• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    JVCNC: jako ne že bych byl schválně střízlivej, ale co se týče alkoholu je to pro mě den jako každý jiný...dokonce bych řekl že to plánované hromadné veselí mě o to více nechává chladný...jsem piják individualista:)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    PARRHESIA: ja treba kdyz jsem pil nezrizene), tak silvestr jsem slavil tim, ze jsem vyjimecne zustal strizlivej :D
    PARRHESIA
    PARRHESIA --- ---
    Tak a drazí dnes je náš den. Já to vím,.. nebo nic nevim.! Jak pro koho, ale áno, bude to težké. Budu mezi opilýma a chuť si dát mě bude hladit po duši. Je to skvele, potvrdim si, sam sobě, že není třeba. Doted jsem se bavil taky bez toho a ani dnes to semnou nehne. Na štěstí vim jací jsou, a podporu o nich dostanu. Tak to má být :]
    KEB
    KEB --- ---
    IF_: tak nealko pivko je v pohodě to je jako limonáda s příchutí piva ty ovocný úplně, ale tohle taky nechápu a ještě za tu cenu :-D
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    nealko vodka? ta mi doma tece z kohoutku :D
    MONROE
    MONROE --- ---
    Diky, nerozumim tomu, jen jsem to uvidela a zaujalo me to.
    Abstinuje uz 6let, nealko pivo pije bezne.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    IF_: Myslím, že ANDR3_I tu psala, že má ráda nealkoholickej gin do drinků. To mi dává smysl. Ale dobrá vodka na rozdíl od ginu nemá žádnou chuť, takže tomu taky nerozumím proč by někdo chtěl pít nealko vodku.
    IF_
    IF_ --- ---
    MONROE: Fuj, mne je blbe, jen to vidim. Proc by to proboha kdokoliv chtel pit. Jeste dokazu pochopit v lete nejaky Birell na zizen, ale na jakou situaci je tohle? Ze jdes s lidma na grilovacku a davas s nima falesne panaky:)?
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    MONROE: pokud je abstinujici alkoholik, tak se nahrazky obecne spis vubec nedoporucujou. muze to rozject, spustit chute.. jeste kdyz si to poridi sam, je to aspon jeho vec, ale davat to abstinujicimu jako darek mi prijde jako picovins (uz ten design ma alko spirit)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MONROE: Jestli to je byvaly / soucastny alkoholik, tak davat mu neco co chuti pripomina tvrdej mi neprijde jako moc dobrej napad.
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ahoj, asi se blbe ptam, ale rada bych tohle dala kamaradovi jako darek.

    Ma to trochu nejakou chut?
    Jak prosim doporucujete podavat?

    Dekuji.

    IF_
    IF_ --- ---
    FRDK: Dala jsem dnes a nemalo me to chytlo u alkoholickeho srdce:) Zacatek dost vlaznej, o to silnejsi finale.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    KONZUM23: Na druhou stranu, když člověk chlastá a fetuje první ligu třeba od patnácti, tak o tom co je "život" vůbec nemá ponětí a nemá se kam v těch dvaceti vracet. Takovejch případů pár taky znám bohužel.
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    ZABAKOVA: věř, že najít cestu zpět do života pro člověka kterýmu je 20 je jednodušší než pro toho kterýmu je pade. samozřejmě nějak obecně. Když vidím svoje okolí, spíš mladší ročníky dokáží nepít a své přesvědčení udržet. Lidi po 50 který pijou v mém okolí jsou v podstatě "nenapravitelný recidivisti."

    někdy je to samozřejmě složitější, protože ten člověk sám nemá ponětí o skutečné podobě těch stavů, jen svoje iluzorní náhledy. nicméně i tak je spousty alkoholiků, který vědí, že je tu mnohem víc možností než chlast a práce a práce a chlast případně drogy, ale stejně se v takovém pocitu ze svojí pohodlnosti nechávají uhoupávat. takový pak slyší nejvíc na volání slabších povah, dle kterých každý člověk potřebuje ventil nebo odpočinek ve formě opojení psychoaktivní látkou jinak umře.
    KOUDELNIK213
    KOUDELNIK213 --- ---
    MISSDNB: Za mě hrabat se v minulosti. Je jako vytahovat použitej hajzlpapir ze záchodové mísy.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    WOTAR: amen
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    WOTAR: MISSDNB: Na jednu stranu je pochopitelny, ze to partneri porad berou v potaz, recidivujich alkoholiku je hodne a abstinence po zavislosti je celozivotni snaha, kdybych byla na místě partnera abstinujiciho alkoholika, byla bych asi porad lehce nervozni, jestli zase nezacne. Na druhou stranu, to, ze jste prestali, bylo nepochybne hodne tezky a muzete za to.na sebe byt hrdi. Vasi partneri nic takovyho nedokazali/nemuseli podstoupit. Jinak souhlasim, ze v tom určitě hraje roli i zmena dynamiky ve vztahu - byli jste oba zvykli na urcity chovani, ktery se navzajem podporovalo a doplnovalo (alespon tak to mam ja s mamou alkoholickou: ja ji karam, jak hrozne to vede a s kym se taha, ona si sype popel na hlavu - ja mam pocit, ze neco resim a ona ma nejspis pocit rozhreseni; ackoli si pokazdy rikam, ze uz to delat nebudu, je strasne tezky z toho vybrednout).
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    MISSDNB: Za mně o zní jako typická manipulace. Jelikož už funguješ normálně, nemá jaký máslo by Ti dal na hlavu a tak zkouší to starý, protože poměry ve vztahu se změnily a už je to 50/50 jak to v běžném vztahu je. Bývá celkem častý, že když jeden ve vztahu přestane pít, dynamika se změní a často to druhá strana nenese dobře, i když opakovaně tvrdila, jak chce abys přestala. Podvědomě nad Tebou ztratí kontrolu, role toho s máslem na hlavě je najednou neobsazená.
    Zeptal bych se ho, proč to vytahuje, jestli nemá jiný argumenty a jestli je schopen uznat i svůj díl. A klidně bych s tím šel do párový terapie.
    Já jsem třeba taky ve vztahu, kde byl začátek zatíženej a doteď nevim, jestli byl dobrej nápad v tom zůstávat, ten vztah táhne tohle období jak kouli u nohy a hlavně přítelkyně stále tu minulost "započítává do rovnice", ikdyž tvrdí, že je s tím v pohodě a na mě to pak klade zátěž, kterou nedávám a tím se to bortí pak celý. Umím si představit, že to máte dost podobně.
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    MISSDNB: Člověk, co ti to vyčítá, je taky abstinent, nebo pije? Pokud ano, jaký množství? A v jakých situacích ti to předhazuje?
    FRDK
    FRDK --- ---
    MISSDNB: Nesetkal.
    Těžko říct takhle z hlavy, když neznáme pozadí, ale trochu mi to zavání hledáním hole za účelem bití psa.

    BTW zrovna koukám na Druk, nový film s alko tématikou, pokud ještě nekdo nezaregistroval...
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    KONZUM23: V tom pripade ma rict, ze ten clovek se bude muset chtit z toho dostat a pak mu muze terapeut pomoci najit jiny smysl zivot. U lidi, co se sebou nechtej nic delat...jiny smysl nenajdes...a u mladejch je to o to tezsi, ptz radi experimentuji a bavi je to...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam