• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MCKIDNEY: Tos uhodil na problem, ktery jsem nenapsal.

Ja jsem kandidat na nakup "Pro", jenze ty jsou proste o dost starsi a uz je to na tech parametrech videt. Az budou Pro2 tak je poridim a doufam ze si tam tyhle nedotazenosti vynahradim. Takze vlastne souhlas ze "ne-Pro" Buds2 at jsou klidne levnejsi a odrbane. Ale prosim prosim vydat Pro2 se vsim vsudy.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: Ono Samsung pouzdra nemaji v sobe IC. To je duvod proc stoji mene.

Proto ti to nerekne ani baterku pokud tam neni sluchatko. Myslim ze dvojky porad taky ne.

Ja osobne jsem rad za vse co srazi cenu pod 2-3k.

Protoze nadtim uz koupis Fiio a dvou stupnove monitory. To je pak uplne jina liga.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MCKIDNEY: Jasně. Nicméně když se umí hlásit SmartTag poháněný knoflíkovou baterkou, tak by totéž mohlo umět i to pouzdro. Pořád si můžu přilepit SmartTag na pouzdro od sluchátek, ale možná by to v Samsungu mohli zvládnout i lépe 😊
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    A Windows 10 BT taky v pohode, to obcas byva problem.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: A bez uctu prijdete jenom o ovladani co mam stejne vypnute. To same na iOS.

Ja pouzivam Buds Live prevazne, tam Samsung porazi i Apple.
    Ve spuntech jsou porad dobre za prachy co stoji.

Hledani blizko ocenis az se ti nekam odkutali jedno sluchatko :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OODOOW: Evropská S22 má žravý Exynos 2200 a na druhé straně malou 3.7 Ah baterii. S23 budou v tomhle směru lepší, protože si top Exynosy teď dají na ~2 roky pauzu, aby bylo více času připravit důstojný tovární top SoC. Přesto bych radil koupit něco z S22 řady, život je příliš krátký, aby člověk furt na něco čekal. Pozor, že malá S22 neumí UWB (+ a U umí), pak to např nedohledá malé děti rozeběhlé po zábavním parku.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Zvuk se zapnutým ANC: Nevím jestli to není jen můj kus, ale některé kombinace tónů zní jakoby plechově. U starších Sony špuntů XM3 a mušlí XM5 se mi to neděje. Kvalita mikrofonu venku nic moc, prostě daň za tu velikost. V tichém interiéru kvalita zvuku ok. Alespoň jste za všech okolností slyšet nahlas.

V pouzdře zmizí v kapsáčích i kvůli příjemné váze ~50g. V uchu malinké, ideál na běhání. Konektivita na Samsung zařízeních moc fajn, jste připojeni ke všemu se Samsung účtem najednou, jen si vás to samo předává dle priority audia. Mimo Samsung zařízení netuším. Funkce searching nearby úplně k ničemu, protože to neumí najít zavřenou krabičku, v jiném stavu je ale neodkládám.

Pro mé účely tahat to v kapsáčích všude sebou, nebo na běhání, mi to přijde fajn. Na cokoliv jiného preferuji jiná.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: Protože všichni k smrti nenávidíme prustrel v displayi a máme využití pro 200mpix snimač:))
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: Viz tady Hořké zklamání...lol:)

Samsung nenaslouchá přáním uživatelů: Galaxy S23 se zdá být hořkým zklamáním | Chip.cz - recenze a testy
    https://www.chip.cz/novinky/samsung-nenasloucha-pranim-uzivatelu-galaxy-s23-se-zda-byt-horkym-zklamanim/
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    OODOOW: Máš pravdu s tou nejistotou ohledně další řady. Každý rok milion blábolů co bude a nebude...

Ber to tak, že koupíš S23 a hned druhý den uvidíš spekulací, že S24 bude mít nějakou revoluční věc.

Pokud se ti S22 líbí a akce je dobrá tak bych ji bral. Za S23 můžeš potom otočit vždycky
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    Vy co máte ty S22, zlepšila se po nějaké době ta výdrž anebo je to pořád hrůza? Předpokládám, že Samsung už vydal nějaký opravy a tak.
    Teď má Samsung zase dobré akce na koupi, tak zvažuji. Další možnost je počkat si na S23, který by měl mít mnohem lepší baterii, ale tohle info je dost nejistý a kdo ví co bude..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    XMEDA: Na Note4 jsem nosil v batohu druhou baterii, kterou jsou v pripade potreby vymenil. To bylo fajn 😄
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LAUNCHER: Iphone SE2020 mi vydrzi 4-5h callu na Teams s hlasitym poslechem, kdyz ma potlumenej displej a jen sem tam kouknu kdo co promita. Kdyz u toho porad sleduju, co kdo prezentuje, tak je po hodine baterka na tretine :)

Jinak Note4 kdyz mel vetsinu casu vyple wifi, tak vesele vydrzel bez nabijeni celou tridenni sluzebku do polska, delal prehravac mp3 v aute cestou tam a cestou zpatky 3+3h, wifi jen hodka vecer na hotelu aby si stahl maily. (na ostatni veci sluzebni jabko a notas). Doma pri prijezdu mel 60-65%.
    Nebo vydrzi dva normalne dlouhy filmy. Ale kdyz na tom koukam hodinu na youtube, tak je baterka razem nekde u 20%. Displej a hlavne data transfery ty telefony zdimaji nejvic.
    A pak jeste navigace je killer. Note v aute je po 2h navigovani naprosto vyhratej, baterka fuc. Kdyz jsem mel jeste prvni 1A autonabijecku, tak se i s ni zvladal vybijet behem navigace dost slusnou rychlosti. Teprv 2A nabijecka to zvladala drzet v plusu. Coz by i sedelo. Ma to 3Ah baterku, bezici navigace zere kolem 1.5A...
    Baterku jsem obvykle po roce menil za jinou. Puvodni original vydrzela dva roky a ty nahrady jsou po roce na pulce kapacity. Nastesti se tam daji za 2-3 stovky prehodit raz dva. Telefon s uzivatelsky nevymenitelnou baterkou je zlo a snaha EU s tim aspon neco delat je asi jedna z mala pozitivnich veci, co z brusele prisly. Idealne aby se ty vyjety baterky vykupovaly na recyklaci. Lithium neni nekonecny.

Nokia3, co ted pouzivam nez zase najdu nejakyho Note4, mi s obcasnym messengerem vesele vydrzi 2 dny, ale jak na tom zacnu zkoumat instagram behem vecere, svodky z frony a sledovany na youtube, tak mizi procenta velice rychle.

Abych to shrnul, asi je fajn mit velkej 6"+ telefon na tabletovani nekde u zdroje nebo s powerbankou. A pak nejakej mrnavej telefon s malym displejem a pomerove velkou baterkou na volani, dlouhy nataceni videi a navigaci.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Prave jsem si privezl Buds2, no uvidime...

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DWAY: Kolik hodin screen-on time, behem toho vybití?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Duvodu proc se vybije je spousta a zivotnost baterie je posledni v seznamu :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DWAY: Pokud si se k ni nechoval jako prase, bude v pohode.

Never bullshitu od Google ohledne aplikaci.
    Nainstaluj si appku co ti rika jak rychle se nabiji a vybiji baterie.
    Zapni power-saving a uvidis kolik appek prestane zrat baterku, protoze prestane mit pristup k CPU.

Ma to smysl resit, protoze CPU, aMOLED a 5G modemy porad zerou nejvic.

Napriklad u tebe mohli zavest 5G a najednou zeres baterku zbytecne.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Kdyz vidim posledni diskusi, tak to asi nema cenu se ptat, ale posledni dobou sem si vsiml ze se mi s21u taky zacal o dost rychleji vybijet. Hadam ze sem se dostal do stavu kdy baterka je za zenitem (coz je smutne po dvou letech) ale v podstate bez prubezneho dobijeni mobil tak tak vydrzi cely den.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jedine co me drazdi, ze moje S22U je na to alespon trosku pripravena s 5Ah baterii a az 45W nabijenim. U Fold 3 je a Fold 4 stale bude mensi baterie nez ma S22U. Nehlede na vetsi vnitrni display - IMHO kvuli snaze tlacit vahu dolu na rozmernem rozkladacim telefonu. Uz ted lide knouraji, proc to vazi 271 gramu.

Prvni Nokia Communicator mel 400g, ale chapu, mainstream to chce lehci, neda se nic delat. Kdyby to vazilo 400g a melo to 10Ah baterii, koupil bych si to jen ja a Samsung by to prestal delat :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Pokud telefon nepouzivam, tak mi po 2.6 dnech klesne baterie ze 100% na 37%, viz screenshot. Stejny telefon (Xiaomi 11 Ultra) vybity za 4 hodiny, pokud jedu conf calls.

Co by to asi melo jineho udelat, kdyz 4 hodiny sviti display a SoC komprimuje a uploaduje moje video do internetu a zaroven nekolik streamu naraz downloaduje a dekomprimuje u me. To cele s diskutabilni optimalizaci (Cisco Webex).

Jedina sance, jak se tomu branit by byl odchod k iPhone, kde proste Apple appku vyhodi z marketu, pokud neni optimalizovana. Ale pak musite snaset prikori te optimalizace za kazdou cenu: Napriklad na iPhone nesmi klavesnice zabirat vice nez 30MB RAM, takze Swiftkey u nich neumi kontrolu pravopisu CZ+EN+DE naraz a spoustu dalsich veci.

Zvolil jsem si svobodu a atypicke vyuziti, musim se podle toho zaridit, coz cinim (nabijecka + power banka s USB-PD v batohu).

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam