• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Sony neumí baterie - jak tablet (Xperia Z2), tak sluchátka (1000X nějaký), obojí odešlo na řízení baterie.

U tabletu reportoval nulové nabití a vypnul tablet i se 70% baterie, byl schopen fungovat jen na kabelu, u sluchátek vadným firmware přebil baterku tak že odešla a bylo nutné je vyměnit. Obojí po záruce, u sluchátek tedy tenhle bug uznali a opravili ještě v rámci 3 let.

Takže Sony s bateriemi mám na osobním blacklistu.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KALIBAN: no právě mám ten pocit, že jak jsme se bavili, asi to vyhraje Xperia od SONY.

Sony AI používá hlavně na focení a práci s obrazem a zvukem, ale zcela jiným způsobem než Samsung nebo Google. AI je převážně na pozadí a úzce zaměřená na foto/video (tracking, stabilizace, kompozice), display (úprava obrazu) a nebo audio. To je za mně oukej.

Co se týká systémové AI, tak je SONY výrazně zdrženlivější než Samsung. Xperie běžej na velmi near to čistým Androidu, neexistuje tam žádná vlastní AI vrstva typu Galaxy AI nebo Pixel. Jediný AI věci, který jedou jsou Google služby a Side Sense, což není systémová integrace ani nijak agresivní zákrok a lze ty procesy ignorovat.

takže počkám, jestli s něčím příjdou, Xperia V10 se mi vždycky líbila. Teď žádný nemaj, ale doufám, že vyrobí novou řadu.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    LAUNCHER: ja jsem vychazel z informaci ktery mam - duvod toho proc nechci samsung je, ze mi po ctyrech letech zdechla baterka jejiz oprava stala dva tisice.. pak bych to asi uplne nechapal.

bloatware / ai mrdky VSUDE me taky znacne presvedcuji ze chci neco co to nema, ale nevim jaky mam moznosti

DRAGON: amen to that
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KALIBAN: ono tak úplně asi nejde o to, že to je levný (btw ne, není!), tady jde o to, že Samsung má s bateriemi problémy, co pamatuju, ostatním se to moc neděje, tohle není prostě dobrý. Měli by změnit technologii, výrobní procesy nebo pozáruční politiku.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    OODOOW: já ti rozumím, mám to podobně. Hlavně z toho důvodu, že Samsung chce začít integrovat do systémových layerů A.I. a to považuju za několikanásobnou hrozbu, psal sem to v klubu A.I.

[DRAGON @ Artificial Intelligence AI]
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KALIBAN: Ja mu rozumim.

Kdybych nepotreboval SPen, tak bych mel davno misto meho soucasneho S26 Ultra, nejspis OnePlus 15. Ten telefon mam na praci. Displaye podobne velke (tzn pro me oba zoufale male, zdravim Huawei Mate 20X) ale 5000 mAh (S26 Ultra) vs 7300 mAh (OnePlus 15). Nebylo by co resit.

S26 Ultra nabijim pri 80-20% provozu typicky 2x denne navzdory deklaracim - a to nejsem zadny power user. Jasne, kdyz mi ted moje predchozi S25 Ultra lezi na policce, tak vydrzi ~ tyden, ale tak muj bezny pracovni den nevypada.

Z meho pohledu si Samsung, co se baterii tyka, nejmene druhou generaci slape po stesti. Pripadne si z nas dela srandu.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    KALIBAN: Chci něco s větší baterií. Jako z těch 4 let byly první dva v pohodě, ale pak už jsem musel tahat s sebou pořád powerbanku. Krom toho větší baterie znamená i menší počet nabíjecích cyklů, takže by měla snad pak ta baterie vydržet víc. Je ale pravda že v téhle velikosti moc výběr není no.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    OODOOW: ctyri roky na baterii neceho co pouzivas x hodin denne mi prijde pomerne dobry.. zvlast jestli oprava stala dva litry...
    nebo co bys cekal ze ti prinese jina znacka?
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    OODOOW: Tak mi baterii vyměnili za dvojku v iLoveServis. Mobil se děsně rychle vybíjel, ale podle diagnostiky v Samsung Members byla baterie na 88 ze 100, takže vlastně pohoda.
    No, pohoda to nebyla, opravář vzal mobil a hned mi řekl, že už to mám zkřivený a rozlepuje se mi to, protože baterka je už nafouklá. :D
    Jak to mám v krytu tak jsem si toho nevšiml. Takže životnost baterie cca 4 roky a pak se nafoukne a zkřiví mobil. Příští telefon asi zkusím něco jinýho než Samsung.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Na Samsung Watch Ultra mi přišel update, který mi spravil možnost vypnutí zvonícího budíku z telefonu na hodinkách. Snad to bude fungovat spolehlivě.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    DRAGON: jmenuje se tam ta firma nějak? asi by zvládl i vyměnit baterku, že?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MA747: no to tam zmiňuje, že si myslí, že fotí nejlépe, ale já s ním nesouhlasím. Viz příloha, mně příjde, že S23 Ultra fotí mnohem lépe než S22 Ultra a právě i lépe než S26 Ultra. Jasný impuls pro mne, že mobil zatím neopouštět, hodně foťák používám.

MA747
    MA747 --- ---
    DRAGON: A co teprve S22U :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MA747: jsem rád, že moje S23 Ultra fotí líp než S26 Ultra :))
    MA747
    MA747 --- ---
    I Used Every Galaxy Ultra Camera. Here is the Winner.
    https://www.youtube.com/watch?v=zl-3sW4P6s4
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    MAGUMI: kdysi jsem začal s S10e a až když už začal zlobit po několika letech jsme ho vyměnil za S23 a to mi za ten původní ještě nějaké prachy vrátili. Teď mám 3 roky S23 a kromě toho USB C si nemám na co stěžovat. A to jsem celou dobu aktivní uživatel DEX (drívě přes ten puk od samsungu a dnes přes HP dock) a vůbec doma nepoužívám jiný počítač...
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    SSTTAANNAA: Hodně lidi si kvuli tomu na Samsung stezuje, ze nevylepsuje ty telefony dost, ale me to vubec nevadi - radeji budu mit telefon, ktery roky stabilně a spolehlive funguje, nez si kazdy rok kupovat novy.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SSTTAANNAA: jasny :) tak treba se to bude hodit ostatnim zde
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    plus prijemne info: odnesl sem to tam kolem poledne a ve tri mi volal, ze je to hotove, ze si muzu prijit :)
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    DRAGON: dík, ale budu to řešit u nás v MB. Je to o výměně celého dílu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam