• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    IF_
    IF_ --- ---
    HONZA09: Ono tam hlavně nemusíš mluvit ani jako střízlivý, toho se asi také dost lidí bojí, že tam musí hned něco vykládat :))
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Taky tu nepadlo, že to ten rozdíl mezi svépomocnou skupinou a adiktologickou službou je ten, že tam není vlastně žadnej terapeut, co by měl klientovu anamnézu, vedl s ním pravidelný individuální terapie a snažil se s ním sestavit a držet nějakej léčebnej plán.

Každopádně je to určitě možnost a využívá ji spousta lidí. Jak tu padlo je to o tom jak to člověku sedne a za vyzkoušení člověk nic nedá.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    IF_: K tomu, že tam můžeš přijít pod vlivem bych podotknul, že to je sice fakt, ale zároveň tam nesmíš mluvit. :)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Jasně, tak jsem si to nějak myslel. Děkuji.

Právě mě to přijde jako služba úplně skvělé.
    IF_
    IF_ --- ---
    SDN33: Zajdi na meeting a uvidíš, třeba v Praze je těch možností na více místech a velmi často. Ne každému to sedne, ale není to zas nějaká ezo vymejvárna, ani víru v Boha ti tam nikdo nenutí. Výhoda třeba je, že tam můžeš přijít i pod vlivem nebo tam mohou přijít jako hosti rodinní příslušníci aby pochopili, o čem to celé je. Hlavně tam můžeš dojít kdykoliv, zatímco na terapeuta či léčbu si počkáš.

S tou vírou je to spíše tak, že spousta lidí si tam prošla peklem a mají pak nějakou takovou tu víru v něco, co se jim zhmotní na těch Áčkých. Oni tam často chodí třeba "inventáře", kteří nepijí 15 let a pořád dochází.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    SDN33: AA nejsou "ezo", fskutečnosti to, čemu se říká "ezo", jede takovou tu linii "každý z nás je božstvo, každý z nás si tvoří vlastní realitu". AA stojí na nějakém implicitně křesťanském základě, kde naopak člověk přizná, že žádné božstvo není (jak přesně píše ten chlap v článku) a že ten problém natolik přesahuje jeho síly, že je potřeba svěřit ho do rukou "božích", respektive do rukou nějaké vyšší moci, větší než je člověk sám. Institucionálně pokud vím s žádnou církví spojeni nejsou, ale to jádro (celá ta logika věci) navazuje samozřejmě na křesťanství, byť je dneska pokud vím formulované maximálně obecně, aby bylo akceptovatelné i pro ty, co křesťani nejsou.

(Píšu to sem jako expert na náboženství, do AA jsem nechodila.)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Máte někdo z těch AAcek zkušenosti? Ty jejich dvanáctera (najdete na stránkách) zní dobře, ale nějak v nich cítím pořád trochu ezo. To se asi historický vyvinulo ze služeb možná církve? I když skoro na každém prokliku se dozvíte, že odmítají být spojování s náboženstvím a čímkoliv dalším.

I ze čtení těch příběhů, co mají na stránkách, každej tam došel k nějaké víře k Někomu s velkým písmenem. Ale jako OK, to jsou všechno případy, jakože totální konečná. Tak by mě tak zajímalo o tomto spolku něco víc..
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Poutavě napsaný příběh.

Roztrhaná duše alkoholika | Anonymní alkoholici
    https://www.anonymnialkoholici.cz/osobni-pribehy/roztrhana-duse-alkoholika/
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    KEB: je fakt, co se tak bavím se zkušenými rodinnými příslušníky těch známých vožralů po okolí, tak se většinou diví, že by to byl někdo schopnej dotáhnout takhle důsledně až do konce. Asi to moc běžné není.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    NAMATHUR: jj, tím stylem chůze to takhle připomínalo.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    VOY: obcasne az caste mravenceni koncetin, ktere dokaze prehlusit jine vjemy, necitlivost nohou, nejistota v obtiznem terenu (schody napriklad), kterou kompenzuju neustalou vizualni kontrolou. Vyjimecne ranni bolesti chodidel, ktere me pul dne nuti pajdat jak naprcanej kacer. Spatna hojivost ran od kolen dolu.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    FRDK: Tak to je masakr. Nechápu, žes třeba po půlce první flašky neusls. Zase jsi to měl levnější, než se nalít pivem, jestli sis nekupoval Belugu. Lol.
    FRDK
    FRDK --- ---
    SDN33: *Pil jsem vodu ze sklenice obouruč. Neudržel jsem ji v jedné ruce.
    V těch krátkých mezičasech, kdy jsem střízlivěl, protože jsem si nebyl schopen dojít nakoupit, jsem se snažil pít co nejvíce sklenic vody, abych se rehydratoval.
    Jestli se ptáš, kolik jsem pil, když jsem zrovna nestřízlivěl, bylo to mezi litrem a dvěma vodky denně, podle toho, kolík času jsem byl při vědomí.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    FRDK: a co byl tvůj obvyklý počet sklenic v tomto období? Já jsem jednou zažil totální svalovou křeč, asi z nedostatku minerálů, a zhroutila jsem se stylem, že jsem si na poslední chvíli zvládl otevřít dveře od auta a jak sirokej tak dkouhej jsem se sesunul na silnicí a chvíli trvalo, než jsem se zvládl hejbat, fuj, ale to teda nebyl jen chlast. Tohle si moc nedokážu představit.
    FRDK
    FRDK --- ---
    Já si teda nejsem úplně jistý, jestli mluvím o stejné věci, ale během teď toho posledního absolutně sebedestruktivního období, když jsem po několikadenní nebo spíš týdenní nonstop jízdě začal střízlivět (pravděpodobně protože jsem si nestihl dojít pro další zasoby), nemohl jsem třeba dva dny skoro chodit; svaly nejen v nohou, ale i v rukou odmítaly fungovat, dostat se z horizontální do vertikální polohy byl složitý úkol na několik minut a i s pomocí rukou a stěn jsem se klátil po bytě (jen pro vodu a na záchod) pomaleji než nejzdechlejší zombík. Prostě ve svalech vůbec žádná síla, nohy se podlamovaly, pil jsem ze sklenice obouruč.
    Poprvé mě to docela polekalo, pak už jsem věděl, že se to za dva tři dny vrátí k normálu.
    VOY
    VOY --- ---
    NAMATHUR: jak si mohu neco takoveho zhruba predstavit?
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    Lehkou alkoneuropatii jsem do ctyricitky taky stihl, neni to zas takove umeni.
    A vite co? Ona mi zustava i po skoro deseti letech abstinence.
    VOY
    VOY --- ---
    KEB: Taky me to napadlo, to opravdu zada prilis nemeskat. Nechci to vubec nijak zlehcovat, ale nejak se mi to zdalo jako pomerne nizky vek na takovy popis. Na druhou stranu temer 40 to uz clovek tech moznosti se napit mel dost.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    Zeman imho cukrovku má, tam je to jasný
    KEB
    KEB --- ---
    CHORCHEOS: btw uchlastat se v 39? Tomu říkám slušný výkon...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam