• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SATAI: ted sem to zkusil, skoro ve vsem mi prijde ze vede galaxy :)

mimochodem, byl sem se na ni podivat v Samsung Chodov storu, peknej telefon. Mne vlastne je jedno, jestli je to top fotak nebo druhej top fotak, ale co se mi libi, co to pak s fotkama dela, jak rychly to je, ten display je taky nadhernej, sviznost telefonu je neskutecna.. (jako ze rozdil oproti S21 je uplne wow efekt) a hlavne: podival se na nej a rekl, ze mi za nej nabidne 11 tisic. Upgrade promo kod daji taky, takze jediny co nedostanes jsou rewards body (ale to mi nevadi, mame v praci slevy na skoro vsechno ze samsung storu, takze tohle do budoucna neresim, S23 ale vyhodna neni, protoze promo akce), tudiz to asi vypada, ze si ji pujdu koupit :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: zkoušel jsi ten slepý test?

Už jsou i výsledky:

Blind Camera Comparison Results: iPhone and Pixel overcome Samsung's new Galaxy - PhoneArena
    https://www.phonearena.com/news/blind-camera-comparison-galaxy-s23-ultra-vs-iphone-14-pro-max-vs-pixel-7-pro_id145261
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: bohuzel tohle se jeste nejakou delsi dobu opravdu nestane, ona ma ta AI v detailech stale velke velke mezery, pokud ma zlepsovat stavajici kontent a ne vytvaret zcela novy :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    stejne za par let ti AI udela z tech mobilovek DSLR quality like fotky :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    No tak super a proc tedy se nepresuneme na ten bod, kdy problem neni v kamere.
    Nybrz se bavime o SW co vyhodnotil oblicej jako neco co se ma zlepsi a udelal z toho hnusnejsi vec, nez detaily za osobou. Pravdepodobne protoze algoritmus se ucil na mnohem horsich chipech od starsich inzenyru a nejde mu uplne pracovat s vetsim?

Na to si uz se vyplati stezovat si? :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    VYHULENY_UFO: Nebud labut, proste chce fotit casteji a v reakci na to co jeho bundles of joy delaji.

To prodava vic telefonu a cloud storage, nez potreba si zavolat taxi :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SATAI: Ke to od oka rozpoznane jako clovek a prekreslene. podle vybledlych barev okolo hlavy ocekavam ze se sw rozhodl pouzit jine ISO pro hlavu a pro zbytek. Je to trochu trapne, ale bez Google/Samsung uctu to ma verzi z tovarny. Pochybuji ze Alze se sere s tim, aby udelala init, OTA a pak reset zpet.

Nicmene rychlosti bych se asi nebal, to S23U ma v malicku :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: mam maleho kapesniho Sonika A6000 a nejake drobne (prvni z tehle rady, co sel pouzit na street foto, coz je vicemene to, co chci... jen ne na ulici ;-) )

Aleten mobil to proste vyhrava na tom, ze je po ruce prakticky vzdycky (a v ruce pohrichu casto)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SATAI: Jasny, rozumim :) co koupit nejake malinkate EVF s velkym snimacem? Ano, ma to oproti mobilu POUZE negativa, krome jedineho - kvalita.
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: DSLR prima, ale nemam ho v pokazde kapse, kdyz jdu vencit
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SATAI: u rychlosti je pak problem v postprocesingu, pokud by to umelo nastavit afinitu jader na to, ze jednim fotis, druhe zpracovava a uklada fotku, dalsi resi taskmanagement ostatnich veci etc.. tak by to bylo prima, tohle bohuzel mobily nezvladaji moc dobre, co se fotografovani tyce (aspon AFAIK). Na deti je proste DSLR, s tim sem smireny, tohle u mobilu potrva jeste dlouho. Ale samozrejme ja sem profesionalne deformovanej, v tomhle je to blby...
    SATAI
    SATAI --- ---
    SATAI: Takze mimo toho, ze to musi fotit pekne, by to melo jeste fotit RYCHLE.
    SATAI
    SATAI --- ---
    VYHULENY_UFO: mne to bylo jedno, "hlavne ze to nacte QR kod". Pak prisly deti...
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: ja nevim, mozna nejaky predprodukcni SW?

Muzes zkusit tohle:

Galaxy S23 Ultra vs iPhone 14 Pro Max vs Pixel 7 Pro Blind Camera Comparison - PhoneArena
    https://www.phonearena.com/news/blind-camera-comparison-galaxy-s23-ultra-vs-iphone-14-pro-max-vs-pixel-7-pro_id145261
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SATAI: moc dekuji za info.

Docela se divim, to je fakt hodne malo informaci ve fotce a ja vcera projizdel recenze (protoze o S23U premyslim) a recenzent naopak vypichl to, ze na rozdil od iPhone 14 Pro je mira detailu, je mira detailu na stoprocentni zoom velmi dobra, prakticky ho to porazilo skoro ve vsem.

koukni, tahle recenze me o tom presvedcila. Jedine, co si potrebuju jit nekam overit, je jak se to chova pro macro/close up. Nejde mi az tak uplne o fotky miniaturnich brouku atd, ale spis treba kdyz potrebuju napriklad vyfotis SODIMM modul a potrebuju ho hodne zblizka a detailne, aby byl kompletne cely k precteni a zaostreny.

Samsung S23 Ultra vs iPhone 14 Pro Max Camera Battle!
    https://www.youtube.com/watch?v=qdjASN3mHIE
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: nelidske objekty to IMO prokreslilo na podobnou vzdalenost o dost lepe.

Moc jsem to nestudoval, jen zaujalo.
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: jako by se rozhodnul vykašlat se na detaily a přimyslel si tam nějaké plochy
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: podobné dnes (po zoomu na fotku, tohle je trapně fotka obrazovky té ultra, ale dojem je až na odlesk stejný).

S23 měla tohle v daleko menší míře.

SMOKY
    SMOKY --- ---
    ASACHI: Jo, nevím jak to je přesný každopádně. Já nabíjím téměř vždy pomalu kabelem s limitem na 85%. Accubaterry mi ukazuje kondici 99%
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Zdravi baterie se neda merit v provozu a telefony nefunguji bez baterie.

Takze to berme jako legraci a ne jako duvod prestat se o tom bavit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam