• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Olda Bažant akorát ze startu probíral základy spouštěčů. Mít u sebe prachy, bejt spoko a chtít si to zlepšit. Tohle tam tuze rád při první příležitosti dovezu. Protože to dává hlavu a patu. I když závisláci jsou často docela tupí blbci. Ve vší úctě
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Zrovna tohle na Céčku neproběhlo, nebo jsem to minul. On by tam člověk musel bejt rok, aby stihl všechny přednášky.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HUGH_BOYLAN: tyvole vy jste se neučili šest znaků závislosti za léčby? :) to je ňáký divný
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    HUGH_BOYLAN: A nemám pak noční můry.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    STICKYGREEN + ZSIS: Líp se mi usíná, zatím jsem si dal dvakrát jenom půlku.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SLAMITCH: V tom případě jsem splňoval všechny.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Na moje stavy atarax nikdy nefungoval, je pravda, že to nemá návykový potenciál, ale to je za
    mě asi tak vše:))
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    ZSIS: Atarax totiž není antidepresivum, ale zvláštní případ antihistaminika které se používa k tlumení úzkostí. Přeneseně jde tedy o anxiolytikum, podobně jako celá řada benzodiazepinů. Stejně jako u benzodiazepinů se účinek dostavuje okamžitě a ne až po delším užívání.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    HUGH_BOYLAN: pripojuji se k otazce.. jak atarax, to pusobi hned? ja mel za to, ze vetsina legalnich AD zacina ucinkovat az po par dnech. protoze jinak bych si rovnou mohl hodit treba MDMA, zejo.

SLAMITCH: to zni logicky. protoze nektere mensi cisla vlastne vubec nejsou problem (3+4 u me treba, ja toho skoro snesu spis min a min a pres den nemusim nijak vubec), za to 6 je skoro zaklad, imho.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    HUGH_BOYLAN: Jen pro jistotu - jak já tomu rozumín, tak nejde o stupnici od 1 do 6, kde 6 je nejhoší, ale prostě o seznam příznaků/jevů 1 až 6. "Závislost se definuje přítomností tří nebo více z následujících jevů."
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    HUGH_BOYLAN: A jak ten atarax? Pro mě je to spíš placebo.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Jinak se bez mučení přiznám, že od Covidu do předloňského (říjen 24) nástupu do PLČD jsem byl těžká šestka. Sebedestruktivní alkádo v posledním tažení.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    ZSIS: Já ho musel vysadit, totálně mi rozhodil zažívání (mám reflux a polypy ve střevech), takže mám teď jako SOS tabletku Atarax, když přijde panická ataka, nebo nějaká hnusná úzkost.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    HUGH_BOYLAN: +1 team sertralin.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Když jsem byl v poho na Červeňáku, tak se mi tu ustálilo na krásných 130/80, to je jak babátko a úplně v pohodě.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Už kvůli těm kardiovaskulárním problémům bych to považoval za vhodné. Nejsem doktor, ale sám mám silnou hypertenzi (měl jsem teď nějaký obtíže po tom Sertralinu a naměřili mi 200/110, což už není košer), beru na to Perindopril 1-0-1, v podstatě jsem takřka přestal kouřit (jo, pár balenejch si denně dám, poslední ze závislostí, která prostě zůstala) a vím, co chlast s hercnou dělá.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: A z toho, co čtu, mi klidně alespoň krátké zaléčení přijde naprosto adekvátní. Já tam teď pojedu na stabilizačku, ale spíš skrz to bažení a další psychické problémy a traumata, které se mi spustily.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Na já jsem na bodě nula. Tj. abstinující alkoholik. Bažení semtam přijde, tak se občas dostanu na bod jedna a měl jsem pár relapsů, ale mám skvělou terapeutku. Kateřina Homolková z Nudějic, na PLČD nějakou dobu aj pracovala. Je úplně boží. Ale víš jak, chlastal jsem 25 let. A jak dlouho je člověk závislý, tak dlouho se z toho dostává.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HUGH_BOYLAN: podle toho, co čtu, je tady hospitalizace dost extrémní řešení.
    PARRHESIA: jestli to máš rámcově naplánované a umíš pracovat s nečekanými situacemi resp. se jim umíš vyhýbat, tak máš dobrou cestu. Otázka je jak moc je ten chlast pro tebe v životě důležitý, jak moc ti třeba chybí a jak se to projevuje?

Udělej si klasiku - které z těchto znaků cítíš na sobě? :)

HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PARRHESIA: Doporučuji napsat žádost o přijmutí do léčby na PLČD. Napiš paní Ficové email na prijem@cervenydvur.cz, případně zavolej na +420 380 309 135, jsou tam v pohodě. Pokud ti tvůj lékař napíše doporučení, zvýší se tak šance, že nebudeš čekat dlouho. Lepší léčebnu v ČR nenajdeš, to mi věř. Zachránili mi život.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    PARRHESIA: držím palce, arytmie kocovinovým úzkostem skutečně nakládá další level. Zůstála mi asi napořád.
    PARRHESIA
    PARRHESIA --- ---
    Nepatří to možná sem. Léčím se na genetické onemocnění srdce, už 5 let beru prášky, od té doby, co se to zjistilo. Do toho dávám denně 3-6 piv - v podstatě ty prášky večer zapijím skoro vždy pivem. Už 3 roky odkládám implantace defibrilátoru (protože taky svařuji- svařování s přístrojem pak nelze).
    Kardiology dělají dobře svou práci, straší mě:
    hrozí mi údajně tzv. nahlé úmrtí, kdy budu mít arytmii už takovou, že budu potřebovat okamžitě ten elektrošok.
    Dalo by se říct, v mém případě, že jsem hazardér se životem. Velmi neuctivý. Pozor, nebudu se tu sebelítovat.
    Můj děda, kterého jsem nikdy nepoznal, na chlast umřel. Můj táta (jeho syn) ten si to celý život dopřává, a taky výchova, kterou mi dal, byla tim chlastem pěkně dirigovaná. A hlavně vidím, co to dělá s mým mladším bráchou - ten regulérně chlastá tvrdý.
    Co chci říct - chlast je opravdu arytmogen.
    Stačí když si dám ty piva přes den dvě- a už mi večer buší srdce. Chvíli trvá, než se to v té ležaté poloze uklidní. Jenže člověk, který má zdravé srdce, tohle rozhodně nevnímá.
    V pátek se mi to celé přetočilo.
    Pro mě bylo tehdy tak snadné přestat kouřit - ze dne na den.
    Tak to cítím, že to mám ted s tím chlastem. Cítím se velmi odhodlaný.
    Včera první den suchého únoru, který by se měl stát "věčným suchým únorem"
    Děkuji za pozornost tak nějak mi pomohlo to sem napsat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam