• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    QUEEK
    QUEEK --- ---
    NEBUDLINEJ: Hele v poslední době jsem to měl dost obdobný. Řešil jsem tim nějaký frustrace (nenaplnění v práci, nesplněný očekávaní, špatný sebevědomí atd.). Přestal jsem pít a snažím se vyřešit ty problémy. Tak jenom abys věděl že v tom nejsi sám :)
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    NEBUDLINEJ: No že dlužíš na pojišťovně by nemělo vadit, zdravotní pomoc na pojišťovnu ti musej poskytnou stejně, klidně bych tam zkusil zajít, v nejhoršim jim pojišťovna řekne, že jim to nezaplatí a skončíš tam, ale podle mě to tak nefunguje. V léčebně bylo spousta lidí, co měli dluhy na pojišťovně a nikdo je nevyrazil
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    NEBUDLINEJ: Jo tohle jsem měl taky, jak má člověk v sobě hodně frustrace, tak to pak tim chlastem povolí jak zanícenej vřed a vybuchne to ven - taky jsem se takhle choval jak kokot. Lepší je to co nejdřív řešit terapií, já to neřešil a chlastal dál až jsem se dostal do většího průseru a byl na 3 měsíce ve standardní protialkoholní léčbě, teď už nemůžu pít vůbec, protože bych taky nezůstal u jednoho piva, ale hlavně u jednoho dne.
    Jestli potřebuješ terapeuta na pojišťovnu a jsi z Prahy, tak bych zkusil asi Ondřejov, tam dělaj závislosti hlavně na chlastu, ale je to tam i dost zaměřený na psychoterapii, takže tam můžeš probrat tvoje frustrace. Určitě bych tě pochválil za to, že si to uvědomuješ a chceš s tim něco dělat, to je dost důležitej krok k tomu se z toho nějak dostat.
    XINDL
    XINDL --- ---
    NEBUDLINEJ: no, ono bohuzel zavislost neni jen o tom, ze musis pit denne. Zaivslost poznas podle toho, zda ti chlast zpusobuje nejaky problemy nebo ne. Nekdo si muze davat denne svy dva kousky a je v pohode, nikomu, nicemu to nevadi. Ty si vypijes jednou za cas, ale pak vnimas, ze to neni dobry. Za me tedy jedine dobre, ze ses rozhodl to resit, drzim palce
    XINDL
    XINDL --- ---
    NEBUDLINEJ: Taky k tomu zkusim neco rict:

    Nejsi alkac ve vseobecne znamym slova smyslu, nicmene si zavislej na chlastu, to je celkem jednoznacny. Zpusobuje ti to problemy a i kdyz to vis a snazis se s tim neco delat, stejne des zase pit. To je znamka zavislosti.

    Rozhodne bych ti doporucoval odbornou pomoc. Je sice super, ze si uvedomujes plno svych nesvaru a problemu, ale jestli se s tim budes chtit poprat sam, bude to strasne tezky. A ne vsechny odborny pomoci jsou placeny, v kazdym vetsim meste mas nejakou adikotologickou ambulanci, ktera je pro lidi zdarma. Nevim odkud si, takze ti nemuzu konkretne rict, ale treba na https://www.drogy-info.cz/mapa-pomoci/ si muzes vyhledat organizace v tvym okoli.
    KEB
    KEB --- ---
    NEBUDLINEJ: Za prvé, chlast tě stojí prachy a ty potřebuješ na důležitější věci. Ty sračky ve kterých jsi (exekuce atd) v hospodě stejně nevyřešíš spíš naopak. Tak si vycucni dva lahváče doma u bedny a uděláš líp.

    Odborná pomoc by v tvojí fázi, páč alkáč nejspíš nejsi, tedy ne v tom patologickém slova smyslu, by měla být proveditelná formou pokecu s psychiatrem co pomáhá vyjetejm alkáčům se znovuzačleněním do společnosti, páč tvůj stav je podobný.

    Pokud máš holku, co se vysrala na boháče jen proto, že chlastal a ty máš najeto taky, tak se na to proboha vyser zavčas a úplně než dodrbeš i tohle. Za sebe bych ti doporučil (osobní zkušenost) být aspoň rok úplně suchý. Ono se pak na věci začneš dívat v úplně jiným světle, mě to hodně pomohlo srovnat se i si svůj život.

    víc ti k tomu asi neřeknu :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    NEBUDLINEJ: já s tím nemám žádný zkušenosti, ale to snad jde i nějak v rámci pojištění ne?

    No každopádně přeju hodně štěstí a ať se z toho vybabráš a je zase lépe!
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    NEBUDLINEJ: vidíš, v tom je zakopanej pes...

    Tvůj mozek se zmítá frustrací, ale zdá se že s tím umíš dobře bojovat...až do doby než se rozstřelíš. Protože tvůj mozek si najednou všimne, že elektrickej plot je vypnutej a všechnu tu nahromaděnou zlobu pustí ven - a odsere to první kdo jde kolem. Ta reakce tvýho mozku je zcela pochopitelná , protože alkohol mu umožňuje chvilku si od tebe "odpočinout" (on na tom je princip pití postavenej - odpočinout si sám od svých myšlenek)...

    Takže rada je jednoduchá: zatím nepít (protože nikdy nevíš kdy se to z pohodový opice otočí ke zmaru) a pomalu postupně řešit ty problémy jeden po druhým...

    (osobně si myslím podle toho co píšeš, že by to skoro chtělo i nějakou odbornou pomoc do začátku, uvidíš...)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    NEBUDLINEJ: myslím že klíč je uvnitř tebe. Někde je problém, najdi ho - vyřeš - a budeš mít klid...

    Hledej i tam kde se ti bude zdát že to nemá smysl...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    NEBUDLINEJ: nejsem žádnej odborník, ale na tomhle není dle mě, co řešit. Prostě se na to vyser, když to jinak nejde. Mysli na své okolí.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    NEBUDLINEJ: jestli chceš znechutit, tak se nech natočit, ale spíš se zamysli, protože je to hnusný. Kokot evidentně nejses, když seš si toho vědom, tak mysli na ostatní. Já mám / měl v rodině a okolí plno takových lidí a je to nejhorší, obzvlášť pak ještě k ženskejm. Btw nejde jen o známé, ale ono stačí, když si otevřeš hubu na někoho v podobné razi..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    NEBUDLINEJ: jestli to je takhle, tak se na to vykasli a neopijej se vůbec. Ušetříš si pak zbytečný problémy a hlavně své okolí..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    NEBUDLINEJ: to se ti stává, jen když pijes? Mě ti obecně přijde, že po alkoholu se člověk akorát nestydí říct, co si myslí :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    CLOWNZEPPA:
    urco. me to ale nevadi. :)
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    RAINBOF: To jsi šťastnej člověk a na lidi ser. Ty Tě budou pomlouvat ať už na tom budeš jakkoli....
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KEB: tak kdyz jsi v rezimu za posledni dva mesice jednu tak jsi neprestal jen omezil.
    KEB
    KEB --- ---
    Jo kouření, připomnělo mi to nedávnou debatu."kouříš ještě? Za poslední dva měsíce jsem měl jednu cigaretu. Tak to ti to ani nechybí ne? Ne vůbec, jen každej blbej den asi tak stokrát." :D
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    WOTAR: Já jsem si říkal, že vlastně mluvíme o tom samém, ale každý to jinak formulujeme. ;-)
    RAINBOF: Tak já osobně si myslím, že každá ta závislost je kombinací, jak psychiky tak i těla, protože ta psychika je ovlivněna různým množstvím všelijakých hormonů a pak tím co do sebe člověk cpe (a může to být skoro cokoliv) se ta hladina těch látek co si člověk vyrábí a uvolňuje do organismu mění, a pak i po tom užívání, ta úroveň výroby a uvolňování těch jednotlivých látek může být na hodně dlouhou dobu rozhozená a při další intoxikaci i malý se ti to rozhodí opět na novo a třeba i novým způsobem... což je na jednu stranu skvělý jak je ten organismus složitý a zajímavý, ale na druhou je to pěkně na hovno, když se to děje tobě :-D
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    THEMAKARESH: Jojo měl jsem to stejně, tělo to odbourá rychle a člověk má takovou mini kocovinu nebo jak to říct, na náladu na prd
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    THEMAKARESH: to je zajimava myslenka.
    myslis jako ze by slo o psychickou zavislost jo ?
    je fakt ze kdyz jsem prestaval kourit tak jsem podvedome delal veci. napriklad kdyz jsem pozdeji kouril jen v hospode tak jsem chodil do hospody casteji a kdyz uz jsem nekouril vubec tak jsem chodil casteji do tech zakourenych :)

    nejhorsi je ze pivo mam opravdu rad. takhle to skoro vypada ze budu muset seknout i s nim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam