• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KEB
    KEB --- ---
    Ani nevím jestli sem Alkac, panák y nepiju..ale doma mám depku a prostě neumím nejít na pivo.. Dík že si můžu někde vylejt srdce..

    Jseš alkáč, nebo k tomu máš kurevsky dobře nakročeno. Tudíž tu první a imho nejdůležitější část (přiznat si problém) máme za sebou. Je na čase přikročit k tomu dalšímu. Nejsem pražák a v nejbližší době ani nemám možnost ti nabídnout nějakou aktivitu. Nicméně ti můžu doporučit tisíc milion filmů (dobře tolik ne), na každej den ti naordinuju jeden či dva a budu očekávat regulérní recenzi včetně rozborů, kde je logická chyba v dějích atd. To by tě mohlo zabavit. Co ty na to?
    MATHESIK
    MATHESIK --- ---
    Tak měsíc na služební cestě jsem se dle předsevzetí ani nenapil. 27 dní bez chlastu pro mě bylo takřka neuvěřitelných, co jsem se o vánocích vrátil domů jsem úplně v Hajzlu. Každej den mě někdo zve na pivo, neumím odmítnout a když ne tak jdu sám. Dám si sice tři čtyři piva ale sere mě že chlastam každej den, jsem z toho zoufalej. Neumím bejt sám doma.. Nevím jak z toho ven.. Nejsem schopnej ničeho, je mi špatně a mám ukrutny depky..je tu někdo kdo by me přibral do nějaký aktivity a někdo před kým bych se nemusel stydět za to jak to mám? Ani nevím jestli sem Alkac, panák y nepiju..ale doma mám depku a prostě neumím nejít na pivo.. Dík že si můžu někde vylejt srdce..
    KEB
    KEB --- ---
    WOTAR: svatá pravda! Prvno chce být chvíli suchy, pak se na svět začneš dívat jinak.
    JECZNY
    JECZNY --- ---
    COPS192: díky i tobě, ale léčebnu zatím vynechám. Po deliriu jsem do ní donutil jít mámu, je pravda, že je už dva roky čistá a vypadá to, že i zůstane. Ale beru to jako krajní možnost, zatím se jakžtakž kontroluju. Jo a začal jsem psychoterapii, přičemž jsem terapeuta o mém alkoholismu nezapomněl zpravit. Zajdu do Hradce na AA, na to jsem docela zvědavej.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    JECZNY: myslim ze AA by byly mozna nejlepší... jako první krok k nepiti zkus vyhledat nejblizsi anonymni alkoholiky a zajdi se podivat a poradit tam... pokud se ti pak podari najit sponzora a zacnes plnit jejich system, jsi na nejlepší ceste k abstinenci...
    nekomu jejich system vyhovovat nemusi a pak bych doporucil adiktologa, terapeuta...
    pokud to chces resit "radikálněji" doporucuji kontaktovat léčebnu a zažádat o nastup do ustavni lecby. léčba je placena ze zdravotniho pojisteni, trva obvykle 90 dnu s moznosti pokracovani napr. v komunite apod.
    z vlastní zkusenosti muzu rict, ze se pobyt v lecebne zavislosti dost demonizuje - není to az tak strasny jak se povida. da se to v klidu prezit a mas spoustu casu premyslet nad sebou samym... s "vycistenou" hlavou po několika týdnech budes pohlizet na alkohol jinak nez doposud... nejtezsi je první krok...
    JECZNY
    JECZNY --- ---
    WOTAR: Dík, to zní dobře, včetně toho Skype. Mě bys na něm měl najít pod stejnou přezdívkou. Mrknu na RIAPS a na AA
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    JECZNY: Tak klidně můžeš napsat tady žejo:-) Nebo pokud jsi fakt v krizi, klidně se dá zavolat na RIAPS a psychoterapeut ti poradí po telefonu, případně tam pak můžeš i dojet. Jinak já osobně ti klidně dám třeba svůj Skype nebo něco jestli chceš, ale ideální je mít nějakýho terapeuta nebo sponzora třeba z anonymních alkoholiků.


    HRAFNAIN: Nejlepší je nejdřív vystřízlivět (takže hlavně zastavit pití) a dát se z toho fyzicky dohromady a pak to řešit nebo nějak zpracovávat. Po jaké době jsi se napil?:)
    JECZNY
    JECZNY --- ---
    Ahoj, je mi čtyřicet, nikdy jsem nebyl ani na záchytce, natož v léčebně, ale piju dost. Někdy, když mám chutě, by mě zachránilo, kdybych moh s někým pokecat, ideálně někde online, nepoužíváte někdo něco osvědčenýho?
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    Tak mi přijde, že na Ondřejově to jde na závislostech z kopce, teda je to samozřejmě můj subjektivní pohled. Starý terapeuti odešli kvůli nové ředitelce a jejím představám, nahradili je noví. Starší byly zkušenější a jsem rád, že jsem je ještě zažil, ale zažil jsem i ty nový a přišli mi taky fajn. Ale jednu terapeutku, ke který chodim i na individuální terapie vyhodili za příliš poziviní zpětnou vazbu od klientů... Takže tam asi chtějí takovej ten Skálovskej přístup, že pacientům se tam nemá líbit a je potřeba hlavně přísnost, tvrdost a režim. Můj pohled je takovej, že to někdo přísnější a "udržovatel pravidel" by v týmu měl být, ale taky by tam měla být opačná strana, která víc vytváří přijímající přostředí. Tenhle přísnej přístup se používal hlavně dřív a podle statistik zrovna moc úspěšnej neni, mě je spíš nepříjemnej, ale každýmu sedne něco. Máte někdo zkušenost, nebo jste taky Ondřejov absolvovali ?
    KEB
    KEB --- ---
    Gentleman by měl přestat pít, když se začne pochcávat.

    Tenhle citát by měl pan domácí nalepit na nástěnku...
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    Za dva týdny to budou dva roky bez chlastu, tak jsem si trošku pohrával s představou občasné dvojky kvalitního vína, jak už to s pokušeními bývá. Ja tak pročítám 79 nových příspěvků, co vyskočily od svátků, tak si říkám že to ještě odložím, nejlíp na nikdy ;)

    PS: Jelikož se z důvodů pracovních a zájmových pohybuji v prostředí, kde občas otravuje s panákem zvlášť neodbytné a nechápavé individuum, jsem semtam tlačen do vysvětlování, proč ne atd. atp. A proto: Gentleman by měl přestat pít, když se zane pochcávat.

    Krásný a suchý rok 2017 i všechny roky příští!
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    FRDK: na pivo jsem chuť nedostal, takže v tomhle směru v pohodě. Ale seděl jsem s kamarádem, co byl autem a druhý toho taky moc nevypil. Takže takový střízlivý pokec.
    FRDK
    FRDK --- ---
    MERISCZ: A co, bavil ses v poho, nebyls' v křeči?
    Btw džusíky - až teď (už vlastně vloni) v létě jsem (nepochybně díky tomu, že jsem se začal více pídit, co tak pít, když ne pivo a jiné) objevil mexické džusy Jumex (já vím, zas objevuju Ameriku, ale fakt jsem na ně dosud nenatrefil) a kdyby někdo neznal, doporučuji. A teda všechny druhy, které jsem od nich zatím okoštoval - bomba. Nejvíc mi šmakuje ananas + kokos (chutná skoro jak jogurt Pierot stejné příchutě :) a guanabana. Mňam.
    Bohužel je nemívají všude, škoda.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Díky všem, co drželi palce. 4x Kofola a 2x 3 decky džusu do pullitru s vodou. A hurá domů.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    WOTAR: no já to vnitřní rozhodnutí právě nemám, nebo nemám tak silný, takže si klidně můžu stokrát nalhávat jak nebudu pít nebo jenom trochu apod. ale pak to stejně většinou dopadlo blbě, obzvlášť v prostředí kde jsem pracovala.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    ANDR3_I: Taky to mám takhle, jestli se napiju nebo ne, záleží na vnitřnim rozhodnutí. Některý lidi ale jak ten alkohol vidí, najedou pije třetí pivo a ani neví jak
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    MERISCZ: palce držim, každopádně už když tam jdeš tak máš v hlavě rozhodnutí - buď pít budeš nebo nebudeš. Dlouho sem si to nechtěla sama připustit. Pevnou vůli!
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Držte mi palce. Jdu se na chvíli podívat za kamarádama do hospody.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    WOTAR: bohužel do čajoven jsem přestal chodit ve chvíli, kdy jsem začal hodně kouřit a vlastně jsem nerozeznával ty jemnosti, co čaje nabízí.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    MERISCZ: A to je právě ten hlavní problém s nealkoholickym pivem/šampaňskym!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam