• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VSOUKOLOHLOREnergetika a energie v politické a hospodářské perspektivě
    PES
    PES --- ---
    KLATIC: Ti tady pana Duška jistě ošklivě strhají...
    ...říká jen ošklivé věci (skoro jako já, jen to má více vyfutrované grafy a daty), které se přece nemohou stát a elektřina stále bude (v zásuvce)...
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    Evropskou síť zasáhl frekvenční šok. Spustil ho německý vítr a byrokracie - Médium.cz
    https://medium.seznam.cz/clanek/petr-dusek-evropskou-sit-zasahl-frekvencni-sok-spustil-ho-nemecky-vitr-a-byrokracie-257278?#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=blogy.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=1

opravdu je mozny ze nemci kvuli hluku nekde vypinaji vetrniky ve 22:00 a zapinaji v 6:00 ? to je opravdu masakr (zajimavy clanek)
    PES
    PES --- ---
    R_U_SIRIOUS: budeš zachytávat dešťovou a doplníš kořenovou 🤣🤣🤣
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    I dyž teda budu se nad tím muset vážně zamyslet.

Myslíte, že je ta vodovodní přípojka bezpečná?

Bojím se, že mi brzo vypnou vodu, protože ji budou potřebovat pro pohon jaderného parního stroje. 😀😃
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    PES:

Něco psát zrovna tam mě ani nenapadne!

Dovolím si tě opravit. Od všech sítí nikoliv. Nemám ještě studnu a čističku. :D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: jedno staré kočičí přísloví praví: co to sakra meleš ty vořechu?
    PES
    PES --- ---
    R_U_SIRIOUS: To tam snad napíšeš sám - jak jsi se odstřihl od všech vnějších sítí (doslova, i zrušit přípojky)...
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    PES:

To si piš!
    Do Neviditelnýho psa. :D
    PES
    PES --- ---
    R_U_SIRIOUS: Super! Tak snad v tom ostrovním režimu zůstaneš už na věky...
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    PES:

Tvůj "systém" mě moc netrápí.

Já mám vše, co potřebuju, z obnovitelných lokálních zdrojů.

Ještě tomu dám rok pilotního provozu a můžu jít do ostrovního režimu.

// Mým hlavním motivem byla a je hlavně energetická bezpečnost mýho domu a mobility.
    Škrtam plyn a připravuju se na škrtnutí proudu ze sítě.
    Obojí pro svůj dům nepotřebuju. Ze svých peněz odmítám dobrovolně podporovat jakýkoliv fosilšmejdy někde v tramtárii.
    PES
    PES --- ---
    PAN_SPRCHA: ale to je přece o Němcích známo již strašně dlouho, předvedli to dokonale za WWII a od té doby neměli být připuštěni k jakémukoliv rozhodování...
    ...ale "všem jsem to na téhle točně říkal, ale je to marný, je to marný a JE TO MARNÝ !!!"
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    PES: Jenže tam ti technici taky selhali když naprosto si nedokázali postavit hlavu a vysvětlit politikům že nejde znamená nejde. v té době jsem měl německého šéfa a ten prostě tvrdil, že vůdce nařídil, tak přece se musí všichni z oboru snažit aby to splnili, to je prostě Německá národní vlastnost, která je skvělá když potřebuješ udělat něco smysluplnýho, ale problém když vymyslí ti nahoře nějakou píčovinu.

podívej se na dieselgate, prostě vedení nařídí něco proti zákonům fyziky a oni to prostě provedou.
    PES
    PES --- ---
    PAN_SPRCHA: nezapomínám, proto to nemají rozhodovat ani "zájmové skupiny" a vlastně ani ti politici...
    ...a když, tak všem těmhle prostě ty energie vypínat jako prvním (při odlehčování sítě).
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    PES: tam fakt nesmíš zapomínat na to že uzavření jaderek mělo mezi němci podporu přes 80%...to nebylo jen zeshora politiky. celý ten národ byl dlouhodobě manipulován zájmovými skupinami.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    PES: paradox je že oni chtěli nahradit Jaderky fosilním Ruským plynem na celé přechodné období, 4 trubky NS se stavěly kvůli tomu.
    Ona tam hodně konec jaderek tlačila Ruská lobby, oni umí manipulovat veřejným míněním velmi dobře.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    a pak je tu energeticka bezpecnost

Stačí pár zásahů a Česko zhasne. Energetika je zranitelnější, než tušíme - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-trendy-analyzy-staci-par-zasahu-a-cesko-zhasne-energetika-je-zranitelnejsi-nez-tusime-302458
    PES
    PES --- ---
    PAN_SPRCHA: no jistě, nejen v době toho pitomého rozhodnutí, ale i ještě před ním...

...jenže tady se krásně ukázalo, že politik pro svoji židli klidně v koalici s ďáblem (Gruuuuune apod.) klidně prodá nejen svoji babičku, ale posere celou energetiku...
    PES
    PES --- ---
    R_U_SIRIOUS: nefungují tak, jak systém potřebuje - není to stabilní, nedodává v době poptávané spotřeby - nechápeš na tom něco?
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    PES:

"kdyz to nefunguje"...

Mohl bys, prosím, doložit, že větrná elektrárna nebo fve nefungují?

Já ti nerozumím, protože se vyjadřuješ v rozporu s realitou.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    PES: na tom že němci neměli bourat jaderky je tady asi 100% shoda, a ne zpětně, ale už v době toho pitomýho rozhodnutí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam