• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Neni trochu zbytecny ty baterky resit v dnesni dobe?

Muj telefon je vzdy 85% max, nabijeny indukcne 10W/15W, nabijen 1x denne. Po 2 letech baterka ma 94% zivotnost

Moje manzelka telefon fast charguje kazdy den 1x + pres noc 10W indukce a telefon ma po 3 letech 84% zivotnost baterky
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DRAGON: Jsou 3 duvody a melo by snadne je rozpoznat.
    a) Spotreba vetsi nez 15W. S tim proste nic neudelas. Program jako Ampere ti pomuze.
    b) Limitace zdroje (to je celkem caste, protoze lide kupuji 2v1 placky. Merak USB PD a 65W zdroj pro overeni.
    c) Alignment, tam x/y je asi 4mm a Z klidne jenom 0.8mm. Chtel bych nekde sehnat ty prototypy co maji X/Y serva a aplikaci co umoznuje zpetnou vazbu k Z.

Tohle je pouze brute force reseni co i apple uz vzdal. Mozna uzijes :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MCKIDNEY: jo, nad timhle premyslim, jen ty bezdratovy nabijeji opravdu zase az moc pomalu, prakticky telefon nenabiji jen udrzuji cca to co mas za procenta. Ale mozna mam nejakou pomalou, nepopiram :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Pro ilustraci:
    Invisible Wireless Charger Under Desk Fast UTS-1 | Kew Labs
    https://www.kewlabstech.com/product/invisible-wireless-charger/

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NAVARA: Nabijecky PD3.0 umi vsechny mody, zalezi na samotnem telefonu ci stojanku.

Ja mam bezdrat vsude kde to jde rozumne. Nicmene ty stojanky jsou hloupy a to i ty ofiko od samsung.

Kdyz to tam das do 45W a polozis telefon blbe, tak si klidne upecou kabely tema 45W. Proto za ne davam jenom 9V2A (Starsi USB nabijecky 18W) aby tam byl strop. Radeji pomale nabijeni nez nafoukla baterka z tepla.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MCKIDNEY: AlzaPower mi právě odešla, tak vybírám nástupce :)

Ten uživatelský rozdíl mezi nutností zasouvat kabel / nebo dokonce to narovnávat to nějak ve stojánku / případně muset sledovat zbytek baterie pro kabelové nabíjení VS jen to položit na desku, je prostě znát no.

Jak jsem tu kdysi řešil, že se mi nafoukla baterka, tak to právě bylo během nabíjení na té bezdrátové během upgrade OS.

Varianta, že by uměla jak rychle tak pomalu by byla ideál, ale holt je budu mít samostatně (tu bezdrátovou stejně ven tahat nebudu).
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NAVARA: Bezdratove rychle nabijeni je pouze marketing. Je to obdobne pomalemu nabijeni pres kabel. U bezdratoveho nabijeni je potreba si dat pozor na kvalitu nabijecky a vyber krytu/docku. Je toho prilis pro kvalitni zpetnou vazbu, ale chces hlavne aby to melo omezeni na proud co jde do nabijecky(Qi charging ztraty jsou teplo a zavisi na umisteni telefonu.)

Mam docela ok zkusenost s Alza stojanky, ale chce to k nim dat slabsi USB zdroj (ne vic nez 25W)

tl;dr: Vyber takovou co dobre sedi s telefonem a pokud se telefon zahriva, tak ji vymen. Mit to v ni vice nez 8h denne ti tu baterku stejne zhuntuje
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DRAGON: Šlo mi o ten typ - EP-TA800NBEGEU, abych to mohl porovnávat s tou ofiko :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NAVARA: uz je to jedno, ta akce byla do 3.2. jak sem psal, uz skoncila viz [DRAGON @ Samsung Mobile]
    SATAI
    SATAI --- ---
    SATAI: a vlastne jediny duvod, proc mi S23 Ultra prisla na mysl je prave ten fotak... Nebyt toho, ze ho ma (minimalne papirove) o dost lepsi, tak autonmaticky volim mezi 7a a S23.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DRAGON: To je která?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Ta s10e u mne přes den stojí opřená o bezdrátovou nabíječku (a nabíjí na 85%), přes noc pak leží zapnutý na posteli pro Sleep as Android.

Tedy hledám nějakou, co bude umět jak dobíjet v klidu přes den (na což mohu to rychlonabíjení klidně vypnout) a ideálně bezdrátově, ale stejně tak jí ráno co nejrychleji dofouknout, pokud musím ven.
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: Nemohl. Bylo to v showroomu se show s23 a ty fotky jsem z telefonu nedostaval.

Jinak porad cekam, az se nashromazdi nejaka zevrubnejsi review. Jen jsem sel kolem (maji Doubleshot) a chtel jsem kouknout.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Ad fólie, tak tahle je boží https://lk-direct.com/product-category/en/phone-screen-protector/samsung-phone-screen-protector/soft-tpu-samsung-phone-screen-protector/

Naleopis to dobře, protože to má vodící šablonu, která se zapojí do usbc. Jde to úplně samo. Cena na Amazonu asi 200kc za 3ks
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SATAI: nenasels ze by si na to nekdo stezoval? mohl bys sem linknout origo soubor, to me celkem zajima. diky
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ADAM: vsak to je to co sem psal, zapnout protection a vypnout na vecer nabijeni ve zrychlenem rezimu. Protoze nekdy pres den je to potreba, kdyz nabijes za 10 minut treba 40%, ale delat to kazdou noc je vrazda baterky.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Samsung umí vypnout rychlonabíjení a zároveň nastavit nabíjení na max 85%. Obojím o roky prodloužite životnost baterky.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Zkoušel jste někdo s S23 fotit lidi?

Byl jsem na kafe v Alze, cvičně zmáčknul pár okoloběžících zákazníků a obličeje strašný šum.

Možná nějaký předprodukční soft?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DRAGON: Jo s tim naprosto souhlasim. Ja u sveho Oneplus nikdy nevypnul pomale nabijeni.
    U Samsung mam Adaptive Battery a pak vzdy jednu z moznosti:
    a) Rychle nabijeni + Protect Battery
    b) Pomale nabijeni + Don't protect battery
    Obe varianty resi systematicky problem s nabijenim baterky a pouze pouziji variantu podle zivnotniho stylu.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MCKIDNEY: jasny, pardon, myslel sem to tam prat tim max super fast charging a popletl sem maximalku..
    to je imho akorat tak k tomu, ze to odejde driv.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam