• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MA747: bohužel, v Samsungu tam nic jako změna jazyka není :( ale i tak dík.

DRAGON
    DRAGON --- ---
    Prosím, pěkně, netušíte někdo, jestli je možné na samsungu S23 nastavit, abych měl mobil v angličtině, ale kalendář v češtině? Bláhově sem si myslel, že to nastavím v

Nastavení → Obecná správa → Jazyky aplikace → Kalendář → Čeština
    bohužel ale tam kalendář chybí. Jde to nějak jinak?

A pokud ne, nemáte někdo tip na nějaký dobrý kalendář, ve kterém jde nastavovat interně jazyk zobrazení?
    díky moc
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER:

Galaxy Watch 9 & Ultra 2 - Initial Scientific Review!
    https://youtu.be/Pe-oWH2hfto?is=sUYjmwXwBg7tafWZ

Gemini:

This video, Galaxy Watch 9 & Ultra 2 - Initial Scientific Review!, features The Quantified Scientist (Rob) testing Samsung's latest smartwatches for heart rate precision, sleep stage accuracy, and GPS tracking performance.

Key Takeaways & Test Results

Heart Rate Accuracy (Watch Ultra 2) [00:00:38]
    Spinning: Reached a 0.99 correlation compared to a Polar H10 chest strap [00:01:06].
    Running: Strong 0.98 correlation with minor high-end spikes [00:01:42].
    Outdoor Cycling: High 0.98 correlation [00:02:47].
    Outperformed ~71% of tested devices in indoor cycling and ~88% in outdoor cycling [00:03:48].
    Heart Rate Accuracy (Watch 9) [00:04:10]
    Spinning: Matches the Ultra 2 with a 0.99 correlation [00:05:24].
    Outdoor Cycling: Solid 0.96 correlation [00:06:54].
    Running Note: Battery died mid-workout, so full run data requires re-testing [00:05:46].
    Sleep Stage Tracking [00:08:22]
    Evaluated against the ZMAX EEG headband reference [00:08:28].
    Ultra 2: 81% deep sleep agreement, 51% light sleep, 76% REM sleep [00:09:05].
    Watch 9: 86% deep sleep agreement, 48% light sleep, 69% REM sleep [00:10:03].
    Both watches tend to overestimate deep and REM sleep, earning a Tier 2 performance rating alongside Garmin and Amazfit [00:12:36].
    GPS Precision (Watch Ultra 2) [00:14:37]
    Multi-lap park run showed strong signal overlap with minimal drift near obstacles [00:15:13].

Final Verdict

Rob concludes that Samsung has made notable sensor improvements over previous generations [00:16:23]. Heart rate tracking and GPS accuracy are noticeably improved, making both devices easy to recommend based on these early tests [00:16:48].
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MAGUMI: S-pen podporu (wacom systém) právě odebrali od Fold7, předešlé foldy ho měly.
    THUNDERBIRD
    THUNDERBIRD --- ---
    DRAGON: ja bral v květnu přes Vodafone a dali mi slevu 7k na 26 ultra 512gb. Platil jsem 33500 tuším...
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    DRAGON: Jj, souhlas. Mne tam ještě chybi S pen. Ale jestli pridaji S pen do pristi verze, budu nad tim uvazovat.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MAGUMI: ja taky, hodne se mi libi, ale zaprvy nechci dat padesat tisic za mobil, zas tak moc specificky naroky nemam. A zadruhy neni ip68, takze tim to pro me pada uplne.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    DRAGON: Ja ted v obchode koukal na Fold8, tu sirsi verzi, a moc se mi ten formát libi. S upgradem sveho telefonu pockam do pristiho roku, jeste porad je kryty podporou, ale poprve jsem zauvazoval, ze bych sel do Foldu, az to pristi rok doladi v ramci nove verze.
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    DRAGON: Upradoval jsem ze staré A32 a chtěl jsem stejný rozměr telefonu (nyní mám větší display atd.). Jsem zvyklý na ten rozměr v ruce a mám na kole držák, do kterého se akorát vejde a nelítá to v něm. Nic víc za tím není :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MIKEFINDER: ja nasel tohle, dobra cena
    Samsung Galaxy S26 12GB/256GB S942B Black
    https://www.trendmobil.cz/samsung/samsung-galaxy-s26-12gb-256gb-s942b-black

Prosimte, proc si vzal pluskovou verzi? vzdyt nema vubec nic lepsiho (ma sice vetsi baterii, ale zas ma zravejsi display), srovnavam si je na gsmarena a ty telefony jsou identicky de facto, az na rozmery a vahu. Tak by me zajimalo duvod, proc si sahnul po plusku, ja ten duvod nemuzu prave najit. Dik :)
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    DRAGON: Pořizoval jsem nedávno S26+ tady: https://www.imobily.eu/ada-galaxy-s26?sort=p.price&order=ASC Ceny lepší jak u konkurence, dodání v pohodě za dva dny do boxu. Akorát na protiúčet ti starý nevezmou.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Cau, tusite pls nekdo, jestli ted neni na nejakym webu vyhodnej nakup Samsung S26? Resim ze bych upgradnul S23Ultra, ale uz bych nechtel tak velky zarizeni, tak bych se poohlednul po necem mensim, tak me napada klasicka S26. Koukam ze je super, ze za tu dobu ma obyc S26 stejny fotaky jako moje stara ultra, krome nesmysl teleobjektivu, kterej stejne skoro vubec nepouzivam, takze parada :)

jen se mi za to nechce dat plnou cenu, takze shanim nejakou akci, kde mi treba vezmou tu ultru jako protiucet, vykupni bonus atd, proste takova ta klasika, co samsung nabizi. Nebo uz sem prisel pozde? :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ultra 2024 více méně spokojenost a tohle bude jen lepší.

Jen mě mrzí ten kulatý display, no.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    EXCITE: Tipuji 8 hodin s navigací mapy.cz a trvale svítícím displayem, bez přítomnosti telefonu. Případně snad 2 dny health tracking, když člověk odjede na víkend a zapomene nabíječku, na to bych ale nespoléhal.

Vnímám to jako "telefon" s 800 mAh baterií, který nemá kamerku a pár dalších features. Ale vejde se na zápěstí a smí do vody.

A něco takového i chci.

Mmj moje děcka miluji aquaparky. A já jsem rád, že mám u sebe telefon, aby se mi lidé dovolali. Případně si vyjdeš do přírody a dáš si detox od větších obrazovek.
    SATAI
    SATAI --- ---
    EXCITE: papírově 60 hodin, takže den ;-)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LAUNCHER: kolik typuješ,že budou mít výdrž dní?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NEW Galaxy Watch Ultra2 - Samsung's Best Smartwatch!
    https://youtu.be/R-Bs8P7wys8?is=HvuKG10_egrxnW9J

Mám preorder, moc se těším, hlavně na:

1) Větší baterii, 590 -> 800 mAh.
    2) Rychlejší CPU.
    3) Lepší integraci hlasové Gemini.
    4) O fous nižší.
    5) Mnohem lepší voděodolnost, IP69K.
    6) Výrazně jasnější display, 5000 nits, wow.
    7) Straps kompatibilní s Ultra 2024, hurá. Mám je rád, snadno se mi přehazují.

Nejvíc mě mrzí opět kulatý display, nevhodný na čtení textu. No co nadělám, WearOS.

RAM zůstala na 2GB - chápu, protože Rampocalypse.

Samsung Galaxy Watch Ultra2 - Full phone specifications
    https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_watch_ultra2-14805.php
    MA747
    MA747 --- ---
    MA747:
    Čeká Samsung stejný osud jako Nokii a HTC? Vývoj se prakticky zastavil, nejvíc je to vidět u foťáků a baterií – MobilMania.cz
    https://mobilmania.zive.cz/clanky/ceka-samsung-stejny-osud-jako-nokii-a-htc-vyvoj-se-prakticky-zastavil-nejvic-je-to-videt-u-fotaku-a-baterii/sc-3-a-1364845/default.aspx
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: Tak musim rict, ze zkusenosti mamky jsou skvele. Vydrz baterie je jako u Tizenu, sport a notifikace super. Hlavni dve nevyhody jsou: Absence prijimani hovoru na hodinkach (s BT sluchatky) a absence bixby tlacitka (externi mikrofon)

Vzhledem k tomu jak dosluhuji moje Active 3, tak musim rict ze je to dobra alternativa.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DRAGON: Dvěma - tablet a sluchátka :) Ban na baterií vybavené věci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam