• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SDN33: "Chlast je metla lidstva." nezlidovělo jen tak pro srandu králíkům. Akorát z chlastu tečou všem těžký prachy a proto se to bagatelizuje. Následky pracovně sociálního průseru jsou horší jak u heráku. Protože alkáda dokážou dost dlouho "fungovat", aniž by to nebylo vlastně "v pohodě". Jsou zaměstnání, kde prostě ignorujou testy, protože by museli vyhodit půlku dělníků. Nejen kvůli chlastu teda. Ale chlast je prostě píča.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Ja se tady nezastávám chlastu, jen že by se to asi vyřešilo samo, nemálo lidi by nepřišlo o živobytí, spousty vesnic/ osad by nezdechlo a těch pár zoufalců možná vc. mě by vymřelo stejně a ze spoust lidí by možná nebyli "dezoláti". Ok, kecy a teorie. Ale dali jsme si mrtvou hospodu do světového dědictví. Ok, great!!
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VOY: hele tak mladosi, fotbalisti většinou, tam lezli i na limonády. Proto i bývalo psáno PIVO / LIMO. Podle internetu existuje neco jako pivo od Mezopotámie. Rekl bych, ze něco jako hospoda bude mít taky nespočitatelnou historii. No a my jsme jich tady v Czechiiv zvladli zlikvidovat cilenou(!) politikou státu minimálně 2000 a to jenom za poslední 3 roky a ještě si to dát do Unesco. A přitom jak je vidět, transformovaly by se nebo zanikly samy od sebe. Ne nemyslim si, že parta lidí z Nyxu by vymyslela a rozšířila takovy fenomén, kde si k sobě sednou lidé z 8 sociálních skupin, aniž by se to nepodobalo něčemu jako hospoda.
    VOY
    VOY --- ---
    SDN33: to beru, ale myslím že je to víc o tom potkávání se a nechce se mi věřit že se nedokážeme jako lidé potkávat aniž bychom se u toho nutně propijeli ke zkrácenému životu. určitě to je ale zkratka, není nutné se příliš snažit když je posezení nad sklenicí.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VOY: Do určité míry je existence života na vesnici spjatá s tím, že tam je kostelík , knajpa/ kulturak a obchod. To je základ, Ale necpu vám to .
    VOY
    VOY --- ---
    SDN33: existence vesnic je tak svázaná s tím, že se v nich musí chlastat? to by bylo dost smutné, ne?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    HONZA09: Jojo právě .. proto je potřeba těm zbylým alko pálit spotřebku na max a dokončit zničení vesnic.. (ano, jen čekám, jestli se mínusy přehoupnou přes 1 ciferný číslo)
    ALOPEX_LAGOPUS
    ALOPEX_LAGOPUS --- ---
    Miloval jsem chlast. Je fér přiznat, že člověku ty látky něco dávají, říká adiktolog — Deník N
    Miloval jsem chlast. Je fér přiznat, že člověku ty látky něco dávají, říká adiktolog — Deník N
    https://denikn.cz/1802393/adiktolog-nesouhlasim-s-tim-ze-jedine-stesti-v-zivote-je-abstinence-ale-mne-se-zavislost-stat-nemuze-je-iluze-ja-chlast-miloval/?cst=5ac27f6b696a37b906ed2c7d69e1ce99171550f51700846c3ca19c0bba8bdbef

Rozhovor s Karlem Kolitschem
    Zakladatelem platformy Adiktio.cz – online poradenství a léčba závislosti.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    HONZA09: Co tě na tom překvapuje?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    vyskočilo na mě na fb https://soberheroes.cz/
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    N_I
    N_I --- ---
    urban legends?

tpca a skodovka musela zrusit alko testy a na drogy protoze by pak mohla zavrit vyrobu
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SDN33: nevzniká, pokud sis ji již vytvořil prostřednictvím ankoholu. Mluvím o fyzické závislosti samosřejmě
    SDN33
    SDN33 --- ---
    PRAASHEK: substitut na kterem vzniká stejná závislost:)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Hodně zjednodušeně. Protože u opiátů se jde primárně po ukojení receptorů opioidních, u benzodiazepinů jde o trochu komplikovanější chemické reakce. Chlast prostě nejde substituovat jinak, než chlastem. Lze sekundárně tlumit příznaky akutních abstinenčních příznaků.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HUGH_BOYLAN: zjednodušeně řečeno jsou benzodiazepiny substitutem chlastu
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SDN33: Nechci působit povýšeně, ale srovnáváš nesrovnatelné. Metabolizace alkoholu včetně jeho účinky na mozek jsou úplně jiné, než u tebou zmíněného heroinu. A zrovna Subutex (Buprenorfin) se dá zneužít intravenózně, proto je lepší Suboxone (Buprenorfin a Naloxon), kterej nejdřív musí metabolizovat v játrech. U opiátových závislostí je mnohem, ale mnohem vyšší fyzická závislost, proto je substituční léčba tak důležitá pro postupnou stabilizaci pacienta bez smrtelně nebezpečných epileptických záchvatů a dalších rizik s abstinenčními příznaky spojených. U alkoholu, což je srovnatelně tvrdá droga, lze v rámci detoxu eliminovat rizika deliria a epileptických záchvatů benzodiazepiny a jinými látkami, např. klomethiazolem, dostatečným přísunem tekutin (lze i intravenózně), hořčíku, mně stačilo 6 dní medikace Heminevrinem (klomethiazol) s postupným snižováním dávek, už třetí den jsem byl schopen půlhodinové procházky se skupinkou pod dozorem sanitáře, i když se mi motala hlava občas a byl jsem trochu mimo - je to psychofarmakum, takže otupuje, obzlvášť ráno si kognitivně zdatný člověk připadá jako dement, na partii šachů to prostě není.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    HUGH_BOYLAN: to chápu, ale prostě je to opravdu vše?Jiné účinky nemá. Jakékoliv.

Mířím tím i tam, že za tu éru lidstva a pak i vědy, kdy se cpou triliardy do zdravotnictví a v dnešní době je možný to čí ono, tak ale nikdo nevymyslel účinný substitut chlastu. I ten debilní herák si může dát subutex. Já jen tak. To asi jen dokazuje že alkohol je opravdu s člověkem od první chvíle a na úrovni Boha. Za chvíli vyléčime rakovinu všeho druhu, AIDS i třeba rozstroušenou sklerózu, ale pán je pán.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam