• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    SATAI
    SATAI --- ---
    MILIS: tak pokud má mavica, je rozdíl v ploše chipu víc než trojnásobný...
    MILIS
    MILIS --- ---
    DRAGON: a jaký je pak tedy rozdíl oproti "čisté fotce" z kamery dronu?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MILIS: no to je samozrejme moznost uz leta, ale fakt nechces z toho malyho snimace cistou raw fotku, vzdyt je to naprostej shit :) jak ja chapu vyhodu mobilnich fotek, je ta, ze to krasne doupravi fotku. Maj na to pekny algorytmy. Ale v okamziku, kdy se do toho zacala cpat AI, tak to slo do ...
    MILIS
    MILIS --- ---
    DRAGON: takže nějaká cesta, jak fotit bez ai tam, dá se říci, je)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MILIS: raw se ti nikdy neupravuje, raw znamena bitova kopie snimace v okamziku porizeni, vsechno co dela pozdeji kamera, at uz jakakoliv, tak uklada do jineho formatu, tipuji, ze tam bude XYZ123.raw/dng/etc a k tomu bude XYZ123.jpg/tiff/png/etc :)

ted sem to overil a je to tak, ulozi dng soubor, jakekoliv zmeny, nedovoli dat "save" ale pouze "save copy"
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MILIS: Zajímavé. Ten Expert RAW mám na S23 ke stažení ve foťáku/Další
    MILIS
    MILIS --- ---
    nedalo mi to, ještě jsem zkusil zapátrat, nulový zásah však není.. a nebude tedy zřejmě ani u jiných telefonů...

Expert RAW / Virtual Aperture
    Kamerový expert Ice Universe doporučuje: v Expert RAW zvolit režim Virtual Aperture – ten dodává barvy a kontrast velmi blízké reálné scéně, s minimálním výpočetním zpracováním a téměř žádným doostřováním.
    Expert RAW pipeline „stále přemýšlí, ale naslouchá" – neznamená nulové zpracování, ale dává uživateli kontrolu nad tím, jak se do výsledku promítne.

Pro mód + RAW DNG - AI zásah minimální (při focení) - kontrola plná v editoru
    Expert RAW – Virtual Aperture - AI zásah nejnižší ze všech- kontrola vysoká
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON:

Jo. A SW podpora.

A design. Mně se líbil, ale byl dost specifický.

Mno ještě že alespoň ty foťáky dělají pořád ;-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jako je fakt, ze dostat k telefonu polovicni kapacitu zdarma a tru wireless sluchatka, bylo fakt lakavy, plus to, ze mi dali cashback 8 tisic za starej.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SATAI: což právě nechápu, kampaně měli pěkný (Bravia) a telefony byly hardwarove a softwarove nadupany až až. Možná cenová politika a nulový slevy oproti Sungu
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: měli super telefony, které nikdo nekupoval...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MILIS: fakt o nicem nevim, jinak by uz byl doma. Mrzi me ze uz nedela telefony Sony. Sem si rikal ze mu zas po deseti letech dam sanci a vymenim ho za tu ultru, ale zjistil sem ze ukoncili mobilni divizi, nechapu, meli super telefony :(

jinak me by ai nevadilo, kdyby resilo veci jako je expozicni pruznost, nocni fotky atd, ale pokud zasahuje do kresby a vymejsi veci, co tam nejsou, tak me to sere..
    MILIS
    MILIS --- ---
    DRAGON: ai ladění mi taky nevoní... nějaký tel, co by mohl "fotit" kvalitně jako tvůj dron je?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Můj dron má asi tak stonásobně lepší kvalitu (snímač Hasselblad) než jakejkoliv mobil, to je diskuze na jiný místo :)
    THUNDERBIRD
    THUNDERBIRD --- ---
    DRAGON: Taky se to tak dá říct, ale mě to stačí :-D Nejraci fotím dronem...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    oba ty fotaky foti stejne srackove, co tak koukam na srovnavacky. Neboli pekny je to akorat na displayi mobilu. Doba, kdy mobilni fotaky za neco staly, skoncila s AI funkcema. Bohuzel.
    THUNDERBIRD
    THUNDERBIRD --- ---
    MILIS: ja mam na osobní nošení S26U a jsem spokojený, ale fotím na 17 pro. Přijde mi, ze fotky z iPhone jsou hezčí. V noci má s26 tendenci všechno honit UI a fotky jsou rozmazanejsi... při focení ostrých hran na obrazech mi na s26u přijde, ze až příliš moc vyostruje přechody a působí to umele a neverohodne. Nutno podotknout, ze jsem se jeste neprokousal všemi možnostmi nastavení.
    MILIS
    MILIS --- ---
    LAUNCHER: iphone určitě ne.. a trable, které uvádíš u pixelu také nechci, samsung mám systémově ozkoušený - fota/videa jsem viděl
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MILIS: Na focení bych doporučil iPhone nebo ten Pixel Pro. Pokud i edit toho focení, tak určitě Ultru se stylusem. Ultra má papírově super kamerky, ale v praxi je to horší. Níže jsem dával YT video, kde se to lidi snaží hodnotit při blind testech. Ale to bych doporucil vyhledat aktuální, s updates se to mění v čase.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Na Pixelu je fajn ten clean Android. Ale bohužel pro mě to má o fous užší display než Samsung Ultra, nemá to stylus a má to otřesnou historii problémů (mobile data off + wifi off) a neochoty je řešit (VoLTE). Tím nic proti gustu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam