• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEANetradiční hudební nástroje - tibetské zpívající mísy, zvonky, činelky, hang drum, udu, nástroj co svět neviděl
    MEA
    MEA --- ---
    KAREN: díky :)
    MEA
    MEA --- ---
    další možnost internetově sehnat mísu, jen je opět otázka, jaká bude, nicméně dá se do 14 vrátit a nyní bere kamarád za velkoobchodní cenu, což nevím přesně kolik dělá, ale u drahého zboží se to opravdu vyplatí

TIBETSKÉ MÍSY A ZVONY | Orientshop - orientální dárky
    http://www.orientshop.cz/tibetske-misy-a-zvony/c-188/
    KAREN
    KAREN --- ---
    MEA: aha, nevsimla jsem si, ze to u ty kavarny nepisou. zdroj, ze kteryho to mam, pise 150,-.
    MEA
    MEA --- ---
    KAREN: je tam nějaký vstup? to vypadá lákavě :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    kdyby někdo chtěl, narazila jsem na akci

Čtvrtek 21. 2. 2013 19:30–21:30
    TAJEMNÝ HangDrum - Jiří Šámal a hosté, žáci prof. Š. Raka
    Švýcarský skvost Hang Drum je zcela jedinečný svým tvarem připomínajícím UFO a hlavně nádherným a nenapodobitelným harmonickým zvukem. Účinkují: Jiří Šámal, HangDrum, Lucie Šťavíková, Nikita Krein, kytara

caféidoskop | akce
    http://www.cafeidoskop.cz/akce/
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    každopádně inspirace dobrá..
    MEA
    MEA --- ---
    EXCITE: :D ta mne léčí už teď, snad jsem vyléčená navěky a nebudu potřebovat investovat tisíce! já jsem za tu svou dala 300 necelé, to je taky pěkná terapie :)))
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MEA: no za 5 000 kč, ta musí léčit, jen když se k ní přiblížíš :)
    MEA
    MEA --- ---
    no, trošku z toho vnímám marketingový tah, co se týče té druhé varianty deště, nicméně věřím, že hůl má léčebné účinky a to tedy především ta, se kterou je ještě třeba otáčet a různě si hrát se zvukem :), v té hře a aktivním přistupu je totiž také terapeutický potenciál, takže je to možná ještě větší +, jak ta "pasivní"
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MEA: aaa , jasně, znám :)

MEA: to zní lákavě .)
    MEA
    MEA --- ---
    MEA: a ještě obrázek
    MEA
    MEA --- ---
    Ale to je zajímavé............... :), no vida to, je na to i návod............ .]] dokonalá "relaxaxe" :D

Dešťová hůl - Terapeutický nástroj vhodný k meditaci a relaxaci.

Tato laděná dešťová hůl (rain stick) je splněným snem všech terapeutů, duchovních učitelů, meditátorů, jogínů, hledačů změněných stavů vědomí a všech lidí toužících po poznání sebe sama a svých netušených možností. Je zdrojem přírodních harmonizačních frekvencí i v oblastech, které již nedokážeme vědomě slyšet, a v dostatečné délce působení. Když dešťová hůl po osmi a více minutách dozní, stačí ji otočit a lze se znovu ponořit do světa přírodních léčivých zvuků harmonizujících mysl, tělo a duši.
    Při poslechu odbourává napětí, stres, posiluje imunitní systém, rozšiřuje vědomí, pomáhá velice účinně dosahovat meditačních hladin alfa, theta a delta.

Jak nástroj poslouchat:

otočte nástroj a pohodlně si sedněte nebo lehněte
    zavřete oči (velmi důležité) a zaposlouchejte se do všeprostupujícího zvuku nástroje
    pomalu a klidně zhluboka dýchejte
    poté až nástroj dozní, vydržte minutku se zavřenýma očima. Pomalu se rozhýbejte a otevřete oči...

Dešťová hůl - nástroj pro Vaši dokonalou relaxaxi - U Džoudyho
    http://www.udzoudyho.cz/prodejna/clanky/destova-hul-nastroj-pro-vasi-dokonalou-relaxaxi.html
    MEA
    MEA --- ---
    MEA: nebo taky vyvolávač dešťě, já tomu říkám prostě Déšť :)
    MEA
    MEA --- ---
    EXCITE: :) to je taková roura na koncích uzavřená, v ní jsou kousky něčeho co vydává chřestivý zvuk, rourou se otáčí a zní to jak když klapou kapky deště :)
    já mám takovouto cca

jmenuje se to dešťová hůl
    Stagg RSM-16 - Jihoamerický šamanský hudební nástroj dešťová hůl, 16 komor | Muzikant.cz - hudební nástroje
    http://www.muzikant.cz/bici-nastroje-5/perkuse-131/ethnic-drums-737/stagg-rsm-16-52592.php

no, hrála jsem si s ní v metru a lidi ten zvuk moc nestíhali, nechápali :))
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MEA: Co je to prosím tě za nástroj déšť? :)
    MEA
    MEA --- ---
    NIKOPOL: to je hra, hezký, zní to jako hrací skříňka, asi je to stejný princip či ne?
    jen škoda, že si to nemůžeme pouštět rovnou tady v auditku, ale což no... :)
    MEA
    MEA --- ---
    včera jsem si v rybě na ruby po koncertu vladimíra václavka udělala radost a konečně koupila jsem si vytoužený déšť a okarýýnu :) a hraje vtipně :D
    odkud je déšť nevím, okarýna je ukrajinská
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    tady je ještě nějakej playlist ... ale tomu co to dělal se do toho přimíchaly i nějaký kraviny
    Anastasia Music Box "Once upon a December" Nicholas and Alexandra - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=HJ66gIiUyC8&list=PLAA2CB957D17F0DA5
    MEA
    MEA --- ---
    NIKOPOL: když najdeš jejich hudbu, tak ji postni určitě :), jj, myslela jsem ty hodinky, ale klidně nějakou hrací skříňku, myslím, že ještě nebyly..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam