• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    TROCHUSATORI: ja souhlasim s KLATIC:, ono je to vlastne snadny a alibisticky, rict si "no, tak se pujdu lecit, tam to ze me dostanou, stejne vsichni tvrdi, ze chlastam", ale podle me ses nekde jeste pred tou finalni fazi. Zacni s tim, ze si sam reknes, jestli problem opravdu mas. Prijde mi, ze tam uplne chybi ta vlastni vule.
    Zacala bych taky tim, ze si dam par tydnu oraz od jakehokoliv alkoholu (tzn. zadny "jedno pivo me nezabije". Zabije). Jak se ta hlava a telo vycisti, spousta veci se ukaze sama, na to nepotrebujes sanatorium ... ale je to makacka, co si budem. Po trech tydnech si clovek rika presne takovy to "neni to tak strasny, flasku vodky jeste nesnidam" ... ale v dlouhodobym hledisku je to znat.

    Jinak hlasim ze u me dobry! Minuly tyden jsem teda mela krizi, nejak se mi v jeden den vsechno podelalo, ale radsi jsem sla s kamaradama na veceri, nez sedet do hospody.Od novyho roku to je 5 mesicu bez pruseru, takhle dlouho to snad nikdy nebylo od mych 16 - mam radost :)
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    TROCHUSATORI: tak predevsim...musis nejdriv ty sam stim opravdu chtit neco udelat.... ne hazet zodpovednost na nejake sanatorium at se postaraji jini.... to si akorat udelas dovolenou a za chvili jsi v tom znovu... lecebna je az ta uplne finalni moznost pro ty, kteri uz vycerpali vsechny ostatni moznosti..... zkus si sam mesic nechlastat (zadnejch par pivek vecer a bude to v pohode) a uvidis...treba v prubehu toho mesice prijdes na to ze je to vlastne dost dobry :)
    a doporucuju si procist cely auditko...najdes spoustu inspirace z ruznych zdroju...
    TROCHUSATORI
    TROCHUSATORI --- ---
    Ahoj,přispěju trochou do mlýna.Včera jsem napsal do jednoho sanatoria,napsali mi,ať zavolám a objednám se na první schůzku a dnes se probudím a říkám si - proč sakra?Vždyť to mám pod kontrolou,dám si večer pár pivek a je to,ale dopadá to tak,že mívám okna,kolikrát jsem poztrácel batoh,doklady,urazil lidi,kamarády,nesplnil slib,že někam dojedu,přijdu.Ale pořád dokola si to omlouvám tím,že si přece užívám,ale už toho mám opravdu dost.Říká mi to čím dál tím více lidí.Že mám problém.Léčil se někdo z Vás,případně docházel někam na terapie?
    Nějaký tip na knihu? (o alkoholismu:) )

    Díky všem.
    Michal.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    NEJKRÁSNĚJŠÍ PORTRÉT - Igor Chaun (dokument)
    https://www.youtube.com/watch?v=ogRg2SQhJgo
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    ANDR3_I: v tom pripade nevedome (= neumyslne).
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    DAREBAK: No me prave prijde ze uz to obcas u nekoho delas, a to se mi nelibi, proto se ohrazuju
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    ANDR3_I: par takovych znam. a neni to cokoli neobvykleho. znudene panicky zbohatliku svuj chlast neustale "resi". napriklad. to, ze tobe cokoli unika jeste neznamena, ze to jinym neunika. to za prve. a za druhe nemusim komukoli cokoli dokazovat. jen jsem popsal svuj svet a ze je tvuj jiny? to te mam taky zesmesnovat?
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    DAREBAK: Nekdo si na alkoholika jenom hraje?? "Skutecny" alkac atd.?? Zda se mi to nebo ses jeste ve fazi kdy se chlubis tim kolik si toho prochlastal a srovnavas se s ostatnima? Coz mi prijde docela smutny a smesny zaroven. Nejak mi unika duvod proc by si nekdo na alkoholika jenom hral.. Vetsina z nas tady ma myslim opacnej problem a kolikrat jsme si naopak hrali jen na vikendovy pijany :)
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    ANDR3_I: no nic na ramec klubu :-). nekdo si na alkoholika hraje a nekdo tim zije. jenom skutecny alkac nema kyselo z chlastu a je schopen se prochlandit rodinou, zdravim, praci. skutecny alkac ma s alkoholem problem do doby nez se jeho material zrecykluje. jen vikendovy pijak muze mit to kyselo. tak jsem to myslel ;-).
    KEB
    KEB --- ---
    DAREBAK: Pravdu díš, ukončil jsem to v tu pravou chvíli. Bůh ví, že jsem za to zatraceně rád.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    ANDR3_I: Uprimne si myslim ze ma kazdy tu hranici nekde jinde, a taky dost obdivuju a zavidim lidem co si to uvedomili a stihli zarazit vcas a ne az po 150ty zachytce a prochlastanejch jatrech a znicenym zivote...
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    DAREBAK: Co je podle tebe "poradne pit"??
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    KEB: tak to si nikdy poradne nepil.
    KEB
    KEB --- ---
    Rekord drží řidič (44), který loni v Pacově na Pelřimovsku nadýchal 8,39 promile, pak zkolaboval. Trumfnul i řidiče fekálního vozu Milana Čurdu (48) z Tuhaně na Semilsku, který v roce 2005 nadýchal 7,94 promile.

    tak tomu říkám flám jako řemen. To jsou pro abstinenta, tak tři smrtelný dávky ne? Mám tucha, že Polskej rekord je dvanáct promile...
    KEB
    KEB --- ---
    DAREBAK: Není nad to projít se v Tescu mezi pivem a vzpomínat na to, který pivo je dobrý a co je jen levná sračka pro výpitky :) Taky to občas provozuju a říkám si, jo to tehdy, když jsem ještě chlastal byly časy... Vzápětí si pak začnu vzpomínat, jaký ty časy skutečně byly a obvykle než dojedu na konec řady, tak už je mi z těch vzpomínek dost kyselo...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    :P

    Český alkoholový rekordman: Na záchytce spal už 99krát! Končím s chlastem, slibuje
    http://www.blesk.cz/...lkoholovy-rekordman-na-zachytce-spal-uz-99krat-koncim-s-chlastem-slibuje.html
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Njn tak ne nadarmo se rika ze neexistuje byvaly alkoholik, pouze abstinujici alkoholik.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    ANDR3_I: masochistka? nebo o level vyse - test vysledku? 6 mesicu bez alkoholu a ty uvazujes o lahvi? pokud ano, tak je neco spatne. ten pocit te bude pronasledovat a tebe to bude ovlivnovat. alkoholikem muzes byt, i kdyz se vykalis jednou za rok. jde o to, co te k piti vede, a jak to zpracujes. pokud to beres jako hru, tak hodne stesti.

    ja mel pocit, ze jsem v klidu, ale po vanocnim mecheche jsem zahucel. a desne. prave protoze jsem to mel kdysi pod kontrolou. to uz neplati. trvalo mi mesic se vyhnout strankam s chlastem - v obchode mi to nevadilo ... mohl jsem jit jinudy - ale smazat zalozky? to mi trvalo mesic.

    dneska jsem v klidu, ale do hospody radeji jezdim autem - az tak si neverim. a desne mne to sere, driv jsem nemusel.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    ANDR3_I: Nejlepší je najít toho Top Kámoše v sobě samém a pak se to začne odehrávat samo. A kámoši co kalej jsou stále kámoši přece a naopak, co si vybavuju, když jsem jel abstinenci fest...Bylo to krásný memento až mi jich bylo líto a musel jsem jim kolikrát domlouvat. Na tý abstinenci mě sere jen jedna věc a to je důsledek toho, když se to nepovede a nastane recidíva...potom člověk kolikrát kalí víc než li kdyby toho nezanechal...ale zřejmě je to individuální
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    ANDR3_I: tady :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam