• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    XMEDA: 8" tablet s podporou stylusu a SIM? Jdeš právě včas! 🙂 DRAGON, LAUNCHER atd 😀
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Dela nekdo hi-res tablet 8" se stylusm? S moznosti tam dat i SIMku?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: Jo mas naprostou pravdu 2020 a 2021 byl vyborny pro tablety. Jeden z duvodu proc vubec mame tuto diskuzi, je protoze je to hodne dlouho co na tom Android Tablet byl takhle dobre. 2019 a 2020 by jsme tu nevideli ani fanousky Lenova.

A proto jsem se hned opravil, ze mrtva je ta platforma a ne ne ten trh. Uspech S8 byl neocekavany diky jeho cenove kategorii. Ipad Mini 2 nebyl skladem online mesice po vydani.

Ale zazil jsem to s 4.4.2 a 6.0.1 - Trh tabletu se rychle saturuje a pak dlouhe obdobi sucha. Doufam, ze se vase prani splni. Nic by me nepotesilo vice nez levnejsi a lepsi tablety.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jeste k prodejům Android tabletů. Jasně, telefony to nejsou, ale jako prusvih to nevidím, ~23.8 mio za Q1 2021:

"Android was the leading operating system worldwide for tablets in the first quarter of 2021, shipping a total of 23.8 million units throughout the quarter. Android’s closest competitor was Apple’s iOS, which was installed on 16.8 million iPads that were shipped worldwide that quarter."

• Global tablet shipments by OS 2021 | Statista
    https://www.statista.com/statistics/273268/worldwide-tablet-sales-by-operating-system-since-2nd-quarter-2010/
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ale ja se bavim,. vas to asi nebavi.

Android OS verze pro tablety byla zaseknuta na 4.4.2 skoro tak dlouho jako Android TV.
    Prodeje jsou zlomek. Zisky jsou zlomek a neni naivni predvidat ze drahych foldable bude brzo vic nez cele S8 generace.

Jak historie, tak budoucnost nevyzaduje skeptika. Proto me bavi ty reakce kde je porad nejaka touha obhajovat to. Jsou porad lide spokojeni s Windows Phone mimochodem.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Napisu, ze jsou to oddelene platformy a jsi zavisly na vyvojari, aby ti to fungovalo. Ty posles prikaz co ukazuje ze se to opravdu deje. Jenom protoze v tomhle pripade jde obracene, tak si myslis ze jsi me uvedl na pravou miru :)

Ja jsem sam uvedl priklad, kdy se muselo nahravat tabletove verze do telefonu. Protoze vyvojari aplikaci nepocitali s tim, ze nekdo mam 5" velky displej.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MCKIDNEY: To bylo přesně to o čem jsi mluvil, proto je to přeci plné tvých citací 🙂 a já to uvedl na pravou míru.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DRAGON: No mozna jsem neco spatne pochopil - ale debata byla o tom ze koncept foldu je bozi. K tomu jsem pridal ze lepsi nadeje pro SW popdoru.

Hulik a Launcher presne ukazuji co jsem tim myslel. Jeden kupuje high-end samsung tablety a je spokojeny. Druhy kupuje HW s mensi marzi nez midrange telefon. Nijak to neodporuje tomu, ze Samsung je posledni kdo dela poradne Android tablety.

Mozna mate pocit, ze se mnou ensouhlasite - ale spis si nerozumime.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    To je sice mozny, ale ta debata zacala uplne jinak. Nemuzu nez souhlasit s Hulikem a Launcherem :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Kdyz neco funguje, tak vsichni ocekavaji ze to tak vzdycky bude. Teprve az budete cekat rok na YT premium pro tablety, to si uvedomite ze jste druhoradi obcane :D
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: Mluvim o ergonomii foldable. Jinak tablet je tablet a telefon je telefon :) Kontext zde jsou telefony co dokazou prejit do formatu tabletu.

Prirovnani k trhu, kde je to uz hotove. Ipad ma lepsi HW ve vsech ohledech nez Microsoft Surface a je k tomu jeste levnejsi. Na trhu konzultantu vsichni kupuji Surface. SW podpora je klic k dlouhodobemu zdravemu ekosystemu.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: To neni o cem mluvim
    .
    K tomu pristupu, ze radeji na Tabletu nez na Mobilu - kolik z toho je os, vyvojar a ergonomie? Protoze 2 z toho budou lepsi na mobilu.

Stock - Stock android neni to same jako stock apps. Samsung ma treba OneUI a to ma cele vrstvy mezi stock a tim co vidis. OneUI delal z Tizen hodinek lepsi hodinky nez WearOS 3 generace. Umoznuje ti sdilet informace mezi zarizenimi, coz stock android porad jeste neumi. (galaxy s7 to uz davalo v pohode)
    Posledni let do toho lidi motaji Stock apps a to neni to same - to ze ma vyrobce vlastni launcher co nejde odinstalovat nema se stock android nic spolecneho.

No a to omezeni play store - chapu ze te to nemusi trapit. To ze jsme na Samsung Note 4 davali tablet verze App protoze telefonni verze nemeli podporu stylusu je ukazka dob davnych. Muj posledni tablet jsem musel sideloadovat a predstirat ze Youtube je na mobilu, abych mel vubec pristup k Youtube premium.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MCKIDNEY: MCKIDNEY: Koupil jsem mmj postupne vsechny Android tablety od prvniho Samsung Tab S do aktualniho Tab S8 Ultra. Nemam zkusenost s tablety pred "S". Kolem me maji Android tablety zejmena kamaradi s malymi detmi (das to do poradneho pouzdra z AliExpress, decko jeste neumi s mysi). Vybavuji si 1x Samsung Tab S5E, 2x Xiaomi Pad 5, 1x Lenovo nevim typ. Ale asi je toho vice.

Samsung je prakticky posledni vyrobce se SW oddelenim pro Android Tablet... ostatni vyrobci davaji stock android.

Xiaomi nema stock, co jsem si s tim hral u kamarada. Huawei nema stock, ani kdyby chteli. Jak to maji Lenovo, Realme, TCL a dalsi vyrobci Android tabletu netusim, nemam s nimi dostatek zkusenosti.

davaji stock android + google apps pro tablet co jsou prave horsi nez ty na telefonu

Ba naopak:
    1) Aplikace, ktere na beznem telefonu nefunguji vubec. Napriklad ScratchJr, hodne apps od Lego.
    2) Velka skupina aplikaci, ktere na tabletu proste preferujes kvuli uhlopricce. Kancelarske aplikace, mapy, vsechny video stremovaci appky, fotky, web, zapisky, kresleni, nakupovani, hry...
    lide pouzivaji hack jak dostat telefonni verze aplikaci :)

O zadne takove aplikaci nevim a ani z doby Tab S1 si nevybavuji, ze bych tohle kdy delal.

Apps ktere pouzivam na Tab S8 Ultra. Kazde jedne z nich dam prednost pred stejnou na telefonu, pokud mam k dispozici tablet:

DRAGON
    DRAGON --- ---
    LAUNCHER: dik :)

nakonec tohle taky nevypada spatne (pres novysamsung.cz):

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    A to co jsem rikal je, ze zapomenuta platforma bude jeste vic zapomenuta jak se tento segment rozsiri.

Samsung je prakticky posledni vyrobce se SW oddelenim pro Android Tablet. NVidie to nahradila televizi a ostatni vyrobci davaji stock android + google apps pro tablet co jsou prave horsi nez ty na telefonu.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    HULIK: Android tablet je mrtvej jako platforma. Nikoliv jako lidi co ho potrebuji.

Tablet s Android je na tom hur nez telefon a lide pouzivaji hack jak dostat telefonni verze aplikaci :)

HW je super a dokazuje to uspech ipadu, switch a nvidia shield.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DRAGON: Jestli to staci bez dane, tak nejnizsi cenu na Heureka vidim 24 463 Kč bez DPH.

Jinak congrats, ja jsem to bohuzel vzdal. S moji S22U a jejim ~230mm telephoto se me moji synkove naucili ptat, at jim vyfotim/priblizim objekty v dalce. Tim nechci delat kysele hrozny, mimo tenhle velmi subjektivni use-case mi Fold3 prijde jako lepsi telefon nez S22U.

https://mobilni-telefony.heureka.cz/samsung-galaxy-z-fold3-5g-f926b-12gb-256gb/#prehled/

Samsung Galaxy Z Fold3 5G F926B 12GB/256GB Phantom Black | iMobily.eu
    https://www.imobily.eu/samsung-galaxy-z-fold3-5g-f926b-12gb-256gb-phantom-black-21712.html?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MCKIDNEY: tak tablet nezlikvidujes ohybanim a drzi pevnej

HULIK: Ted jsem kupoval za 3k novej 10" 1920x1200 s osmijadrem, 64GB storage, 4GB RAM, Android 11... overkill za par penez.
    HULIK
    HULIK --- ---
    MCKIDNEY: Dokud slušný tablet na filmy a hry pro dětí bude stat 4-5k a tohle 25k tak fakt nejsou mrtvý :-)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jako majitel malych telefonu, bych spis koupil Z Flip a ten tedka nema smysl protoze s10e porad existuje :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam