• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    SDN33: treba :

Strojvedoucí po nehodě vlaků v Praze byl tak namol, že policie čekala, až vystřízliví - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-strojvedouci-po-nehode-vlaku-v-praze-byl-tak-namol-ze-policie-cekala-az-vystrizlivi-40489490
    SDN33
    SDN33 --- ---
    HUGH_BOYLAN: no a ti ostatní ? Nebo pokud se bavíme o snídání vodky v souladu se zaměstnáním, tak tam nic dalšího nebylo... já jen taky přemýšlím, co tyhle lidi můžou dělat.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SDN33: Víc než přes polovinu lidí se závislostí konkrétně na alkoholu nebo hazardu bylo z gastra...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    HUGH_BOYLAN: takže to byli kuchaři a barmani?
    VOY
    VOY --- ---
    HUGH_BOYLAN: Ti co maji dost penez na to, aby je alkoholismus materialne nijak neomezoval to paradoxne mozna maji nejhorsi. Znam jednoho takoveho. Rozmlaceny auto, ridicak pryc. Najmeme ridice a pokracuje se dal jako by se nechumelilo. Pro toho cloveka musi byt vyrazne obtiznejsi najit nejaky vylozene prakticky duvody prestavat. Byly tam excesy jako nejaky plot rozmlaceny automobilem sousedum az po ujizdeni policii v opilosti. Dost smutny pribeh.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HUGH_BOYLAN: já téhle debaty hned zanechám, jenom mám potřebu k tomu sdělit, že pokud vynechám svoji sociální bublinu, tak těch lidí můžu zpaměti najít třeba padesát (se kterými jsem se setkal). Tolik k tématu a k tomu, co jsem psal předtím.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Ta motivace přestat je většinou sociální a zdravotní (rodina, především děti, zdraví psychické i fyzické), pak trestně právní a až daleko za nimi finanční. Chápu, že někdo, kdo žije ve vyšší střední třídě, má práci / pravidelný příjem / peníze jako prioritu, ale v léčebně potkáte většinou lidi z opačných pólů společenských vrstev. Ty, kteří jsou úplně na dně a mají v drtivé většině úplně na háku nějaké dluhy. A pak bohaté, kteří nemají problém, naopak jim peníze (a tohle se obecně dost podceňuje, peníze jsou velmi nenápadný falešný zdroj dopaminu) umožňují vesele provozovat závislost dál.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Píšu o lidech napříč sociálním spektrem, které jsem poznal v léčebně, ne o nějaké tvojí sociální bublině, která je v tomhle případně pramálo relevantní, pokud do ní tedy nepatří škála od beznadějných bezdomovců přes řekněme obyčejné lidi po absolutní elity, o čemž silně pochybuji.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HUGH_BOYLAN: já mám kolem sebe většinou teda případy (takhle v rychlosti si vzpomenu třeba na pět lidí), kdy to právě pro ně bylo nakopnutím pro to jít se léčit. Kdyby tenhle motiv neexistoval, tak by se vůbec nesnažili něco s tím dělat.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Když děláš barmana nebo kuchaře, tak je to naopak. Takže nic nepřehodnocuj.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HUGH_BOYLAN: to "bohužel" bych trochu přehodnotil, protože práce/zaměstnání (resp. snaha si ho udržet) bývá často prvotní motivace, proč přestat.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SDN33: Bohužel často ano.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    HUGH_BOYLAN: a tady ti lide, kteri posnídají láhev. jsou treba nekde zaměstnání?
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Děkuji a všem ostatním, kteří váhají - jestli nevíte jak, Červený Dvůr můžu jenom doporučit. Pokud si člověk opravdu připustí, že má problém (a to se týká nejen alkoholové závislosti), rozhodne se ho řešit a chce opravdu abstinovat, v PLČD je naprosto top tým profesionálů, kteří vám pomůžou najít cestu ke střízlivému životu. A není to typická pakárna typu Bohnice, kde vás v podstatě jenom dopujou práškama, jsou to takové duševní lázně s poměrně vyváženým režimem.
    VOY
    VOY --- ---
    HUGH_BOYLAN: v tom případě držím pce ať to jde i dál a odmítání je snadné!
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    HUGH_BOYLAN: Snad neurazi
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    KBN: Ne.
    KBN
    KBN --- ---
    HUGH_BOYLAN: a už teda nepiješ?
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    HUGH_BOYLAN: Člověku je pak asi hned lépe, že to s ním není tak zlý.
    To muselo bejt teda něco 😳
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    WRNQ: Rekordmana jsem teda zažil těžce extrémního. Píval přes 6 litrů vína denně. Když byl dovezen na příjem, měl 8,7‰ v krvi. Měl jet do komunity po asi měsíci pátého pobytu v PLČD a jak se tušilo, nedojel. A samozřejmě tím chlastem byl dost poznamenán, neměl kromě palců prsty na nohou (málem umrzl ožralý v potoce), v přemýšlení také nevynikal a vůbec to byl případ.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam