• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ale ty patologicky jevy u nej byly asi dulezity. pro takovy estebaky urcite byla prace s alkacem snazsi.
    KEB
    KEB --- ---
    VYHULENY_UFO: řešíme tu chlast nebo politiku?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEB: zrovna tenhle chlap je ukazka, ze kdyby se upil, bylo by to pro nej mozna lepsi a nezustala by nekterym fanouskum kysela slina na patre, kdyz se dmul pychou po prevzeti mediale od putina.
    KEB
    KEB --- ---
    TEKKIT: já když to viděl poprvé tak jsem moc dobře věděl co to znamená, bohužel
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KEB: to je prostě i po letech geniální...Akorát když jsem to tenkrát viděl poprvý, tak jsem vůbec neměl tucha co to vlastně znamená:)
    KEB
    KEB --- ---
    TEKKIT: NTAK - Nohavicova teorie alkoholického kopce

    Rok Dábla - Nohavicova teória alkoholického kopca
    https://www.youtube.com/watch?v=FzEgqhMpk5c
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ASCORB: to je ono, dáš si jedno dvě a ucítíš ten fantastickej klid najednou:)) A je to v prdeli:)
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    Taky bych si dal jedno dve pivka, kdybych vedel, ze to nezkonci 4 dennim laufem. Jak to rikaj ti buddhisti? Je lepsi odolat jedny touze, nez jich uspokojit tisic...Ja uz drzim 14 mesicu, a uz postupne zapominam na to, jak mi prisla abstinence divna...:)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    IF_: Abstinuju asi pět měsíců, možná šest. Možná tak jednou do měsíce si dám jedno pivo v hospodě, ale vlastně na to už nemám chuť (ani chuť na alkohol, ani chuť na chuť piva). Obecně se cítím líp, víc energie, méně únavy (a to jsem předtím nijak extrémně nelil, víc než tři piva za večer nedokážu už řadu let). Tu drobnou nervozitu, stres a přílišnou excitovanost jsem si s abstinencí zpočátku ani nespojoval, to až s odstupem času jsem si uvědomil, že přesně tohle by odbouralo jedno podvečerní nebo večerní pivo, a ani by to nemuselo bejt každej den.
    A jak jsem psal, neberu to jako zástupnej důvod, proč se k sem tam nějakému tomu pivku vrátit, já jsem takhle spokojenej, klady jednoznačně převyšují tenhle jedinej zápor. Ale něco na mentální vyklidnění by se šiklo.
    IF_
    IF_ --- ---
    MATEEJ: Je to prave jen kravina a vsugerovany stav mysli. Zkus ten mesic 100 procent abstinovat a na konci zjistis, ze se k tomu vlastne nechces vracet, ze si klidne das vecer caj... Teda takhle to bylo alespon u me. Zjistis, ze dlouhodobe je bez alkoholu nebo s vyraznym omezenim mene stresu, vice energie atd.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TEKKIT: je to vec nazoru, ja treba chodim na pivo jednou tydne, pokud nahodou nemam zrovna abstinencni tyden, dam si par piv a od zacatku tady rikam, ze muj zavislostni problem je marihuana.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    IF_: Tohle je asi největší problém, na kterej při nepití alkoholu narážím. I jedno pivo dokáže uvolnit a odvést mozek od neustálého přemílání toho, co si přinesl rozřešené z práce - a zatím jsem nepřišel na duševně očistnou techniku, která by takové potlačení nízké, avšak permanentní hladiny stresu dokáže suplovat. Za tip budu vděčnej.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    VYHULENY_UFO: hele my nejsme názorově úplně v opozici...jenom já beru za alkoholismus už mnohem míň než dobu kdy ti to začne dělat reálné problémy. Spíš jsem narážel na to, že bagatelizuješ "pár pivek"...ono je to pár pivek sem pár pivek tam...

    Ale toť věcí názoru no
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TEKKIT: ty patologicku jevy se zavislosti uzce souvisi. nemuzes byt zavisly aniz bys neovlivnoval svoje okoli. zavisla neovlivni sve okoli pozitivne. to dobre vim, protoze jako kazda jina ceska rodina i mezi mymi pribuznymi bylo nekolik alkaci, kteri se upili k smrti. to se na takovyho cloveka divas nejdriv detskyma ocima, najednou je ti tricet a ten clovek je uplne zmenenej a okoli zniceny.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    VYHULENY_UFO: ty bereš alkoholismus podle sociálně patologických jevů s ním spojených...Ale alkoholismus je stav mysli - každý má level někde jinde i když ty příběhy znějí podobně
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    IF_: ztotozni se s cim chces, ale pevne verim, ze ty budes osoba, ktera by s takovym clovekem nezila.
    VEX
    VEX --- ---
    IF_:
    N_I: loni jsem mel suchy leden, prislo to neplanovane a slo to dobre. Chtel jsem opakovat i letos, ale prave taky po 14 dnech uz jsem daval s kamosema tri piva v baru, za tyden znovu.
    VYHULENY_UFO: Jasne, ze to neni big deal, ale muze si clovek na sobe hezky vyzkouset jak velkou soucasti jeho zivota to je. Ja sem si myslel, ze nemam zadny problem a je pak uz na kazdyho uvazeni co znamena neschopnost dodrzet mesic bez alkoholu.
    IF_
    IF_ --- ---
    VYHULENY_UFOTo není o žádném trápení, nepít alkohol by mělo být pozitivní a já to tak i beru:) Mně třeba hrozně časem začal štvát návyk večerní stres z práce zapít byť obvykle jednou skleničkou vína. A představa, že si jí nedám, mi dost vadila. Přitom je to úplná píčovina a výmluva, jde to odbourat a bez toho je to objektivně mnohem lepší.

    Ad neni problém si dát pauzičku... i spousta alkáčů vydrží x dní nepít a pak to zabije nějakou hrůzou a pak zase nepije, to neni jen o tom, co píšeš, že někdo chlastá několik dní už od neděle, takže s tou tvou definicí alkoholismu se neztotožňuji.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    IF_:
    N_I: kdyz v hospode date jednou tydne ty svy tri piva nebo tri sklenice vina, tak to nema smysl se ani trapit. to neni alkoholismus.

    alkoholismus je, kdyz vam kamos v hospode vyklada, ze uz chlasta zase od nedele, starou to sere a ze kdyz jel vyzvednout dite ze skoly, tak mel strach, aby ho nekde nezastavila hlidka. k tomu vam ukazuje rozklepany a opuchly ruce a nuti panaka.

    pro obcasny konzumenty by nemel byt problem si dat jednou tydne pauzicku. ja ze 4 tydnu v mesici mam jeden tyden abstinencni.
    N_I
    N_I --- ---
    IF_: zkusim mesic, pak bych byl rad jet v modu tri maly piva tejdne..:) / pivo miluju :) /
    uvidime...jeste k tomu pridavam lehky omezeni masa....
    den 4. zatim dobry...i v hospode u limonady me to zase tak nesere...:)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    BETTER: OMG, njn o tomhle "absolutním okně" bych mohl napsat diplomku:/ Bleah...
    IF_
    IF_ --- ---
    N_I: A pojedes mesic nebo jak dlouho planujes? Na me treba snad nejhorsi krize prisla asi po 14 dnech nepiti, zacatek byl easy. Priznam se, ze bez birellu by to bylo hodne tezky. Nekdo birelly neuznava, ale pro me jsou dobra berlicka, uz treba kdyz je clovek v kolektivu a vsichni piji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam