SA_KRA_: No pokud sis to přiznala a jsi odhodlaná nepít (gratuluji první krok máš za sebou) a nezvládneš to. Tak pořád zbývá hospitalizace na patřičném oddělení tobě blízké odmašťovny. Například pan domácí ClownZeppa je zásadně proti a pere se s tím sám, protože má negativní zkušenosti. Já mám kolem sebe pár lidí, kteří si odmašťovnou prošli a jsou čistí už pěknejch pár let. Tudíž si myslím, že někomu to pomoci může a rozhodně bych tuhle možnost kategoricky nezavrhoval. Koneckonců to zkusit můžeš vždycky. Nicméně pokud jsi skutečně regulérní alkoholik, tak pro tebe bude suchá cesta asi jediné funkční (dlouhodobě) řešení. A tudíž bys k tomu, tak měla přistoupit. Za sebe ti přeju hodně zdaru :)
ANDR3_I: Já používal různé kombinace všeho jmenovaného. Od zravotních důvodů přes prostej problém s pitím atd. Nakonec to tak nějak pobrali všichni. Po roce to dokonce akceptovala i tchýně :D (která to prostě ne a ne pobrat, že ten zeťák, co nikdy nebyl proti dát si do jedné do druhé a klidně ještě jednou, najednou všechno sveřepě odmítá).
KLATIC: V okamžiku, kdy už mě to věčný zdůvodňování a vymýšlení zástupnejch důvodů přestalo bavit, říkám tohle co ty. A komu se to nelíbi ten mi může políbit prdel.