Pomoc pro Ukrajince přijíždějící na UK/SK hranice
Ahoj,
včera jsem po cca dvaceti hodinách za volantem přivezl do Prahy ženy z Ukrajiny, jednu těhotnou ženu, jednu babičku a jednu ženu se třemi dětmi. Vezl jsem je z hraničního přechodu Ubľa. Běženci tam čekají v kulturním domě, funguje tam několik neziskovek, hasiči, policie, je o ně dobře postaráno ale stále přijíždějí další a přijíždějí auta a dodávky s českými, slovenskými a ukrajinskými značkami a odváží je, stále to má smysl. Nejde o záchranu těch lidí, možná se zachránili sami už tím, že utekli, jde ale o velkou pomoc. Zatím většina lidí, co teď do CZ prchají, zde mají někoho příbuzného nebo kamarády.
Mám v plánu znovu vyrazit v pátek a potom zase, pokud to stále bude potřeba a obávám se, že bude. Žádám Vás o finanční pomoc na cestu, peníze půjdou z větší části na naftu, částečně na vodu a jídlo pro řidiče a pro uprchlíky. První cesta mě vyšla zhruba na 5500 korun, včetně rezervních 30 litrů nafty do kanystru pro případ mnohahodinové kolony, abychom nemrzli a také dálniční známky na Slovensko na jeden měsíc, tedy další cesty budou o něco málo levnější, pokud se nezačne výrazně zdražovat nafta. Pokud se vybere peněz dost, pokusím se zorganizovat další auto a řidiče a jet společně, tedy pokud jsi řidič ochotný jet a ideálně máš dodávku pro dva řidiče a 6 až 8 lidí, ozvi se, má to smysl!
Zde je číslo účtu, je to můj osobní účet, který v tuto chvíli není transparentní ale pokud se stihnu v nejbližších dnech dostat na fio pobočku, udělám z něj transparentní. Pokud se vybe hodně peněz, které nevyužijeme na cesty na Ukrajinu, přebytky poté pošlu na konto Člověka v tísni. Nestyď se tento příspěvek dále šířit, děkuju.
Adam Rolex
Účet: 2100973773/2010
moje tel. Číslo +420 737 605 785
Putin je svině, sláva Ukrajině