• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    KEB: jedna vec je zachazet s alkoholismem (a jinymi zavyslotmi), resit je, a prevencni prace.
    druha jsou restriktivni predpisy ktere lidem narizuji co je dobre a co je spatne.
    muj nazor je, ze ta druha vec ve spouste pripadu prinasi vice skody nez uzitku.
    neobhajuju chlast na pracovisti, to je moc velke zjednoduseni.
    samozrejme to muzete videt jinak.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    KEB: budu obhajobat cokoli, s čím lidé umí zacházet.

zároveň přiznávám, že s některými látkami zacházet neumím. to ale neznamená, že bych je chtěl ostatním zakazovat.

(samozřejmě, řidiči autobusu atd... snad víte jak to myslím)
    KEB
    KEB --- ---
    ZSIS: opravdu budeme obhajovat chlast na pracovišti? V tomhle auditku?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZSIS: Pokud máš při příchodu do práce nulu (nebo do dvou destin promile), tak máš samozřejmě pravdu. Pokud večer vypiješ půl litru kořalky, tak už to není Tvoje svobodná věc, protože jdeš do práce pod vlivem.
    Alkohol na pracovišti. 10 nejčastějších otázek a odpovědí
    https://www.bezpecnostprace.info/pracovni-pravo/alkohol-na-pracovisti/#zbytkovy-alkohol
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    KBN: a posral neco v praci, nebo z nej "jen" tahlo?

GLOBETROTTER: ja si myslim, ze kolik si soukrome chlastam je ve svobodnem svete vec moje, a rozhodne ne meho zamestnavatele.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZSIS: I alkoholici nemusí chlastat každý den (ano, každý můžeme mít jinde definici alkoholika), ale když chlastají, tak pořádně. Což může být tento případ.
    KBN
    KBN --- ---
    A to u nás v práci borec nadýchal přes jedničku a ani ho nevyhodili. Dostal akorát vytýkací dopis, díky čemuž dostane "jen" poloviční vánoční odměny a ještě dělal uraženého..
    Vedoucímu jsem říkal, že kdyby to udělal v autě, tak má na krku trestný čin a může jít na rok sedět a tady se dělá jakoby nic. Jen pokrčil rameny a řekl, že to tak rozhodlo vyšší vedení a nic s tím nemohl udělat....
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    HONZA09: To je jak s odnaučenejma kuřákama, bohužel, se s tim smiř.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    IF_: tak jasne.
    mi jde o to, jestli je pravidelna alkoholicka, tak to zni melo tahnout i na pohovoru pred tim. pak to bud zvlada a doufam ze bude jen na telefonu nebo haslerkach, nebo to je proste jsanej pripad.
    jestli se jednou neco vymklo ve spatnou dobu (co ja vim, kamarad zapijel potomka), tak by bylo sportovni to oslovit, a dat jeste jednu sanci. hlavne kdyz jde, jak se zda, o kvalifikace ktere jinak jen tak nekdo nema.
    my 2 cents.
    IF_
    IF_ --- ---
    ZSIS: Kdyz to zvladas tak hned nwereknes, ze mas virozu a nemuzes dalsi dva dny pracovat:)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    IF_: tahlo z ni na pohovoru o misto, nebo ne? nebo to citila jen kolegyne dnes?

ono to je na to asi spatne audiotko, ale je hodne lidi ktere sve zavislosti s bravurou zvladaji, hlavne v povolani, imho.
    IF_
    IF_ --- ---
    ZSIS: Virtuální to asi nebylo, neb kolegyně, abstinentka mi řekla, že to z ní táhlo a že to určitě nebyl včerejší mejdan. Ale samozřejmě bych hodně nerada někoho osočila neprávem - teď ale především řeším svoji situaci, kdy potřebuji někoho spolehlivého a jsem za to odpovědná. Díky za názory, nechám tomu pár dní volný průběh.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    IF_: na pohovoru z ni tahlo, nebo to bylo virtualni?

"jednou je nikdy, dvakrat je moc."

někdo tu nedávno psal, že to opravdu může být medikací.
    nechávat dýchat v práci se mi zdá směšné, kde člověk teda neřídí autobus, kamión nebo stíhačku.
    zkušební doba byla zmíněna, sečkal bych, jak jí jde práce a jestli se to opakuje. a hlavně spíš o tom mluvot s tou osobou, ne o ní.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HUGH_BOYLAN: To je nejhorší. Jak tyhle alkáči vůbec neberou ohledy na abstinující alkoholiky a abstinující alkoholici vůbec neberou ohledy na ty neabstinující. :D
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Alkotesty nejsou tak drahý. Já z někoho v práci cejtit chlast, jedu domů, to nesnesu.
    KEB
    KEB --- ---
    IF_: poslouchej puso, posledně to z tebe táhlo a nechci slyšet výmluvy. Ještě jednou, foukačka a nashledanou.

Třeba to zabere a dá se to kupy, když ne, tak co s ní?
    IF_
    IF_ --- ---
    SLAMITCH: Chtěla jsem s ní smlouvu podepsat dnes, první den nástupu, což jsem samozřejmě zamluvila a ona se nebránila.

HANOUCH: Odpovědná osoba jsem bohužel já a nade mnou nikdo není. Jsme malá firma a sekurity nemáme:) Tester jsem si také zatím nepořídila, navíc ještě nebyla podepsaná ta smlouva.

OTAVA: Ono to je právě tak, že na tu pozici nejde sehnat někdo lehce. Chce to člověka s právním vzděláním a navíc zkušeného.

Připadám si jako úplný blbec, že jsem ji špatně vyhodnotila plus že jsem měla pružněji reagovat.
    IF_
    IF_ --- ---
    PRAASHEK: Bylo a měla jsem to udělat. Mě ta situace tak rozhodila, že jsem nevěděla co dělat. I proto to sem píšu, protože mě to dost vystresovalo a zastihlo nepřipravenou.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    IF_: Lehké OT - ona bude pracovat bez podepsaný smlouvy s tím, že smlouva bude někdy later, nebo tomu špatně rozumím?
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    taky vono, někdy nalitej udělá tu práci líp než střízlivej. jako ten slavnej řidič traktoru, jak měl asi 9 promile, ale zabránil dopravní nehodě
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    a třeba byla pravda to i to, má virózu ale je to holka někde z moravy a tak si ráno před nástupem do novýho jobu, kde prostě musí bejt presenční, když je to první den, dala panáka slivovice od strejdy. panák na moravě je 0,3l a od strejdy většinou tak 60%
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Na druhou stranu nevíme, co to bylo za funkci, o kterou se uchází. Jestli je to třeba ochutnávač v lihovaru, tak klidně mohla jenom doma trénovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam