• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEANetradiční hudební nástroje - tibetské zpívající mísy, zvonky, činelky, hang drum, udu, nástroj co svět neviděl
    Před buddhismem vládlo Tibetu a Nepálu šamanství...
    Což tahle dát si Bön Bön? Přímo ze zpívající mísy.

Plechovkové hudební hody, větře nebo elektriko, zahrajte nám na bramboru!

Kdo si hraje, nezlobí a fantazii se meze nekladou...

vlastislav matoušek
    http://www.shakuhachi.cz/dilo/cz/rozhlas_porady.htm

- diskuse o materiálu nástrojů - o tibetských mísách, udu nebo hang drumech, atp.
    - postování hudby netradičních nástrojů
    - obecné i konkrétní diskuse nad netradičními nástroji nebo nad netradičním hraní na tradiční nástroje
    - posty vlastní tvorby
    - novinky i stařinky, co svět jen tak neviděl
    - další, co souvisí...
    rozbalit záhlaví
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    GOBERS: aha super ...
    :-) chtěl bych to vidět .. jak to dělaj .. znáš se snima ?

a kolik že to stojí od nich ?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NIKOPOL: Jako jo... :-D Ja bydlim v Bernu asi 10 minut pesky od te manufaktury, kde je delaji, zejo... ;-)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    GOBERS: no tak ono jde asi o tu dostupnost :-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SYPH1: Až na to, že to není Hang. Tohle je jak lízat med přes sklenici... Ještě jsem neviděl a neslyšel napodobeninu, která by se zvukem originálnímu Hangu byť jen přiblížila a tenhle bastl na něj ani nedohlédle. Ale samozřejmě chápu argument, že stojí méně než desetinu, ale to už je o prioritách...
    INIQUITY
    INIQUITY --- ---
    Ahojte lidi, rád bych v Praze našel zkušebnu, kam bych mohl chodit bouchat na djembe. Nejlíp Praha 5,6, ale v podstatě je to jedno. S fin. příspěvkem na pronájem samozřejmě počítám. Za jakékoliv info předem dík a prosím do pošty.
    SYPH1
    SYPH1 --- ---
    hang drum za 3apůl knedlíků http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=113613
    MUABI
    MUABI --- ---
    MEA: nějak jsem nepostřehl, díval jsem se spíš na ty videa toho nástroje. Docela jsem i zvědavej s čím přijde Hol Bauman a zda-li svou tvorbu pro projekci uvede i na album,když píše že si je vysamploval.
    MEA
    MEA --- ---
    MUABI: :)) a ty to v tom nevidíš? já tam vidím mikrofén a na něm je mobil a foťák :D
    MUABI
    MUABI --- ---
    MEA: asi se moc koukáš na mobiloviny :))
    MEA
    MEA --- ---
    MEA: teda může, ale já vidím mobil .)
    MEA
    MEA --- ---
    MUABI: ne prostě je to mobil a tim klape na mříž, to nemůže být přeci mikrák.
    MEA
    MEA --- ---
    MUABI: :D fakt???? ten mobil nokia s fotákem je mikrofóon?? O_oo :))) tyjo, tak místo kreativních lidí by mohla být kreativní moje fantazie, tak je to možné.. té se meze nekladou.
    MUABI
    MUABI --- ---
    MEA: ma mikrofon ,)
    MEA
    MEA --- ---
    MUABI: ale to jooo, ale na tom obrázku ;)
    MUABI
    MUABI --- ---
    MEA: viz.link ohnive varhany
    MEA
    MEA --- ---
    MUABI: hraje na mobil? :))) Nokia playing či co :D To je fér, hrát si muzičku na fotoaparát, jak je ta dnešní doba tvořivá -)
    MEA
    MEA --- ---
    tady je pěkný odkaz na elektro s hang drum nebo možná je to stealpan, ale spíš hang... a nějaký xylofon tam slyším

[ ELEMENTAL @ 1Bass track of the moment ]
    MUABI
    MUABI --- ---
    Hol Bauman:
    I take sounds from Michel Moglia's instruments for a next video mapping. Really great textures, amazing bass from his big "Organ of Fire"

http://www.orgue-a-feu.com/pictures_en_04.html

AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    MEA: And i don't know the method of transforming light to sound, again, i used other sources, don't ask me

Jedná se o snížení frekvence zachyceného elektromagnetického vlnění (světlo je elmag vlnění v člověku viditelném rozsahu, jako vlnění má rychlost od cca 3.9×10 na 14 Hz (hertz) až 7.9×10 na 14 Hz) do frekvence zvuku slyšitelného spektra (16Hz - 22kHz). To bude pěkných pár desítek, možná stovek oktáv. :)
    MEA
    MEA --- ---
    KAMAHL: pěkné, inspirovals mne .)

vesmír pro relax, kdo by ale neznal ambient... :)
    imho taky vhodný k meditaci. určitě pěkně umocňuje, když jde o pravé vesmírné zvuky, ale táhlý tón tibetské mísy je přeci jen efektější, imho... a ticho :)))

The Sound Of Space - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=NKbuGQtnnDA&feature=related

MEA
    MEA --- ---
    KAMAHL: počkej, u toho se nasnídám :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam