MISSDNB: Omlouvám se za tak opožděnou odezvu. Po delší době jsem si to tu s větším fokusem " prolisotval " a rád bych reagoval:) Je až s podivem, že tak zjevně hezká žena někde kdesi, kdysi tropila faux passs:))) Ale reagoval bych rád především na ten Birell a zároveň složil upřímnou poklonu k tomu, že už čtyři roky žiješ a neumíráš. V souvislosti s danou problematikou rozhodně:) Já byl na pionýrskym táboře v Bohnicích velmi aktivní odpůrce všech jejich empiryckých směrnic podtrhující to, že Birell ne! A diplomacii Horsta Fuchse tenhle nápoj láskyplně obhajoval:) Ale po měsíci ve skutečnym blázinci po léčbě v den mých narozenin. Jsem svou budoucí bejvalou bejvalku poprosil. Ať mi vezmě dva Bižélly a její reakce byla magická! V tázavym nepochopení a vyřčením oné otázky: A proč jako? A v ten moment můj odpor k odpůrcům tohodle bez pochyby lahodného moku s nefalšovanou pivní libozvučností byl tu tam...stejně jako smysl toho si ho dát....a proč jako? Obzvláště já, kterej se svou váhou 65/69kg pil ne zřídka v závodu o svůj život obden v souhrnu 15/20 piv na lačnej žaludek a měl chuť některých modelů neobyčejně rád. Proč budu dráždit sám sebe a připomínat si chuť piva, které opravdu oproti destilátům apod chuť má? Zažil jsem v Bohnicích na vlastní oči kluky, co právě jeli Bižéla, pookřáli a napili se v důsledku zhoršený obezřetnosti a pomatenýho bludu a lá už je vše ok, práce, žena spokojená, vztahy dobrý, tak proč bych si nedal...lehce a přece!!! Průser prostě....Jeden po 7 letech, druhej po 20 letech. Ten po 7 letech to neubrzdil a skončil za nedlouho tam, kde byl před abstinencí a přišel o vše, co se mu podařilo napravit, vybudovat a byl tam, kde nevěřil, že ještě kdy bude. A ono se s jinou vehemencí vstává ve 30, a ve 40. Je to tak zbytečný takhle spadnout po té anabázi. A ještě tak hloupě. Druhej cápek byl duchapřítomnější a okamžitě běžel do Bohnic na detox. Bylo mu přes 65 a věděl moc dobře, že už by se znovu nezvednul...a proto za sebe ač jsem byl skalním zastáncem Bižélla jako součástí abstinence. Říkám raději ani jeho!!! Dnes s tim prostě úplně nerezonuju. Asi záleží, když druhý dělá totéž. Není a nikdy nebude to či ono totéž. Ale u mě vzhledem k tomu, jak moc jsem konzumoval piva je to rizikové a až masochistický. Je to taková alkomasturbace, která nevědomky může i nemusí vyloudit nečekanej scratch či mě ohrozit v jakési lehkomyslnosti a nečekanosti viz geniální obhajobě k tomu, z čeho by v mém případě už nebylo cesty zpět! Napít se alkoholu!!! To každopádně neubírá na kvalitě tohodle nápoje a určitě to může být v kdejakém alkotragikomickém příběhu užitečný pomocník a je lepší si dát určitě sem tam Bižélla, když obezřetnost je něco, co kultivuju a mám jasno v tom, že ne jen, že neměl bych jako alkoholik užívat alkohol, ale mnohem svébytnější a mně bližší pravdu a přesvědčení především, a to jest, že už nechci....a pak je už malý kousek k tomu: A proč jako?:))