• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    ZABAKOVA: věř, že najít cestu zpět do života pro člověka kterýmu je 20 je jednodušší než pro toho kterýmu je pade. samozřejmě nějak obecně. Když vidím svoje okolí, spíš mladší ročníky dokáží nepít a své přesvědčení udržet. Lidi po 50 který pijou v mém okolí jsou v podstatě "nenapravitelný recidivisti."

    někdy je to samozřejmě složitější, protože ten člověk sám nemá ponětí o skutečné podobě těch stavů, jen svoje iluzorní náhledy. nicméně i tak je spousty alkoholiků, který vědí, že je tu mnohem víc možností než chlast a práce a práce a chlast případně drogy, ale stejně se v takovém pocitu ze svojí pohodlnosti nechávají uhoupávat. takový pak slyší nejvíc na volání slabších povah, dle kterých každý člověk potřebuje ventil nebo odpočinek ve formě opojení psychoaktivní látkou jinak umře.
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    KONZUM23: V tom pripade ma rict, ze ten clovek se bude muset chtit z toho dostat a pak mu muze terapeut pomoci najit jiny smysl zivot. U lidi, co se sebou nechtej nic delat...jiny smysl nenajdes...a u mladejch je to o to tezsi, ptz radi experimentuji a bavi je to...
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    ZABAKOVA: tak měli by to dokazovat hlavně ti lidé sami , stačí že psycholog jim to říká ne?
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Filip Topol: Na zdraví. Klímovsky laděný příběh o setkání s démonickým Alkoholem | Vltava
    https://vltava.rozhlas.cz/...zdravi-klimovsky-ladeny-pribeh-o-setkani-s-demonickym-alkoholem-5041512
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    N_I: Rozhovor je dobrej ale nevim, jak chce dokazat, aby si lidi nasli nejakej smysl zivota....misto drog,chlastu...
    N_I
    N_I --- ---
    Pokud se dvakrát týdně opijete, jste pod vlivem alkoholu vlastně nonstop, říká psycholog | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/...0248?fbclid=IwAR2oTr8dGo3lIaBHdUOZ2dVWTEEg87XUkP7-G5pUEGvIKIUyfI4TRpSNrrc
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    DOBYTEK: napred je dulezite jestli on sam to vidi jako problem a sam by rad prestal, protoze jestli ne, tak mu pravdepodobne nic nepomuze.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    TRISMEGISTOS: Dobrý point, je to cca 20km od Mladé Boleslavi
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    DOBYTEK: vzhledem k tomu, že nepíšeš odkud příbuzný je, bude to asi Praha, viď?
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Ahoj všichni. Řeším příbuzného, alkoholika, který po letech omezené konzumace nastoupil do důchodu a pije zase první ligu. Chystáme se s ním promluvit, ale potřebuji doporučení, kam ho rovnou odkázat ohledně léčení a pod., pokud nás tedy bude vůbec poslouchat, případně i doporučení na terapeuta pro jeho manželku. Budu vděčná za všechna doporučení a rady.
    N_I
    N_I --- ---
    HONZA09: hehe..jít do hospody na čaj:)

    GZA, RZA and Bill Murray : Coffee & Cigarettes...
    https://www.youtube.com/watch?v=H6EZkIaJcCI
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    HONZA09: jsou to spojený nadoby, protože závislost je jen jedna.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    CHORCHEOS: Dneska je spíš větší problém najít hospodu, kde se normálně kouří. Ale je fakt, že pivo bez cigára není ono. To jsou prostě ty malý rituály kolem toho.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    WTK: no já tohle vyhejbání hospodám řeším kvůli kouření, zajdu tam jen párkrát do roka, a musím říct, že i po šesti letech abstinence jsem si letos v srpnu u točenýho piva dvě cigára s chutí dal. Nijak to nutkání v takovém prostředí nepolevuje.
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    WTK: Myslím, že tohle bych přesně doporučil každýmu kdo začíná - nejen že se člověk vyváže z toho prostředí, ale pokud najednou musí řešit, co s časem (nehledě na to, zda by v hospodě nepil, což je jen jedna část závislosti), jak sebe zabavit, jak si plánovat a tak. Myslím, že ten půlrok by mohl být takovým základem dobrým vodítkem i k tomu jak rozpoznat , jaký asi bude váš následný život bez alka. Každý ale reaguje jinak, já měl fyzickou reakci na první návštěvu takového místa po třech mesících. někdo asi může dřív a další zas by neměl nikdy. no není to jednoduchý a btw. hecování je možná motivující, z praxe ale vím, jak rychle lidé odpadají.
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    jj diky,prave my jsme se vzdycky hecovali v nepiti apod. a bohuzel u nej ty rady nejsou platny...i kdyz sam vi,ze to neni dobry...skoda dobrejch lidi,co to nedaj:(
    WTK
    WTK --- ---
    myslim ze je lepsi se aspon pulrok vyhejbat vsem mistum kde se hodne pije, resp. je malej respekt k ty abstinenci, clovek tam pak bejva docela pod natlakem jak zevnitr tak zvenku a dokud to nema nejak zafixovany tak povoli.
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    Ahoj,chci se zeptat jak zvladate chute? Kamosovi radim at nejezdi za rodinou,kde se hodne pije...a pak za kamosema,s kteryma je to podobne...
    RIVA
    RIVA --- ---
    KONZUM23: Ja budu ted asi na podobnem cisle.
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    SLAMITCH: to je skvělé scóre, já se musím spokojit s tím, že letos na vánoce to bude přesně 777 dní
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    BETTER: Tak to moc rád slyším. Měl jsem o Tebe docela obavy, jak jsi sem přestal přispívat. Drž se! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam