• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VSOUKOLOHLOREnergetika a energie v politické a hospodářské perspektivě
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MAKROUSEK: Dánsko je severní Německo.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: vyrobí 318kwh, potřebuje 600, ale aby to to pokrylo spotřebu, tak to potřebuje minimálně 3-4x větší? Mě teda z Matiky5 na ČVUTu vyhodili, ale tohle mi nějak nevychází předsedo!
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PAN_SPRCHA: Jojo, Danove to maji treba jako vladni zadani :-). Uvidime, az se budou branit invazi Amiku v Gronsku.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    PES: lepší než jsem čekal
    v podstatě každých 30-60 domů s FVE by mělo podílově koupit větrnou turbínu a budou mít zelenou elektřinu furt (plus přebytky pro ostatní)

to EV taky vychází luxusně, 50% přímo z FVE...
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MAKROUSEK: já taky. Ale fakt je ten že kromě Němců zbytek Evropy postupuje docela rozumně.

Celý problém vlastně způsobují Němci a to ne tím že by omezovali fosilní zdroje ale tím že během deseti let zavřeli jaderky, který dělaly jeden čas 40% energie a začali zmatkovat a vymýšlet nesmyslný hovadiny co nefungují.
    PES
    PES --- ---
    Tak a zpět k tomu kolik to vyrobí a kolik je potřeba paralelní energetiky a to všechno celé tak jako tak zaplatit...
    ...plus diskuze k tomu.

Kolik reálně vyrobí fotovoltaická elektrárna v prosinci a jak to vlastně vypadá za celý rok - Médium.cz
    https://medium.seznam.cz/clanek/radek-sindel-kolik-realne-vyrobi-fve-v-prosinci-a-jak-to-vlastne-vypada-za-cely-rok-110943
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PAN_SPRCHA: Ja mam teplo rad a nemam rad zimu.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    PES: a co když vlastně oni nejsou vymytí a mají pravdu a ty máš vymytý mozek propagandou fosilní lobby?

Člověk co má vymytý mozek neví že má vymytý mozek a považuje všechny ostatní za ty vymyté.

Neříkám že to tak určitě je, ale jen že i to je možnost
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: no skoro bych si troufnul tvrdit, že když ti hrozí, že do důchodu budeš mít svou vilku u pobřeží půl metru pod vodou, tak tuhle falešnou zelenou propagandu bereš podstatně vážnějš, než když ti všichni tvrděj, že ve Špindlu bude o čtrnáct dní kratší lyžařská sezóna... ale neboj, ještě dvakrát třikrát spláchnem Moravu do Ohře, a příjde to i sem.
    PES
    PES --- ---
    PAN_SPRCHA: To je sois smutné, že jsou tam tak vymytí tou falešnou zelenou propagandou...
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    PES: měl bys někdy vyjet z Česka.
    Právě když se bavím s kolegama z Holandska,Belgie, Německa ale i třeba Irska, Španělska, Británie....tam není vůbec pochyb o greendealu. To jsou normální lidi, normální voliči, reakce na klimatickou změnu je primární a nejdůležitější věc kterou řeší při volbách.
    Jen tady v Česku máme pocit že to tlačí nějací nevolení úředníci což vlastně ani není pravda.
    PES
    PES --- ---
    KUTAS: možná si to nepřejí vlády, ale přejí (či začínají si to přát při pohledu do peněženek) lidé/voliči... no a pokud vlády neposlouchají své voliče, tak jsou obvykle vyměněny (i když se před svým skonem snaží zoufale kopat dokola a neštítí se prakticky ničeho)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Nekdy ma clovek pocit, ze v Cesku je nejaka jina realita…

Zrušení Green Dealu si většina vlád nepřeje, říká vlivný Čech v Bruselu - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-praha-stoji-mimo-rika-vlivny-cech-v-bruselu-k-debate-o-zruseni-green-dealu-267181
    GOR
    GOR --- ---
    MMORT7: A jaky jsi distribucni uzemi? Data by mela byt v pripade CEZD na dip.cezdistribuce.cz - vybrat PND a na egd.cz to neni rozdelene, tam je to primo.
    PES
    PES --- ---
    MMORT7: Však ta data nejsou pro Tebe, ale pro Tvého distributora (a jen tak pro tu strandu - schválně, zda přístup k těm datům případně přes profil/účet u Distributora bude posléze také zpoplatněn, protože přece Ditributor bude mít "strašné náklady" s provozováním takových datových portálů ;-)))
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    NECROMAN: Mám ho a že bych měl přístup k datům tak to ne...
    MAGE
    MAGE --- ---
    NECROMAN: tak to abych nechal rozsvíceno...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Odběratelé se spotřebou nad 5,5 MWh ročně se mohou těšit na průběhový elektroměr zdarma
    Rozjíždí se velká výměna elektroměrů. Stovky tisíc odběratelů dostanou inteligentní přístroj zdarma | Hospodářské noviny (HN.cz)
    https://archiv.hn.cz/c1-67547140-rozjizdi-se-velka-vymena-elektromeru-stovky-tisic-odberatelu-dostanou-inteligentni-pristroj-zdarma
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    JIMIQ: Hmm...... pořád mi přijde přehlednější to klasický PDF...tohle jen klikací verze normální grid mapy co je enstoe už tak 15 let a obnovuje se každý dva roky.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Pro info
    Obří interaktivní mapa prozradí, kudy v Evropě vede elektřina. Česko je tak trochu pohořím oddělený poloostrov – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/clanky/obri-interaktivni-mapa-prozradi-kudy-v-evrope-vede-elektrina-cesko-je-tak-trochu-pohorim-oddeleny-poloostrov/sc-870-a-232230/default.aspx
    Sam jsem to jeste nekoumal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam