• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XSIQuantified self - Datasexuálové na Nyxu
    Quantified self je mezinárodní hnutí lidí, zaměřujících se na data a měření různých parametrů o sobě a svém těle. Používají k tomu širokou škálu různých nástrojů. S těmito daty pak dále pracují, npříklad pro zlepšení svého zdravotního stavu, fyzické kondice apod. V souvislosti s QS se hovoří např. o bodyhackingu, bývá označováno za jeden z fenoménů roku 2012. Více viz http://quantifiedself.com/about/

    "Quantified Selfers regularly use their computers, smartphones, electronic gadgets or simply pen and paper to record work, sleep, exercise, diet, mood, sweat, caffeine, memories, social habits and pretty well anything else that’s trackable in life."
    rozbalit záhlaví
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    XCHAOS: To je jenom tvoje věc jak si označíš proměnný, klidně si kóduj špeky jako čtení knih.
    Mmch:
    V televizi se rozhodli, že natočí film o lidech co žijí v horách. Vydali se tedy do hor a našli tam baču. Požádali ho tedy, aby jim popsal, jak vypadá jeden jeho obyčejný den.
    "Tož, ráno vstanu. Vypiju flašu. Nasnídám se. Vypiju další flašu. Vyženu ovce na pastvu. Tam vypiju tak tri flaše."
    V tom ho režisér zastaví:
    "Podívejte, takhle by to nešlo. To my do ty televize nemůžeme dát, že vy takhle pořád chlastáte. Víte co!? Radši místo toho říkejte, že čtete."
    "Tož dobře", na to bača.
    "Tož ráno vstanu. Přečtu si knihu. Nasnídám se. Přečtu si další knihu. Vyženu ovce na pastvu. Tam přečtu tak tři knihy. Pak jdu domů. Navečeřím se. Přečtu si další knihu. No a pak jdu ke kámošu, ten má tiskárnu a tisknem knihy až do rána."
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    "record work, sleep, exercise, diet, mood, sweat, caffeine, memories, social habits"

    z toho je vidět, že je to klub závisláků na kofeinu... kdyby např. hulili špeky, ani je nenapadne něco si zaznamenávat a sdílet - budou paranoidní a budou se ta čísla snažit tajit :-)
    XSI
    XSI --- ---
    V češtině se toho zatím o QS zřejmě nijak moc nenapsalo, pro začátek teda aspoň "problematiku" hezky shrnující článek v angličtině: The Quantified Self meets The Urban Datasexual
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam