit penize - njn, ale tenkrat opravu odhadli na tyden.

    Takze bych z nich nejake obeti/chudacky nedelal. Jasne, maj na to pravo, ale moje nakupy na Samsung.cz timto skoncily, na to mam zase pravo ja.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam