• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VSOUKOLOHLOREnergetika a energie v politické a hospodářské perspektivě
    Vše o politickém a ekonomickém dění v energetickém sektoru. Klub usiluje o to diskutovat téma energetiky v širších, nikoliv jen úzce technologicky a vědecky zaměřených (jakkoliv ani ty nejsou zakázány), souvislostech. Témata a kauzy typu: energetická bezpečnost, státní energetická koncepce a surovinová politika ČR, ČEZ, MUS, OKD, Bakala, Komárek, Tykač, Gazprom, územní limity, německý odstup od jádra, kanadské roponosné písky, rizikový managment, negativní externality energetických zdrojů, ropné havárie, válečné konflikty ohrožující dodávky energie, vliv spekulantů na cenu surovin apod.
    rozbalit záhlaví
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    ZAPPO: Jaké téma konkrétně myslíš? Obecně stav energetiky z hlediska geopolitického?
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Mas nejaky dobry informacni zdroje k otevreni diskuze? Ja cas od casu neco potkam ale je to bud jako doplnek jine informace (resim informacni bezpecnost scada systemu a dostanu se ke stavu energeticke prenosove soustavy USA) nebo jako hotovou analyzu (stratfor atd). Ne moc primarnich zdroju.
    A u tech, ktery najdu mam problem (protoze to pro me neni intenzivni oblast zajmu) rozlisit "ci jsou" - co je energolobby propaganda, co je akademicka teorie, co je zelena propaganda atd;) V principu mi to nevadi (protoze logicky o veci dost vedi ti, kteri maji nazor a vidi dovnitr - a tedy jsou na nejake strane, vetsinou), ale hodilo by se mi to vedet.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Takže vykopáváme.

    Energetickákoncepce.cz - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Y83ozG1nbwI&feature=youtu.be
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam