• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI... NEPIJU APRIORI PROTO,ŽE BYCH NEMĚL, ALE PŘEDEVŠÍM, PROTOŽE NECHCI!
    KEB
    KEB --- ---
    PRAASHEK: tohle je jogurtak nebo jak tomu chceš říkat jinak? 😉

PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KEB: opičky vs jogurtaky. wtf. vůbec nechápu co tím myslíš. nebo chápu dobře, že srovánáš "poláci mají opičky" s "u nás se prodávají panáky v plastu"?
    KEB
    KEB --- ---
    ADAMIRA: Poláci měli opičky my máme pořád jogurtaky, který koupíš v každé trafice a asi i pumpě.

To je přesně ta věc, kterou by měl zakázat.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    a jedno pekne delirium...

Halucinace, drony za oknem a pláč v břiše. Jak jsem prožil a málem nepřežil domácí detox - Médium.cz
    https://medium.seznam.cz/clanek/michal-k-halucinace-drony-za-oknem-a-plac-v-brise-jak-jsem-prozil-a-malem-neprezil-domaci-detox-307465
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CARLITO: tak "mohlo" by být jakože cokoliv, kolik by "mělo" být je otázka druhá, jsme nad unijním průměrem, tak řekni číslo :)

Navíc nějaká spojitost mezi zvyšováním spotřební daně a snižováním spotřeby chlastu je dost... vachrlatá (já se zvyšováním obecně nemám problém) - tam to fakt "nenahoníš" (lidi budou pít levnější a horší chlast akorát), snížení spoteby dosáhneš posunem ve společnosti, což se u nás děje (a řekl bych že jsme i před tím polskem).

Můj point, jak jsem psal, je že to co jsi napsal je výkřik, sorry ale prostě je - k čemu je to dobrý?

A to zvyšování tý spotřební daně může mít dle mýho i negativní dopad v tom, že stát nemusí problém alkoholismu vůbec řešit a jednou za pár let jako cope zvýší daň a hraje si na morální maják a má to jako omluvu aby tomu jinak nechal volnej průběh.
    CARLITO
    CARLITO --- ---
    ADAMIRA: já ti sice moc nerozumím, ale chtěl jsem jenom skromně poukázat na to, co jsem měl na mysli tím původním "zvýšit daně", a to jest, že v ČR nejsou takové jaké by mohli, nebo spíš měli být. Toť vše.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CARLITO: jfc to je trošku cringe nemyslíš? To musíš dotáhnou do konce tenhle "gotcha" moment propáníčka, co co daně?? Jakej je tvůj point (to s tím googlením funguje jenom jako reakce na blbej dotaz, ale to snad proboha musíš vědět!)?
    CARLITO
    CARLITO --- ---
    ADAMIRA: Dobře.
    Omlouvám se, ten graf jsem špatně "přečetl", ta spotřeba, řekněme třeba za těch 20 let, opravdu výrazně klesla.

Ad ty daně, a co tenhle článek ( 5 vteřin googlení :) ? :
    Česko se řadí mezi země, kde je zdanění alkoholu spíše nižší. Výši daní ovlivňuje tradice | Kurzy.cz
    https://zpravy.kurzy.cz/847268-cesko-se-radi-mezi-zeme-kde-je-zdaneni-alkoholu-spise-nizsi-vysi-dani-ovlivnuje-tradice/
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CARLITO:"ti přijde" - tvoje pocity jsou bohužel oproti statistice nicneříkající

"opravdu dramaticky"? To má být sarkasmus? Protože pokud ano tak moc nefunguje protože ta spotřeba opravdu klesá dramaticky a ještě více (dlouhodobě) v porovnání s polskem o kterém mluví ten článek.

Spotřební daň? Kolik by sis představoval? Už teď jsme nad průměrem EU

Co se týká reklamy tak tam jsme na tom hůř, ale na úrovni ZÁPADNÍCH STÁTŮ :)

Jsem ten poslední kterej bude tvrdit že u nás lidi nemaj problém s chlastem, maj, společnost je tím nasáklá a bude trvat hodně dlouho než ten chlastací standard změníme, ale:

1) tohle, to je prostě prázdnej hejt, výkřik a vzheldem k tomu na co to odkazuje je to navíc prostě nepravda

2) ta situace se opravdu dramaticky mění, stačí si srovnat "stav" naší společnosti co se chlastu týká teď a třeba před 20 lety, to jsou dva uplně jiný vesmíry.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Když to šlo s cigárama, proč by to nemohlo jít s chlastem?
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    CARLITO: Souhlas. Pivo aspoň za stovku, celoplošný zákaz reklam na chlast, včetně vývěsních štítů s logy pivovaru / reklamou na chlast obecně. Dobře, v hospodě bych jim dovolil, aby si tam to logo dali, ale na ulici to nemá co dělat. Název knajpy, v pohodě, ale nějaká svítící pičovina s Plzní prostě ne. Jsem v tomhle radikální ale jakožto abstinujícího alkoholika mě to sere.
    CARLITO
    CARLITO --- ---
    ADAMIRA: to jo, opravdu dramaticky :)
    já nechtěl jen prázdně "hejtit" , ale přijde mi, že v ČR se toho dělá málo ( zvýšit daně by měl být základ, reklama atd.)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CARLITO: 3 vteřiny googlení - spotřeba klesá:

Graf - Spotřeba alkoholických nápojů na 1 obyvatele v České republice | Statistika
    https://csu.gov.cz/graf-spotreba-alkoholickych-napoju-na-1-obyvatele-v-ceske-republice

(kdyžtak napiš můžu ti najít i jiný věci ;) )
    CARLITO
    CARLITO --- ---
    KEB: a co na to Češi ?
    Dělají, že problém nevidí..
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KEB: Jenom přečtení toho nadpisu 3x za sebou mi zvedlo hladinu alkoholu tak o 1 promile, to je hrozný...
    KEB
    KEB --- ---
    Konec éry „opiček“ a ranního pití. Ze země vodkového pásu se stává abstinent – Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/konec-ery-opicek-a-ranniho-piti-ze-zeme-vodkoveho-pasu-se-stava-abstinent

Poláci se toho nebojí
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    STICKYGREEN: Ten fňuká furt kvůli něčemu posledních pět let. Nejdřív covid, pak kvůli nedostatku obalových materiálů, teď že lidi málo chlastaj. Fakt kretén.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    HUGH_BOYLAN: Pro hnidopichy, ten reprák byl nade mnou a měřím 192 cm, tj. při skákání se hlava dostala do výšky 220 cm, kde ten reprák měl spodní roh.

Původně to vypadalo, že to bude v pohodě, ale jak ze mě furt crčela krev, tak kamoš radši zavolal RZS, aby mi to sešili. Dokonce mi doktor na tajňáka v noci donesl panáka nějaké domácí kořaly, kterou dostal od nějakého pacienta.

To nic nemění na tom, že chlast je zlo a fakt si s nim nehrajte. Je to tekutej herák. Jednou se namotáš a může to mít vážný následky.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Tvl, dnešní alkáda nic nevydržej. Já jsem měl za chllastacího období 4,5+ ‰ při jamovačce, akorát jsem si při juchání a skákání rozbil hlavu o roh repráku. Normálně jsem vedl s posádkou sanitky smalltalk a doktor v olmoucké Vojenské Nemocnici se divil, že mluvím. Říkám: "Jsem vysoce funkční alkoholik." A normálně jsem s něma kecal. Akorát mi teda druhe den kamoš, kterej mě vyzvedával, musel dovézt rovnou tři lahvové vyprošťováky, prvního jsem okamžitě vyexoval a cestou z Olmu do Přékaz vypil ty zbylý. To byl vlastně počátek toho, kdy jsem si uvědomil, že musim do léčebny. Ale rozhodně jsem NIKDY neusnul na ulici nebo v hospodě, autopilot mě VŽDYCKY dovedl domů do postele.

Opilec u obchoďáku v Jihlavě nadýchal přes čtyři promile - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/vysocina-jihlava-brezinky-opilec-ctyri-promile-policie.A260806_135907_jihlava-zpravy_epsal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam